Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolo' 2013

Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolo' 2013

96 Puncte Parker:

”Vinul debutează cu o culoare foarte închisă și are tente rubinii, granat și purpurii. Buchetul este puternic, dar totodată impecabil, cu treceri blânde între notele de cireșe negre, condimente, tutun și argilă umedă. În gură, vinul etalează un extract dens, dar care nu-l dezechilibrează. Dimpotrivă, prospețimea fructului și aciditatea naturală îi conferă o personalitate  vioaie și energică.” 

285,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

I Sodi di San Niccolo' 2013

I Sodi di San Niccolo' 2013

”Vinul debutează cu o culoare foarte închisă și are tente rubinii, granat și purpurii. Buchetul este puternic, dar totodată impecabil, cu treceri blânde între notele de cireșe negre, condimente, tutun și argilă umedă. În gură, vinul etalează un extract dens, dar care nu-l dezechilibrează. Dimpotrivă, prospețimea fructului și aciditatea naturală îi conferă o personalitate  vioaie și energică.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolò 2013

Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana

Soi: 85% Sangioveto, 15% Malvasia Nera - struguri 100% organici

Culoare: roșu-rubiniu cu tente granat

Miros: cireșe coapte, fructe negre de pădure, tutun dulce și lemn dulce, cu note de vanilie, piele și cedru

Gust: la fel de sofisticat ca și buchetul, bogat și elegant, cu corp plin, structură extraordinară, tanini fermi dar fini; ca la toate vinurile mari, aromele individuale se disting cu claritate

Recomandări gastronomice: salamuri și cărnuri picante, purcel de lapte, Boeuf Bourguignon, brânzeturi aromatizate - în special, Pecorino toscano și Parmigiano

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 20°C

Număr de sticle produse: 27.733

Maturitate anticipată: 2018-2035

I Sodi di S. Niccolò este primul vin italian inclus vreodată în Top 100 al Wine Spectator. Acest lucru se întâmpla în 1988, iar vinul era din 1985. Performanța a fost reeditată în 1989, cu ediția 1985. Răsplătit în mod repetat cu Tre Bicchieri-Gamberro Rosso, Cinque Grappoli-Bidenda și punctaje foarte bune  acordate de cei mai influenți critici internaționali, I Sodi este unul dintre extrem de rarele Supertoscane făcute din soiuri locale - Sangioveto și Malvasia Nera. Viile de Sangioveto de la Castellare sunt rodul colaborării universităților din Milano și Florența cu Institutul San Michele all’Adige soldat cu obținerea celor mai bune clone de Sangiovese.

Fermentat în cuve de inox și maturat  timp de 15-30 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 225 l, 50% noi, 50% la a doua folosire. Învechit la sticlă 12 luni. Nefiltrat!

98 Puncte Doctor Wine / Daniele Cernilli, editor al Guida Essenziale ai Vini d’Italia

3 Bicchieri - Gambero Rosso

5 Grappoli - Bibenda 2018

96 Puncte Parker: ”I Sodi di S. Niccolò 2013 are 85% Sangioveto și 15% Malvasia Nera dintr-o singură vie. Vinul debutează cu o culoare foarte închisă și are tente rubinii, granat și purpurii. Buchetul este puternic, dar totodată impecabil, cu treceri blânde între notele de cireșe negre, condimente, tutun și argilă umedă. În gură, vinul etalează un extract dens, dar care nu-l dezechilibrează. Dimpotrivă, prospețimea fructului și aciditatea naturală îi conferă o personalitate  vioaie și energică. Maturat în baricuri timp de 30 de luni, este un vin toscan încântător.”

95 Puncte James Suckling: ”Un vin cu adevărat serios, cu fructuozitate densă și profundă, aciditate citrică și o senzație fantastică în gură. Corp mediu spre plin, liniar și rasat. Făcut dintr-un asamblaj de Sangioveto și Malvasia Nera.”

Editia 2012 - 95 Puncte Parker

                 - The Winesider Best Italian Wine Awards (TWS-BIWA) 2016 - 50 Best Italian Wines

                  - 95 Puncte Falstaff Magazine

                  - 92 Puncte Wine Spectator

Editia 2011 - 96 Puncte James Suckling: ”Cireșe coapte, crème de cassis, mirodenii, lemn cald și panna cotta. Gust bogat, cu o textură cremoasă. Hedonistic, cu corp plin și robust.”

                  - 95 Puncte Parker: ”Un vin super-fermecător care place imediat, I Sodi di San Niccolò 2010 este pur și energic, cu o acuitate concentrată a fructului și o mare intensitate. Stejarul este foarte prezent, cu mirodenii fine și o concentrare care mângâie palatul. Taninii dulci însoțesc sfârșitul lung al acestui bariton roșu din Toscana.”

                - 95+ Puncte Antonio Galloni / Vinous Media: ”I Sodi di San Niccolò 2010 explodează din pahar cu o superbă intensitate, putere și bogăție. Violetele și lavanda devin tot mai plăcute pe măsură ce acest vin structurat, vibrant își dezvăluie clasa și personalitatea. 2010-le este interiorizat și închis, dar foarte captivant. Finețea și structura se combină de o manieră rară la edițiile anterioare. Un exemplar mare de la Castellare.”

                  - 92 Puncte Wine Spectator: ”Un mix de ierburi și stejar picant, cu adieri de ciocolată, amaro și cafea care marchează aromele de cireșe negre și prune. Tanini mușchiuloși subliniază sfârșitul. Matur și lung, cu o prospețime care-l recomandă pentru învechire.”

I Sodi di San Niccolo' a fost răsplătit de 10 ori consecutiv cu Tre Bicchieri (Trei Pahare), calificativul maxim al Gamberro Rosso, cea mai importantă publicație italiană de specialitate. La rândul lui, Robert Parker, i-a acordat de 19 ori punctaje mai mari de 94.

I Sodi este capodopera domeniului Castellare. În 1984 era deja inclus între primele 10 vinuri roșii din Italia, iar, în 1988, ediția din 1985 ocupa locul 4 în Top 100 al Wine Spectator. De atunci, a fost constant răsplătit cu cele mai mari onoruri din Italia și străinătate. Este făcut în cuve mici și maturat în baricuri de stejar franțuzesc din Masivul Central, care se folosesc pentru a matura toate marile vinuri ale lumii. Mândria domeniului, I Sodi demonstrează splendoarea unei combinații rare: Sangioveto și Malvasia Nera.

”I Sodi” înseamnă ”pământ greu de lucrat”, iar ”San Niccolò" este numele unei biserici de pe domeniul Castellare - adică, un vin făcut cu multă trudă și respect față de istoria străveche a locului.

Vinul se produce numai în anii buni, într-o cantitate de aproximativ 20 000 sticle. Nu e de mirare că alocațiile sunt mici, iar stocurile se termină rapid.

5 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult