Bodegas Volver Single Vineyard Tempranillo 2016

Bodegas Volver Single Vineyard Tempranillo 2016

”Arome super-abundente de mure și dude, cu tente de prăjitură cu prune și ceai negru. Pe palatin, o abundență de arome de prună. Sfârșit mătăsos.”

75,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Single Vineyard Tempranillo 2016

Single Vineyard Tempranillo 2016

”Arome super-abundente de mure și dude, cu tente de prăjitură cu prune și ceai negru. Pe palatin, o abundență de arome de prună. Sfârșit mătăsos.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Volver Single Vineyard Tempranillo 2016

Producător: Bodegas Volver – D.O. La Mancha, via Finca Los Juncares

Soi: Tempranillo - vițe vechi de peste 60 de ani; struguri dintr-o singură vie, cultivați și recoltați manual, meticulos sortați la cramă

Culoare: roșu-rubiniu închis

Miros: uluitor de aromatic, cu note puternice de fruct, flori și ierburi

Gust: aciditate vioaie, cu arome de cireșe dulci, vanilie și cola; taninii supli devin mai puternici în finalul în care revin notele florale și de cola

Recomandări gastronomice: tocănițe, carne roșie la grătar sau friptă, vînat mic, mezeluri, preparate din ciuperci, brânză de capră

Alcool: 15%

Temperatura de servire: 14-16°C

Fermentat cu drojdii indigene în tancuri de inox descoperite. Fermentația malolactică și maturarea au loc în butoaie de stejar franțuzesc la prima și a doua folosire. Maturat 14 luni.

Vă recomandăm să-l decantați 30 de minute înainte de a-l consuma și să-l beți până în 2023.

Descrierea producătorului: ”Volver Single Vineyard, cel mai bun vin produs în La Mancha, este expresia terroir-ului unic de la Finca Los Juncares, o veche vie de Tempranillo plantată într-unul din solurile cele mai sărace din Spania- unul dintre cele mai sărace din punct de vedere viticol. Singurele plante care mai pot trăi în aceste condiții sunt usturoiul vânat spaniol și tufele de pin sălbatic care cresc în via noastră. Atunci când au descoperit via, Jorge Ordóñez și partenerul său Rafael Cañizares au știut că vor face de aici un vin emblematic.”

Arome super-abundente de mure și dude, cu tente de prăjitură cu prune și ceai negru. Pe palatin, o abundență de arome de prună. Sfârșit mătăsos.

Bodegas Volver aparține Grupului Jorge Ordóñez, înființat în 2004 și care are în proprietate opt podgorii selecte unde se produc vinuri din struguri proveniți din 13 denumiri de origine răspândite în întreaga Spanie. Proprietarul Jorge Ordóñez s-a stabilit în SUA în 1987 și a devenit în scurt timp cel mai important promotor al vinurilor spaniole pe piața americană. Munca sa a fost răsplătită cu un număr impresionant de titluri și premii onorifice: Robert Parker l-a inclus de două ori în Top 20 Wine Personalities of the Year și îl consideră a fi una dintre personalitățile cele mai importante ale ultimilor 25 de ani. În 1997, primea The Golden Grape Award acordat de Food & Wine Magazine, iar în Spania i se acorda Premiul Național de Gastronomie. Lista ar putea continua, dar Jorge Ordóñez se mândrește cel mai tare cu faptul că a reușit să creeze cea mai mare piață pentru vinul spaniol, făcându-i pe viticultorii și oenologii spanioli să devină conștienți de faptul că vinurile lor își au locul printre cele mai bune vinuri ale lumii.

Ca producător, Jorge Ordóñez are o filosofie aparte. El face vinuri artizanale din cele mai vechi vii cu soiuri locale. Viile nu sunt irigate și se aplică cele mai tradiționale practici viticole. Astfel, vinurile lui sunt cea mai autentică reprezentare a vinului de calitate produs din cele mai vechi clone ale soiurilor spaniole.

Bodegas Volver este una dintre podgoriile care a fost răsplătită cu premii și medalii chiar de la primele vinuri. Secretul acestei reușite? Vinuri autentice care își reprezintă terroir-ul și țara fiind, totodată, ancorate în modernitate. Pe scurt, vinuri de cea mai bună calitate, pentru bugetul tuturor.

Dacă Jorge Ordóñez este cel care a pus pe piață Monastrell-ul din Jumilla, co-proprietarul și oenologul Rafael Cañizares contribuie la calitatea lui, după o îndelungată experiență în La Mancha.

Soiul Monastrell, originar din Spania, mai este cunoscut și sub numele de Mourvèdre, în Franța sau Mataró, în Australia și California.

5 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult