Château de Saint Cosme Côtes du Rhône "Les Deux Albion" Rouge 2016

Château de Saint Cosme Côtes du Rhône "Les Deux Albion" Rouge 2016

92 Puncte James Suckling:

”Arome impresionante de piper și condimente, cu accente de mure și tente aproape bituminoase. Pe palatin, o esență profundă de fructe negre și lemn dulce. Excepțională profunzime și sfârșit afumat, încântător. Un star din Côtes du Rhône.”

99,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Côtes du Rhône "Les Deux Albion" Rouge 2016

Côtes du Rhône "Les Deux Albion" Rouge 2016

”Arome impresionante de piper și condimente, cu accente de mure și tente aproape bituminoase. Pe palatin, o esență profundă de fructe negre și lemn dulce. Excepțională profunzime și sfârșit afumat, încântător. Un star din Côtes du Rhône.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Saint Cosme Côtes du Rhône "Les Deux Albion" Rouge 2016

Producător: Château de Saint Cosme - Côtes du Rhône

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Soi: Syrah, Grenache, Carignan, Mourvèdre, Clairette- ciorchini întregi, co-fermentați

Culoare: roşu-rubiniu închis

Miros: arome puternice de piper și condimente, cu note de zmeură supracoaptă, turtă dulce, miere.

Gust: profund, corpolent și fructuos, cu arome dominante de zmeură supracoaptă, turtă dulce, miere și lemn dulce; sfârșit afumat, încântător

Recomandări gastronomice: raţă, vită, miel 

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturat șase săptămâni în cuve mari de stejar, tronconice și în cuve de beton. Îmbuteliat fără a fi filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol: ”Pentru un vinificator, cel mai dificil este să facă lucrurile cât mai simplu posibil, lăsând impresia că nu a intervenit cu nimic. Această abordare necesită multă experiență, un simț al anticipării și o cunoaștere profundă a meseriei. Les deux Albion este ”laboratorul nostru de idei” în ceea ce privește co-fermentarea soiurilor de struguri din sud. În fiecare an, o cantitate mică de struguri este dedicată unor experimente care, în general, ne readuc la ceea ce făcea tatăl meu, care a experimentat destul la viața lui. Vinificatorii tineri încearcă să-și demonstreze capacitatea de a face un vin bun și acesta este cursul normal al lucrurilor, dar este mult mai interesant să "ghidezi" strugurele decât să i te impui. Asta făcea tatăl meu și cred că avea dreptate. O dovedește calitatea deosebită a vinurilor lui. Les deux Albion 2015 este antologic: el reușește să combine profunzimea și blândețea, structura și finețea. Syrah-ul, care, pentru moment, este într-o cantitate puțin mai mare decât celelalte soiuri, oferă o trăsătură sudică absolut superbă, care amintește de miticul 1999. Într-adevăr, în ciuda prețului său foarte rezonabil, Les deux Albion 2016 poate fi un vin de colecție... Pentru a vă convinge, gustați-l și, eventual, decideți să păstrați celelalte sticle... Zmeură supracoaptă, turtă dulce, miere. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”

92 Puncte James Suckling: ”Arome impresionante de piper și condimente, cu accente de mure și tente aproape bituminoase. Pe palatin, o esență profundă de fructe negre și lemn dulce. Excepțională profunzime și sfârșit afumat, încântător. Un star din Côtes du Rhône.”

Ediția 2014 - 89-90 Puncte Parker: ”Côtes du Rhône "Les Deux Albion" 2014 are o densitate și o profunzime a fructului surprinzătoare pentru acest an de recoltă. Mure, stafide, lemn dulce, tufăriș și piper emană, toate, din această frumusețe de vin direct, fermecător și delicios, cu corp mediu și fructuozitate dulceagă. E bun de băut imediat ce iese pe poarta domeniului.”

Descrierea lui Louis Barruol: ”Les Deux Albion este vinul nostru cel mai tradițional. Bunicul meu își făcea la fel Gigondas-ul: viticultură organică, randament mic, fermentare cu ciochini întregi, co-fermentarea mai multor soiuri în cuve de beton, drojdii naturale, pompare și maturare în stejar și în beton. De fapt, ar fi greu să faci lucrurile mai simplu de atât. Dar, să nu uităm că a face lucruri frumoase în mod simplu este cel mai greu, la fel ca și în bucătăria gourmet. După cum probabil știți, acest vin îmbătrânește extrem de bine. Ediția 2015 debordează de fruct și corpolență, are o culoare închisă și un filon evident de lemn dulce. Vă va ataca simțurile, nu creierul, ceea ce poate fi foarte convenabil! Vă va provoca foarte multă plăcere. Căpșune extra-coapte, turtă dulce, miere și șuncă.”

Ediția 2013 - 88-90 Puncte Parker: ”Côtes du Rhône "Les Deux Albion" 2013 este 50% Syrah, restul fiind Grenache și alte soiuri permise. Are caracterul tipic al Syrah-ului: fructe negre dulci, piper, fum de lemn și o mineralitate de rocă sfărâmată. Cu corp mediu spre plin, se diferențiază de stereotipul anului de recoltă și are o structură rotundă, suplă, o bună concentrație și o lungime extraordinară. Are posibilitatea de a deveni excepțional și ar trebui să reziste 10 ani.”

Descrierea lui Louis Barruol: ”Les Deux Albion este un vin tradițional prin excelență. În 2013, natura ne-a penalizat distrugând mari cantități de Grenache în floare, dar ne-a dat în schimb Syrah-uri excepționale. Îmi măsor cuvintele. Cum acest vin are 50% Syrah, ați ghicit, poate, unde vreau să ajung. Așa cum Syrah-ul din nord are deseori nevoie de un pic de soare în plus, cel din sud apreciază răcoarea care-i lipsește de multe ori - acesta a fost scenariul din 2013. Foarte echilibrat, vertical și complet, Les Deux Albion 2013 are profunzimea marilor recolte care știu să îmbătrânească. Evident, Grenache-ul este un pic mai puțin prezent, dar asta nu deranjează deloc. Celelalte soiuri preiau frâiele în această frumoasă ediție atipică. Turtă dulce, afine, șuncă afumată, violete!” 

88-90 Puncte Parker: ”Côtes du Rhône "Les Deux Albion" 2013 este 50% Syrah, restul fiind Grenache și alte soiuri permise. Are caracterul tipic al Syrah-ului: fructe negre dulci, piper, fum de lemn și o mineralitate de rocă sfărâmată. Cu corp mediu spre plin, se diferențiază de stereotipul anului de recoltă și are o structură rotundă, suplă, o bună concentrație și o lungime extraordinară. Are posibilitatea de a deveni excepțional și ar trebui să reziste 10 ani.”

15 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult