Dominus Estate Dominus by Christian Moueix 2015

Dominus Estate Dominus by Christian Moueix 2015

100 Puncte Parker:

”Unul dintre cele mai profunde vinuri făcute de Christian Moueix în strălucita sa carieră oenologică. Vinul exhibă note de lemn de cedru, pământ de pădure, sol argilos și o abundență de arome de mure și coacăze negre. De o culoare purpurie aproape opacă, super-pur și intens, vinul are aciditatea scăzută, dar tanini copți, perceptibili. Un vin care va ține 30-40 de ani.”

1 950,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Dominus by Christian Moueix 2015

Dominus by Christian Moueix 2015

”Unul dintre cele mai profunde vinuri făcute de Christian Moueix în strălucita sa carieră oenologică. Vinul exhibă note de lemn de cedru, pământ de pădure, sol argilos și o abundență de arome de mure și coacăze negre. De o culoare purpurie aproape opacă, super-pur și intens, vinul are aciditatea scăzută, dar tanini copți, perceptibili. Un vin care va ține 30-40 de ani.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Dominus by Christian Moueix 2013  

100 Puncte pe toată linia! Se întâmplă extrem de rar ca un vin să fie declarat perfect de toți marii critici internaționali. Dominus este unul dintre ele.

Producător: Dominus Estate - Napa Valley, California

Oenologi: Christian Moueix și Tod Mostero

Soi: 89% Cabernet Sauvignon, 7% Petit Verdot, 4% Cabernet Franc

Culoare: roșu-purpuriu foarte închis, aproape opac 

Miros: parfum intens de ciocolată, mentă, tutun și fructe negre

Gust: dens, cu corp plin, incredibil de bogat, dar mătăsos și elegant; tanini dulci și arome de lemn de cedru, ierburi și o abundență de coacăze și fructe negre         

Recomandări gastronomice: preparate sățioase din carne, brânzeturi maturate, tocănițe și fripturi de porc, salată asiatică cu pui

Alcool: 15%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturitate anticipată: 2014-2054

Număr de sticle produse: 21 000

Când e tânăr, decantați vinul cu 1-3 ore înainte de a-l servi sau treceți-l prin aeratorul Vinturi. După ce se învechește, necesită o decantare foarte scurtă, doar atât cât e nevoie pentru a se așeza sedimentele.

Descrierea producătorului: ”Cunoscut pentru complexitatea și echilibrul său, Dominus demonstrează potențialul unui vin produs dintr-un terroir excepțional. Structurat, impecabil și perfect integrat, Dominus este un vin elegant care devine mai bun pe măsură ce îmbătrânește. Vă recomandăm să-l decantați înainte de a-l servi, în special dacă e tânăr, pentru a-i permite să-și dezvolte întregul potențial.”

100 Puncte Parker!: ”Dominus 2013 este, după mine, unul dintre cele mai profunde vinuri făcute de Christian Moueix în strălucita sa carieră oenologică, atât din Franța cât și din Napa Valley. Vinul, produs într-o cantitate limitată (3500 baxuri) și constând dintr-un asamblaj de 89% Cabernet Sauvignon, 7% Petit Verdot și 4% Cabernet Franc, exhibă note de lemn de cedru, pământ de pădure, sol argilos și o abundență de arome de mure și coacăze negre. De o culoare purpurie aproape opacă, super-pur și intens, vinul are aciditatea scăzută, dar tanini copți, perceptibili. Acesta este un vin care va ține 30-40 de ani, fiind o realizare profundă a faimoasei podgorii din Yountville. Beți-l în următorii 40+ ani.”

100 Puncte Decanter!: ”Buchetul seducător de violete, liliac, fructe negre, portocale roșii și sol cărnos uimește prin gama extravagantă și amplitudine; pe palat, vinul este tri-dimensional, sofisticat și masiv, dar rafinat. Tod Mostero a declarat că, după ce a creat Dominus 2013, poate muri liniștit. Selecționarea strugurilor a fost extrem de riguroasă, deoarece echipa a vrut să exprime cât mai bine potențialul inegalabil al anului de recoltă, așa că au fost produse numai 3500 de baxuri. Beți-l între 2023-2065.”

100 Puncte James Suckling!: ” Aromele acestui vin sunt multidimensionale și fascinante: trufe negre, coajă de copac, cuișoare, coacăze negre și citrice - chiar și ginseng. Corp plin, dar, totuși, rezervat, chiar auster și tanini crocanți și putermici care rămân rafinați și catifelați. Aromele sunt predominat umani și picante. Lor li se adaugă nuanțele de fructele de pădure și portocală roșie. Un vin de păstrat o viață. Degustarea lui este o experiență unică. Un nou vin clasic izvorât din istoria și tradiția sa pentru a deveni sursa celor mai mari vinuri făcute vreodată în Napa. Un vin de care te bucuri întotdeauna.”

100 Puncte Vinous / Antonio Galloni!: ”Dominus 2013 îți copleșește toate simțurile cu echilibrul său magnific și intensitatea impozantă. De culoare închisă și aproape impenetrabilă în pahar, vinul vine cu un extract sec și o putere inegalabile. Violete, fum, cireșe negre, mentol, tămâie, crème de cassis și condimente negre sunt doar câteva dintre aromele sale emblematice. Mai bun în sticlă decât a fost în butoi, 2013 este pur și simplu magnific. Un vin remarcabil de viu și nuanțat.”

100 Puncte wine.com!

Dominus Estate este proprietatea californiană a renumitului producător bordelez Christian Moueix, binecunoscut datorită celebrelor sale vinuri din Pomerol: Château PétrusChâteau Trotanoy, Château La Fleur-Pétrus, Hosanna și din Saint Emilion: Château Belair-Monange. El s-a îndrăgostit de California în 1968, pe când își continua studiile de oenologie la UC Davis. A revenit în 1982, când a fondat Dominus Estate, împreună cu alți doi parteneri. În 1995 devenea unic proprietar al domeniului care dă unele dintre cele mai apreciate vinuri americane. Timp de 38 de ani, până în 2008, Moueix a continuat să conducă vestitul Château Petrus. Tot în 2008, a cumpărat o altă proprietate californiană, Ulysses. Din 1991, după retragerea tatălui său, Jean-Pierre Moueix, el este director general al Établissements Jean-Pierre Moueix, fiind secondat de fiul său, Edouard.

Viile de la Dominus Estate se întind la poalele dealurilor Mayacamas. Ele au fost plantate în 1838 și sunt legate de începuturile viticulturii din Napa Valley, pe când purtau numele nu mai puțin cunoscut de Naponook.

Pentru a aniversa cea de a treizecea ediție a Dominus, precum și un an excepțional pentru Napa Valley, eticheta 2013 poartă un portret special al lui Christian Moueix, făcut de William Kentridge, un artist sudafrican cunoscut în întreaga lume pentru gravurile, desenele, animația și, mai nou, scenografia sa pentru operă.

1 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult