Château Guiraud AOC Sauternes 2011

Château Guiraud AOC Sauternes 2011

99 Puncte James Suckling:

”Claritatea, echilibrul și prospețimea acestui vin sunt excepționale. Caracter puternic și picant de botrytis. Corp plin, dulceață medie și sfârșit crocant. Rasat și rafinat. Impresionează prin intensitatea aromelor de putregai nobil care îl face să pară aproape sec. Este cel mai mare vin făcut de Guiraud vreodată. Produs din struguri organici.”

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

220,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

AOC Sauternes 2011

AOC Sauternes 2011

”Claritatea, echilibrul și prospețimea acestui vin sunt excepționale. Caracter puternic și picant de botrytis. Corp plin, dulceață medie și sfârșit crocant. Rasat și rafinat. Impresionează prin intensitatea aromelor de putregai nobil care îl face să pară aproape sec. Este cel mai mare vin făcut de Guiraud vreodată. Produs din struguri organici.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Guiraud 2011 

Producător: Château Guiraud  - AOC Sauternes

Soi: 65% Sémillion, 35% Sauvignon Blanc

Culoare: galben-auriu deschis, cu reflexii verzui

Miros: fremătător, pe note de patiserie orientală, anason, mentă, piersici de vie

Gust: rasat și rafinat, cu arome dominante de botrytis și note stratificate de cremă de migdale, caise, ghimbir, mango, papaya și alune prăjite; sfârșit lung și picant        

Recomandări gastronomice: fructe de mare - în special, homar, crabi, stridii, dar merge extraordinar de bine și cu foie gras, friptură picantă de pui, vițel sau porc, preparate asiatice - pește crud (sushi, sashimi), brânzeturi moi sau maturate

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 14°C

Cantitate: 375 ml

99 Puncte Suckling: ”Claritatea, echilibrul și prospețimea acestui vin sunt excepționale. Caracter puternic și picant de botrytis. Corp plin, dulceață medie și sfârșit crocant. Rasat și rafinat. Impresionează prin intensitatea aromelor de putregai nobil care îl face să pară aproape sec. Este cel mai mare vin făcut vreodată de Guiraud. Produs din struguri organici.”

Locul 12 în Wine Spectator Top 100, 2014

Un vin superb, produs de unul dintre producătorii de top din Sauternes: Château Guiraud, clasificat Premier Grand Cru Classé în 1855. Prima sa atestare documentară datează din 1766. De-a lungul îndelungatei sale istorii, domeniul a fost sinonim cu pionieratul. Nu e de mirare că în 1996, sub conducerea unui nume mare al vinului francez, Xavier Planty, a trecut printr-o adevărată revoluție culturală, renunțând cu totul la produsele chimice. Astfel, în 2011 a devenit primul Premier Grand Cru Classé din 1855 certificat pentru agricultură biologică, rămânând fidel unei filosofii care permite naturii să-și urmeze cursul, pentru a lăsa strugurii să-și atingă întregul potențial. Decizia de a adopta metodele viticole bio și-a pus amprenta pe noul stil al vinurilor Guiraud, care pune un accent mai mare pe puritate, intensitate și eleganță.

Château Guiraud este singurul Premier Grand Cru situat chiar în comuna Sauternes, alături de un vecin ilustru, Château d'Yquem. Cu 128 ha, dintre care 100 în Sauternes, domeniul este unul dintre cele mai mari din apelațiune. Viile sunt plantate cu 65% Sémillion și 35% cu Sauvignon Blanc. Vârsta medie a vițelor este de 35 de ani. Vinul domeniului este maturat în proporție de 90% în butoaie franțuzești noi, în medie 24 luni, în funcție de caracteristicile recoltei.

Începând din 2011, cel de-al doilea vin al domeniului se numeșteLe Dauphin de Chateau Guiraud. Pe lângă cele două vinuri dulci, domeniul produce și un al treilea vin, G de Guiraud, un Bordeaux alb sec rarisim. De asemenea, Château Guiraud este unul dintre puținele château-uri din Bordeaux care produc, în anii speciali, un cuvée dulce Kosher.

Numit inițial La Maison Noble du Bayle, domeniul a devenit celebru în perioada în care a aparținut familiei Guiraud, al cărui nume l-a preluat. Pentru o perioadă scurtă, domeniul a intrat în proprietatea familiei Maxwell, care, în ciuda unor investiții massive, nu a reușit să ridice calitatea vinului. În 1981, el a fost cumpărat de armatorul canadian Hamilton Narby, care l-a transformat într-una dintre cele mai frumoase proprietăți din Sauternes. În ceea ce privește vinul, lucurile s-au schimbat în 2006, când Château Guiraud a devenit proprietatea lui Robert Peugeot și a trei celebri producători din Bordeaux: Olivier Bernard de la Domaine de Chevalier, Xavier Planty, directorul și oenologul de la Château Guiraud și Stephan Von Neipperg, proprietarul a numeroase domenii din St Emilion, printre care Canon La Gaffelière, La Mondotte și Clos L’Oratoire.

Noii proprietari sunt foarte ambițioși – ei și-au propus ca vinul lor dulce să ajungă să concureze direct cu Château d'Yquem – cu atât mai mult cu cât celebrii lor vecini și-au dorit cu tot dinadinsul să cumpere domeniul, dar nu le-a fost niciodată vândut.

*Sauvignon Blanc – Sémillon este o combinație clasică de vin alb din Bordeaux (Graves), fiind cupajul preferat pentru cel mai prestigios vin dulce alb, Sauternes. Cupajul beneficiază de aciditatea vibrantă și aromele ierboase ale Sauvignon-ului Blanc, iar Sémillon-ul își aduce aportul de structură și corp.

10 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult