Domaine Tempier Bandol Rosé 2016

Domaine Tempier Bandol Rosé 2016

90 Puncte Wine Spectator:

”Vinul are un echilibru minunat între aciditate și opulență, cu note de persică, mango și portocală roșie, amplificate de accentele de ierburi de Provence și rozmarin. O notă pietroasă în postgust.”

135,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Bandol Rosé 2016

Bandol Rosé 2016

”Vinul are un echilibru minunat între aciditate și opulență, cu note de persică, mango și portocală roșie, amplificate de accentele de ierburi de Provence și rozmarin. O notă pietroasă în postgust.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Tempier Bandol Rosé 2016

Producător: Domaine Tempier - Bandol, Provence

Soi: 55% Mourvèdre, 25% Grenache, 20% Cinsault - struguri proveniți din parcele cu vițe având o medie de vârstă de 20 ani, recoltați manual și dezciorchinați 

Culoare: roz-portocaliu pal 

Miros: atrăgător, cu arome intense de fruct, flori, citrice și piersici necoapte

Gust: un rosé cu o personalitate uluitoare, proaspăt, catifelat, rotund și plin, cu arome de piersică și rodie urmate de delicate note picante; soiul dominant, Mourvèdre, îi conferă un caracter puternic, echilibru și complexitate; sfârșit formidabil      

Recomandări gastronomice: splendid ca aperitiv sau singur, merge bine cu o multitudine de  preparate mediteraneene

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 7-10°C

Perioada optimă de consum: 2017-2027

Vinul este făcut prin metoda de vinificare folosită la vinurile albe și stă 8 luni în cuve de beton, înainte de îmbuteliere

92 Puncte Cellar Tracker

90 Puncte Wine Spectator: ”Vinul are un echilibru minunat între aciditate și opulență, cu note de persică, mango și portocală roșie, amplificate de accentele de ierburi de Provence și rozmarin. O notă pietroasă în postgust.”

Ediția 2015 - 91 Puncte Wine Spectator

Ediția 2014 - 92 Puncte Robert Parker

                 - 92 Puncte Wine Spectator

”Îmi amintesc și acum de cea mai cruntă beție pe care am tras-o după terminarea colegiului. Din motive evidente, am doar amintiri trunchiate din seara cu pricina. Se întâmpla la Domaine Tempier, la începutul anilor 1980... Lulu (proprietara domeniului) și Lucien Peyraud ne-au întâmpinat cu o sticlă bine-răcită de Tempier rosé. Țin minte doar că, înainte de a intra în casă, am dat pe gât câteva sticle.”, Robert Parker

”De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou.”, Robert Parker - Wine Advocate

”Există puține nume atât de sonore ca Domaine Tempier din Bandol, dar acesta este un producător a cărui istorie este la fel de impetuoasă precum cea a rozeului sec din Provence, pentru care este cel mai cunoscut. Rozeul cu parfum de tufăriș al Domaine Tempier este atât de popular încât se vinde cu mult înainte de apariția unei noi ediții și, cu toate acestea, este unul dintre puținele rozeuri din lume care merită la modul cel mai serios să fie învechite - timp de zeci de ani, câteodată. De obicei, este pus pe piață la sfârșitul lui martie sau la începutul lui aprilie, dar până în iulie, când cererea este cea mai mare, nu mai rămâne nicio sticlă în pivnița subterană a domeniului situat în câmpia de lângă La Cadière d'Azur.” Tempier - roze de 30 de ani, Jancis Robinson, 2015

 

4 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult