Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva 2016

Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva 2016

93 Puncte Vinous/Antonio Galloni:

”Chianti Classico Riserva 2016 este seducător, fiind extraordinar de nuanțat. Aromele de lavandă, mentă, salvie, tutun, condimente și fructe negre/albastre îi conferă tone de complexitate și caracter. Acest vin super-clasic, cu corp mediu surprinde minunat de bine stilul Castellare. Prin prisma RPC-ului, Riserva este VINUL acestui interval de preț.”

110,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Chianti Classico Riserva 2016

Chianti Classico Riserva 2016

”Chianti Classico Riserva 2016 este seducător, fiind extraordinar de nuanțat. Aromele de lavandă, mentă, salvie, tutun, condimente și fructe negre/albastre îi conferă tone de complexitate și caracter. Acest vin super-clasic, cu corp mediu surprinde minunat de bine stilul Castellare. Prin prisma RPC-ului, Riserva este VINUL acestui interval de preț.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva 2016

Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana

Soi: 95% Sangiovese, 5% Canaiolo Nero

Culoare: roșu-rubiniu care tinde să devină granat pe măsură ce vinul îmbătrânește  

Miros: parfum intens de violete, care devine tot mai fin odată cu trecerea timpului

Gust: sec și armonios, cu arome de fructe exotice negre, flori, mentă și lemn dulce        

Recomandări gastronomice: ideal cu fripturi, carne albă și roșie, brânzeturi maturate

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturitate anticipată: 2022 - 2040

Fermentat în inox și maturat 15 luni în baric și alte 15 luni la sticlă.
93 Puncte Vinous/Antonio Galloni: ”Chianti Classico Riserva 2016 este seducător, fiind extraordinar de nuanțat. Aromele de lavandă, mentă, salvie, tutun, condimente și fructe negre/albastre îi conferă tone de complexitate și caracter. Acest vin super-clasic, cu corp mediu surprinde minunat de bine stilul Castellare. Cel mai important, ediția 2016 vine cu un raport calitate-preț formidabil. De fapt, prin prisma RPC-ului, Riserva este VINUL acestui interval de preț.”
92 Puncte Wine Spectator
Ediția 2015 - 93 Puncte Wine Spectator:  ”Arome expresive de rozmarin, mentă, rășină și gudron amplifică aromele de cireșe negre și coacăze negre. Dens și mușchiulos, cu postgust lung, de fructe negre. Va fi cel mai bun între 2022 și 2038.”
Ediția 2014 - 92 Puncte Wine Enthusiast
                 - 92 Puncte Doctor Wine
Ediția 2012 - 92 Puncte Parker: ”Oenologul Alessandro Cellai este foarte fericit cu această ediție și spune că este una dintre cele mai elegante din câte a făcut. Chianti Classico Riserva 2012 este un Sangiovese delicios și accesibil care evoluează încet în pahar, evidențiind arome pregnante de fructe sălbatice, petale de trandafir presate, pământ umed și tutun uscat. Fructul e briliant, tonic și zemos. În gură, vinul prezintă tanini catifelați și o mare persistență.”

                - 89 Puncte Wine Enthusiast: ”Făcut din 95% Sangiovese și 5% Canaiolo, acest vin roșu cu corp mediu se deschide cu un parfum straniu care se pierde imediat în pahar, pentru a face loc aromelor de fructe negre de pădure și pământ arat, cu o adiere de praf de copt. Pe palat, e matur și suculent, cu arome de cireșe sălbatice, piper măcinat, ierburi parfumate și o notă de pământ, care însoțesc taninii moi.”

Castellare di Castellina s-a născut în anii 1970, în timpul așa-numitei Renașteri a vinului italian, din unirea a patru proprietăți - Castellare, Caselle, San Niccolò și Le Case - aparținând lui Paolo Panerai, CEO al Class Editori, acționarul majoritar al cunoscutei publicații Gambero Rosso și proprietar al altor trei podgorii renumite: Rocca di Frassinello, Feudi del Pisciotto și Gura di Mare. Cu ajutorul talentatului oenolog Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis, Castellare și-a propus să producă  vinuri distincte, de cea mai înaltă calitate. Răsplătit de revista Decanter cu titlul de ”Cel mai bun oenolog din lume sub 40 de ani”, Alessandro respectă tradiția, dar, ancorat în prezent, are o abordare rară în Chianti: nu asamblează niciodată soiurile locale cu cele internaționale, cu toate că legea le permite în proporție de 20%. Pe lângă Chianti-urile sale unice (Chianti Classico de la Castellare este socotit unul dintre cele mai mari vinuri roșii din lume), el folosește și soiurile internaționale pentru a obține patru vinuri monovarietale mari.

Totodată, respectul pentru tradiție este însoțit de o preocupare permanentă pentru a inova. Astfel, s-a născut un proiect comun cu Universitatea din |Milano și cea din Florența: crearea primei podgorii experimentale din Chianti pentru a realiza selecția științifică a clonelor de Sangiovese / Sangioveto. De asemenea, la sfaturile eminentului oenolog francez Émile Peynaud, s-a trecut la structurarea clară a procedurilor din cramă și la folosirea baricurilor.

Pe scurt, o poveste care demonstrează că un echilibru corect între tradiție și inovație poate scoate tot ce-i mai bun din spectaculoasele vii ale Chianti-ului.7 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult