Domaine Tempier Cuvée Cabassaou 2015

Domaine Tempier Cuvée Cabassaou 2015

Indiscutabil, un vin de colecție care, de regulă, dispare rapid de pe rafturi. Ca de obicei, Cabassaou este Mourvèdre-ul de referință. Buchet picant, floral, cu note de fructe negre uscate și o adiere de cedru și tufăriș. Gust intens, concentrat și amplu, cu tanini foarte fini, impozanți și sfârșit foarte lung.

370,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cuvée Cabassaou 2015

Cuvée Cabassaou 2015

Indiscutabil, un vin de colecție care, de regulă, dispare rapid de pe rafturi. Ca de obicei, Cabassaou este Mourvèdre-ul de referință. Buchet picant, floral, cu note de fructe negre uscate și o adiere de cedru și tufăriș. Gust intens, concentrat și amplu, cu tanini foarte fini, impozanți și sfârșit foarte lung.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Tempier Cuvée Cabassaou 2015

Producător: Domaine Tempier - Bandol, Provence

Oenolog: Daniel Ravier

Soi: 95% Mourvèdre, 4% Syrah, 1% Cinsault - struguri din vii vechi de 50 de ani, culeși, selecționați și dezciorchinați manual

Culoare: roșu închis, aproape negru  

Miros: picant, floral, cu note de fructe negre uscate și o adiere de cedru și tufăriș

Gust: intens, concentrat și amplu, cu tanini foarte fini, impozanți; sfârșit foarte lung și fructat

Recomandări gastronomice: friptură de iepure sau de mistreț cu piure de cartofi cu trufe, tocăniță de carne/vită cu vin, friptură de fazan

Alcool: 15%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2022 - 2045, cu apogeul între 2025 - 2040

Maturat în butoaie de stejar timp de 18. Nefiltrat.

Vinul are nevoie de îmbătrânire la sticlă pentru a-și dezvălui întregul potențial. Dacă doriți să-l beți tânăr, lăsați-l câteva ore în decantor sau treceți-l prin aeratorul Vinturi.

Vinul nu a fost încă evaluat.

Descrierea oenologului: ”Roșu foarte închis. Buchet subtil, cu note tinere, dar care evoluează în timp, de violete, piele și fructe negre. Arome complexe de fruct și condimente, cu tanini moi, rotunzi. Un vin care va îmbătrâni frumos timp de zeci de ani de acum încolo.”

Ediția 2014 - 93-95 Puncte Parker: ”Provenit dintr-o parcelă situată lângă La Tourtine, Cabassaou 2014 este cel mai bun vin al Domaine Tempier în acest an de recoltă. Notele mele de degustare încep (și se termină) cu ”Wow”! Această fantastică probă băută din butoi oferă extraordinare note de coacăze negre, violete, flori zdrobite și lemn dulce, într-un ansamblu ultra-rafinat, stratificat și echilibrat. Calitatea aceasta a taninilor este, indiscutabil, de prim rang, iar acest 2014 este unul pe care abia aștept să-l gust din sticlă.

De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou.

Situată la marginea satului Le Beausset, via La Migoua este situată la cea mai mare înălțime - 270 m deasupra nivelului mării și are o diversitate de soluri argiloase și calcaroase. Acest cuvée are cel mai puțin Mourvèdre (55%) și cel mai mult Grenache - de aceea, el este, de obicei, cel mai puțin puternic și mai bogat fiind, totodată, cel mai parfumat și mai complex dintre cele trei.

La Tourtine, din zona Castellet, are o altitudine mai mică și soiuri argiloase mai omogene. Din ea se produce un Bandol puternic, bogat, concentrat și surprinzător de rasat care posedă fructul și textura necesare pentru a impresiona când e tânăr, dar și concentrația necesară pentru a îmbătrâni frumos.

Cea mai mică parcelă este Cabassaou, situată sub La Tourtine, într-o zonă mai protejată și mai caldă. Acest cuvée are cea mai mare cantitate de Mourvèdre (până la 95%) provenit din unele dintre cele mai vechi vii ale domeniului. Seamănă cu La Tourtine, fiind un vin bogat, puternic, cu adevărat impresionant, pe care fiecare iubitor al vinului ar trebui să-l guste măcar o dată în viață (preferabil, de mai multe ori).”

3 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult