Château Smith Haut-Lafitte AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves 2012

Château Smith Haut-Lafitte AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves 2012

95 Puncte Parker:

”Un mare succes. De culoare purpuriu închis, vinul are un buchet opulent, dulce, de crème de cassis, dude, lemn dulce, pe un fundal subtil de stejar. Cu corp plin și tanini mătăsoși, aciditate, lemn și alcool frumos integrate și un sfârșit care durează 45 de secunde, acest vin genial se va bea cu plăcere în următorii 15-20 ani.” 

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

490,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves 2012

AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves 2012

”Un mare succes. De culoare purpuriu închis, vinul are un buchet opulent, dulce, de crème de cassis, dude, lemn dulce, pe un fundal subtil de stejar. Cu corp plin și tanini mătăsoși, aciditate, lemn și alcool frumos integrate și un sfârșit care durează 45 de secunde, acest vin genial se va bea cu plăcere în următorii 15-20 ani.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Smith Haut Lafitte Grand Cru Classé de Graves 2012

Producător: Château Smith Haut Lafitte - AOC Pessac-Léognan, Bordeaux

Soi: 55% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 8% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot

Culoare: roșu închis intens

Miros: complex, dominat de fruct, cu note foarte proaspete de fructe roșii coapte (cireșe, zmeură), ierburi uscate, lemn dulce, cuișoare, anason, fum și un pic de caramel

Gust: echilibrat, concentrat, matur, cu tanini delicați dar fermi: dinamismul vinului este dat de catifelarea taninilor,  maturitatea fructului, bogăție și aciditate; pe palat, se impun fructele roșii, cu note proaspete de căpșune și coacăze roșii, urmate de expresii picante de lemn dulce, piper, vanilie și, în final, tente minerale de cremene, șemineu și pilitură de creion

Recomandări gastronomice: carne roșie și albă, ciuperci, vânat, preparate gratinate, jambon, legume, brânzeturi moi sau tari

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 18°C

Maturitate anticipată: 2014-2036

Boabele întregi, nezdrobite au fost fermentate în butoaie mari de stejar. Maturat 18 luni pe drojdii, în baricuri 60% noi.

95 Puncte Parker: ”Un alt mare succes! De culoare purpuriu închis, vinul are un buchet opulent, dulce, de crème de cassis, dude, lemn dulce, pe un fundal subtil de stejar. Cu corp plin și tanini mătăsoși, aciditate, lemn și alcool frumos integrate și un sfârșit care durează 45 de secunde, acest vin genial se va bea cu plăcere în următorii 15-20 ani.

94 Puncte James Suckling

93 Puncte Wine Spectator

18 Puncte Gault & Millau

18 Puncte La Revue du Vin de France

17 Puncte Decanter

17 Puncte Jancis Robinson

12 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult