Zorzal Terroir Unico Malbec 2017

Zorzal Terroir Unico Malbec 2017

89 Puncte Parker:

”Mirosul este foarte fructat, cu o combinație de fructe de pădure și o adiere de polen și miere, ceea ce îi conferă un profil accesibil și ușor de înțeles. Pe palat e zemos, cu arome de cireșe și tanini aproape imperceptibili. Sfârșitul e sec și serios.”

55,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Terroir Unico Malbec 2017

Terroir Unico Malbec 2017

”Mirosul este foarte fructat, cu o combinație de fructe de pădure și o adiere de polen și miere, ceea ce îi conferă un profil accesibil și ușor de înțeles. Pe palat e zemos, cu arome de cireșe și tanini aproape imperceptibili. Sfârșitul e sec și serios.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Zorzal Terroir Unico Malbec 2017

Producător: Zorzal - Valle de Uco, Mendoza - Gualtallary, Tupungato,   1,350 m deasupra nivelului mării

Soi: 100% Malbec - struguri culeși manual, în trei stadii diferite de coacere

Culoare: roşu închis cu tonuri violet

Miros: foarte complex şi proaspăt, puternic mineral, cu note de violete şi calcar

Gust: atac puternic, cu o textură specială dată de solul calcaros; arome de coacăze şi cafea, cu note de lemn dulce, cireşe negre, scorţişoară şi salvie; direct, plin de nerv şi cu sfârşit foarte lung datorat taninilor energici şi fini

Recomandări gastronomice: carne roşie la grătar, paste cu sos de roşii, mâncăruri cu orez

Alcool: 13,5%

Zahăr rezidual: 1,80 g/l

Aciditate totală: 5.36

Temperatura de servire: 15-17°C

Cele trei vinuri sunt fermentate separat, cu drojdii indigene, după care sunt asamblate și îmbuteliate. Maturat în tancuri de beton, poate fi păstrat 5 ani.

89 Puncte Parker: ”Terroir Unico Malbec 2017 este produs din struguri proveniți din vițe vechi de 8-12 ani crescute din sol nisipos și pietros-calcaros, la 1350 m altitudine. Strugurii dezcirochinați au fermentat în cuve de ciment cu drojdii indigene, iar vinul a fost păstrat în aceste cuve între cinci și zece luni înainte de fi îmbuteliat. Mirosul este foarte fructat, cu o combinație de fructe de pădure și o adiere de polen și miere, ceea ce îi conferă un profil accesibil și ușor de înțeles. Pe palat e zemos, cu arome de cireșe și tanini aproape imperceptibili. Sfârșitul e sec și serios. 100.000 de sticle produse.

Zorzal, ale cărui vinuri se află în mâinile foarte pricepute ale oenologului Juan Pablo Michelini, continuă să producă în Gualtallary vinuri foarte proaspete, reprezentative pentru locul și anul de recoltă. Majoritatea vinurilor au un raport calitate-preț foarte bun și sunt, an de an, printre cele mai bune achiziții pe care le puteți face.”

Ediția 2014 - Medalie de Aur, Decanter World Wine Awards 2015: ”Nas încântător de proaspăt și curat cu note de coacăze, cassis (lichior de coacăze), zmeură și condimente. Palatul texturat etalează o paletă de arome sărate și de fructe negre, însoțite de note de fructe roșii, o aciditate vioaie, tonuri minerale și o intrigantă senzație calcaroasă. O expresie superbă a Gualtallary-ului.”

Ediția 2013 - Medalie de Argint, Decanter World Wine Awards 2014

Ediția 2012 - Medalie de Argint, Decanter World Wine Awards 2013

                 - Medalie de Argint, International Wine & Spirit Competition

Ediția 2011 - 93 Puncte Parker: „Greu de ghicit că vine din Argentina, e impardonabil de savuros!”

Zorzal - Winery of the Year, Wine & Spirits 2012

Terroir Único este gama de bază a Zorzal și constituie expresia vie a locului: vinuri cinstite, austere şi verticale, cu mineralitatea tipică a solurilor calcaroase.

2 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult