Bodegas Volver Tarima 2016

Bodegas Volver Tarima 2016

92 Puncte James Suckling:

”Fructe negre extraordinare, perfect coapte, fără niciun indiciu de supracoacere. Taninii fini și generoși îl ajută să ducă conținutul destul de mare de alcool. Sfârșit lung, catifelat.”

39,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Tarima 2016

Tarima 2016

”Fructe negre extraordinare, perfect coapte, fără niciun indiciu de supracoacere. Taninii fini și generoși îl ajută să ducă conținutul destul de mare de alcool. Sfârșit lung, catifelat.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tarima 2016

Producător: Bodegas Volver - D.O. Alicante

Oenolog: Rafael Cañizares

Soi: Monastrell - vițe vechi de 38-45 ani; struguri cultivați și recoltați manual, meticulos sortați la cramă

Culoare: roșu închis cu marginea granat

Miros: parfum de lemn fin, cafea, caramel, fructe coapte și zemoase, cu note minerale și balsamice răcoritoare, împletite cu note picante

Gust: intens, onctuos, cu corp mediu, o bogăție aromatică remarcabilă și postgust foarte lung

Recomandări gastronomice: carne roșie, grătar, fasole sau linte cu cârnați

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Fermentat cu drojdii indigene în tancuri de inox. Maturat 6 luni în butoaie de Bordeaux și de Burgundia la a doua folosire - mai precis, butoaiele folosite la Tarima Hill cu un an în urmă.

Descrierea producătorului: ”Tarima este o expresie proaspătă, fructată și tânără a celor mai autentice clone de Monastrell din lume, provenite dintr-un terroir unic.”

92 Puncte James Suckling: ”Fructe negre extraordinare, perfect coapte, fără niciun indiciu de supracoacere. Taninii fini și generoși îl ajută să ducă conținutul destul de mare de alcool. Sfârșit lung, catifelat.”

91 Puncte Jeb Dunnuck: ”Ca și cuvée-ul organic, Tarima Monastrell 2016 (100% Monastrell maturat în stejar franțuzesc) afișează arome bogate de fructe negre, piper și pământ și un caracter fermecător, amplu, corpolent, expansiv. Încă un vin cu o valoare extraordinară!”

Ediția 2015: 91 Puncte Robert Parker

Bodegas Volver aparține Grupului Jorge Ordóñez, înființat în 2004 și care are în proprietate opt podgorii selecte unde se produc vinuri din struguri proveniți din 13 denumiri de origine răspândite în întreaga Spanie. Proprietarul Jorge Ordóñez s-a stabilit în SUA în 1987 și a devenit în scurt timp cel mai important promotor al vinurilor spaniole pe piața americană. Munca sa a fost răsplătită cu un număr impresionant de titluri și premii onorifice: Robert Parker l-a inclus de două ori în Top 20 Wine Personalities of the Year și îl consideră a fi una dintre personalitățile cele mai importante ale ultimilor 25 de ani. În 1997, primea The Golden Grape Award acordat de Food & Wine Magazine, iar în Spania i se acorda Premiul Național de Gastronomie. Lista ar putea continua, dar Jorge Ordóñez se mândrește cel mai tare cu faptul că a reușit să creeze cea mai mare piață pentru vinul spaniol, făcându-i pe viticultorii și oenologii spanioli să devină conștienți de faptul că vinurile lor își au locul printre cele mai bune vinuri ale lumii.

Ca producător, Jorge Ordóñez are o filosofie aparte. El face vinuri artizanale din cele mai vechi vii cu soiuri locale. Viile nu sunt irigate și se aplică cele mai tradiționale practici viticole. Astfel, vinurile lui sunt cea mai autentică reprezentare a vinului de calitate produs din cele mai vechi clone ale soiurilor spaniole.

Bodegas Volver este una dintre podgoriile care a fost răsplătită cu premii și medalii chiar de la primele vinuri. Secretul acestei reușite? Vinuri autentice care își reprezintă terroir-ul și țara fiind, totodată, ancorate în modernitate. Pe scurt, vinuri de cea mai bună calitate, pentru bugetul tuturor.

Dacă Jorge Ordóñez este cel care a pus pe piață Monastrell-ul din Jumilla, co-proprietarul și oenologul Rafael Cañizares contribuie la calitatea lui, după o îndelungată experiență în La Mancha.

Soiul Monastrell, originar din Spania, mai este cunoscut și sub numele de Mourvèdre, în Franța sau Mataró, în Australia și California.

6 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult