Castellare di Castellina Poggio ai Merli 2016

Castellare di Castellina Poggio ai Merli 2016

97+ Puncte Parker:

”Poggio ai Merli 2016 este o splendoare. Atât și nimic mai mult. Vinul este nespus de moale și mătăsos, dar textura sa compactă susține un profil aromatic generos care merge de la cireșe negre la condimente, tutun și pământ proaspăt pentru ghivece. Pe palatin, vinul este bogat și amplu, dar nu rămâi cu impresia de greutate excesivă. Castellare di Castellina a creat o adevărată frumusețe de vin.”

325,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Poggio ai Merli 2016

Poggio ai Merli 2016

”Poggio ai Merli 2016 este o splendoare. Atât și nimic mai mult. Vinul este nespus de moale și mătăsos, dar textura sa compactă susține un profil aromatic generos care merge de la cireșe negre la condimente, tutun și pământ proaspăt pentru ghivece. Pe palatin, vinul este bogat și amplu, dar nu rămâi cu impresia de greutate excesivă. Castellare di Castellina a creat o adevărată frumusețe de vin.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Castellare di Castellina Poggio ai Merli 2016

Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana

Soi: 100% Merlot 

Culoare: roșu-rubiniu închis, cu reflexii purpurii

Miros: bogat, intens și ușor balsamic, cu note de fructe de pădure, condimente negre și humus

Gust: intens, cald și catifelat, cu arome minerale, de fructe de pădure, lemn dulce, tutun și un sfârșit lung și fructat

Recomandări gastronomice: vânat, tocănițe, fripturi, brânzeturi maturate

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 18°C

Număr de sticle produse: 4000

Maturitate anticipată: 2018-2035

Fermentat în inox și maturat în baricuri noi din stejar franțuzesc.

Vă recomandăm să-l aerisiți o oră înainte de a-l bea sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

97+ Puncte Parker: ”Poggio ai Merli 2016 este o splendoare. Atât și nimic mai mult. În 2016, Merlot-ul are una dintre cele mai frumoase expresii atinse în Toscana. Vinul este nespus de moale și mătăsos, dar textura sa compactă susține un profil aromatic generos care merge de la cireșe negre la condimente, tutun și pământ proaspăt pentru ghivece. Pe palatin, vinul este bogat și amplu, dar nu rămâi cu impresia de greutate excesivă. Castellare di Castellina a creat o adevărată frumusețe de vin (cu doar 4000 de sticle produse).”

Ediția 2014 - 93 Puncte Wine Spectator: ”O versiune solidă, densă, care exhibă arome sclipitoare de cireșe negre, mure, condimente și pământ. Chiar dacă acum e un pic crocant la sfîrșit, vinul este mai degrabă rasat și rămâne ferm și concis în postgustul persistent. Merlot.” 

                 - 91 Puncte Parker: ”O expresie îndrăzneață și picantă a Merlot-ului. Poggio ai Merli 2014 este un vin dens și ușor nervos dintr-un an rece. Soiul de altfel delicat are aici arome de fructe roșii și cireșe, cu note de condimente, tutun și ciocolată albă. Vinul a fost fermentat în inox și maturat în baricuri noi din stejar franțuzesc. Au fost produse numai 3000 de sticle. Poggio ai Merli se comportă foarte bine în anii mai reci (2013 este o dovadă elocventă). Dar ediția 2014 are o structură puțin mai slabă și o persistență moderată.”

Ediția 2013 - 96 Puncte Parker: ”Poggio ai Merli este un vin frumos din toate punctele de vedere. Expresie pură a Merlot-ului, vinul este generos și rotund, cu straturi suculente care se succed asemenea unor valuri blânde. Compoziție perfectă, cu arome de cireșe coapte, mure, condimente, migdale prăjite și ierburi mediteraneene arse. Una dintre cele mai bune ediții pe care le-am gustat. Intensitate uluitoare și catifelare impecabilă. Texturat, structurat și frumos. O sticlă care își merită locul în orice pivniță.” 

Ediția 2012 - 93 Puncte Parker

Ediția 2011 - 92 Puncte Parker

Castellare di Castellina s-a născut în anii 1970, în timpul așa-numitei Renașteri a vinului italian, din unirea a patru proprietăți - Castellare, Caselle, San Niccolò și Le Case - aparținând lui Paolo Panerai, CEO al Class Editori, acționarul majoritar al cunoscutei publicații Gambero Rosso și proprietar al altor trei podgorii renumite: Rocca di Frassinello, Feudi del Pisciotto și Gura di Mare. Cu ajutorul talentatului oenolog Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis, Castellare și-a propus să producă  vinuri distincte, de cea mai înaltă calitate. Răsplătit de revista Decanter cu titlul de ”Cel mai bun oenolog din lume sub 40 de ani”, Alessandro respectă tradiția, dar, ancorat în prezent, are o abordare rară în Chianti: nu asamblează niciodată soiurile locale cu cele internaționale, cu toate că legea le permite în proporție de 20%. Pe lângă Chianti-urile sale unice (Chianti Classico de la Castellare este socotit unul dintre cele mai mari vinuri roșii din lume), el folosește și soiurile internaționale pentru a obține patru vinuri monovarietale mari.

Totodată, respectul pentru tradiție este însoțit de o preocupare permanentă pentru a inova. Astfel, s-a născut un proiect comun cu Universitatea din |Milano și cea din Florența: crearea primei podgorii experimentale din Chianti pentru a realiza selecția științifică a clonelor de Sangiovese / Sangioveto. De asemenea, la sfaturile eminentului oenolog francez Émile Peynaud, s-a trecut la structurarea clară a procedurilor din cramă și la folosirea baricurilor.

Pe scurt, o poveste care demonstrează că un echilibru corect între tradiție și inovație poate scoate tot ce-i mai bun din spectaculoasele vii ale Chianti-ului.

7 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult