Dominus Estate Napanook by Christian Moueix 2010

Dominus Estate Napanook by Christian Moueix 2010

95 Puncte Suckling:

”Proaspăt și floral, cu caracter de fructe de pădure, puțin cedru și ciocolată. Corp plin, dens pe palat, cu splendide arome de fructe de pădure, ciocolată și alune. Sfârșit lung. Unul dintre cele mai bune Napanook-uri făcute vreodată. A doua etichetă a Dominus Estate.”

390,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Napanook by Christian Moueix 2010

Napanook by Christian Moueix 2010

”Proaspăt și floral, cu caracter de fructe de pădure, puțin cedru și ciocolată. Corp plin, dens pe palat, cu splendide arome de fructe de pădure, ciocolată și alune. Sfârșit lung. Unul dintre cele mai bune Napanook-uri făcute vreodată. A doua etichetă a Dominus Estate.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Napanook by Christian Moueix 2010

Producător: Dominus Estate - Napa Valley, California

Oenologi: Christian Moueix și Tod Mostero

Soi: 98% Cabernet Sauvignon, 2% Petit Verdot

Culoare: roșu-purpuriu închis 

Miros: note de grafit, stejar, violete și piper roșu

Gust: vânos și complex, cu sfârșit foarte lung

Recomandări gastronomice: vânat sau carne roșie cu sos de roșii

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturitate anticipată: 2013-2028

Număr de sticle produse: 31 200

Decantați vinul timp de 45 minute sau treceți-l prin aeratorul Vinturi.

Descrierea producătorului: ”Napanook este un asamblaj din soiuri bordeleze special selecționate din viile domeniului pentru fructuozitatea lor vioaie și caracterul îndrăzneț. Vinurile Napanook sunt tinere și exuberante, destinate a fi savurate ori de câte ori e momentul pentru un vin mai obișnuit. Napanook 2010 dezvoltă arome florale dulci și de mesquite. Generos și, totuși, reținut, el exhibă o frumoasă mineralitate și arome de ierburi uscate, urmate de coajă de portocală caramelizată, cireșe și condimente exotice. Sfârșitul este lung și echilibrat.”

95 Puncte Suckling: ”Proaspăt și floral, cu caracter de fructe de pădure, puțin cedru și ciocolată. Corp plin, dens pe palat, cu splendide arome de fructe de pădure, ciocolată și alune. Sfârșit lung. Unul dintre cele mai bune Napanook-uri făcute vreodată. A doua etichetă a Dominus Estate.”

94 Puncte Vinous / Antonio Galloni: ”Arome de cireșe roșii închise la culoare, prună, condimente, flori sălbatice și mentă. Stratificat și foarte senzual, vinul impresionează prin echilibru. După ce stă câtva timp în pahar, vinul înflorește frumos. Sfârșitul puternic, care te face să salivezi, este susținut de o vână de mineralitate și aciditate. Napanook 2010 este unul dintre cele mai bune vinuri ale anului, în categoria sa de preț. 2010 este 98% Cabernet Sauvignon și 2% Petit Verdot. Absența Cabernet-ului Franc și a Merlot-ului îi conferă personalitatea unică, convingătoare.”

92 Puncte Parker: ”Napanook 2010 debutează cu un nas intens, picant, cu note de pământ și ușor ierbos. Gustul e exuberant, cu o abundență de arome de prună, lemn dulce, coacăze roșii și negre și o adiere de cireșe dulci. Vinul este puțin mai provocator și mai agresiv decât majoritatea Napanook-urilor, dar îmi place stilul lui exuberant. Beți acest vin frumos în următorii 10-15 ani.”

Dominus Estate este proprietatea californiană a renumitului producător bordelez Christian Moueix, binecunoscut datorită celebrelor sale vinuri din Pomerol: Château PétrusChâteau Trotanoy, Château La Fleur-Pétrus, Hosanna și din Saint Emilion: Château Belair-Monange. El s-a îndrăgostit de California în 1968, pe când își continua studiile de oenologie la UC Davis. A revenit în 1982, când a fondat Dominus Estate, împreună cu alți doi parteneri. În 1995 devenea unic proprietar al domeniului care dă unele dintre cele mai apreciate vinuri americane. Timp de 38 de ani, până în 2008, Moueix a continuat să conducă vestitul Château Petrus. Tot în 2008, a cumpărat o altă proprietate californiană, Ulysses. Din 1991, după retragerea tatălui său, Jean-Pierre Moueix, el este director general al Établissements Jean-Pierre Moueix, fiind secondat de fiul său, Edouard.

Viile de la Dominus Estate se întind la poalele dealurilor Mayacamas. Ele au fost plantate în 1838 și sunt legate de începuturile viticulturii din Napa Valley, pe când purtau numele nu mai puțin cunoscut de Naponook.

2 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult