Fattoria Le Pupille Poggio Valente 2015

Fattoria Le Pupille Poggio Valente 2015

95 Puncte James Suckling:

”Un vin foarte complex, cu caracter de fum, carne, cireșe și condimente. Corp plin. Pe palatin, este și mai picant, cu tanini cizelați. Un vin fantastic.”

150,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Poggio Valente 2015

Poggio Valente 2015

”Un vin foarte complex, cu caracter de fum, carne, cireșe și condimente. Corp plin. Pe palatin, este și mai picant, cu tanini cizelați. Un vin fantastic.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Fattoria Le Pupille Poggio Valente 2015

Producător:  Fattoria Le Pupille - IGT Toscana Rosso, Toscana Maremma

Proprietar: Elisabetta Geppetti

Soi: 100% Sangiovese

Culoare: roșu rubiniu intens

Miros: parfum de fructe roșii, în special cireșe, care evoluează spre tonuri balsamice

Gust: puternic, rotund și elegant; sfârșit de o mare prospețime, pe note de ierburi provensale

Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, brânzeturi maturate

Alcool: 14,5%

Aciditate totală: 5,5 g/l

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle (0,375 l, 0,75l, 1,5l, 3 l și 6l) produse: 35 000 

Maturat în butoaie mari, de 500 și 600 litri. Vă sfătuim să-l aerisiți înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi. 

95 Puncte James Suckling: ”Un vin foarte complex, cu caracter de fum, carne, cireșe și condimente. Corp plin. Pe palatin, este și mai picant, cu tanini cizelați. Un vin fantastic. Beți-l în 2020.”

94 Puncte Parker: ”Mi-a plăcut mult de tot Poggio Valente 2015. Această expresie pură a Sangiovese-ului îți atinge toate simțurile. Vinul e bogat și persistent, cu arome intense de fructe coapte, urmate de arome apăsate de cireșe, mure, ierburi aromate arse și pământ umed. Buchetul este exuberant și savuros. 

Fabuloasa Elisabetta Geppetti are în lucru două vinuri noi, care vor fi scoase în curând pe piață. Unul este Shiraz, iar celalălalt, Petit Manseng.”

Ediția 2014 - 93 Puncte James Suckling

                  - 91 Puncte Parker

Primul Poggio Valente a fost produs în 1997, dar povestea lui începe în 1996, odată cu cumpărarea viei unice cu același nume, situată la 280 m altitudine, în apropiere de Pereta. Vinurile ies din mâinile Elisabettei Geppetti, adevăratul pionier al Maremmei, și ale unei echipe de oenologi experimentați conduși de Christian Le Sommer, fost mulți ani director tehnic al Chateau Latour și venit la Le Puppile în 1999. Lor li s-a alăturat, în 2013,  Luca d’Attoma, de la Due Manni, în calitate de consultant. 

Elisabetta Geppetti este cunoscută, pe drept cuvânt, ca Doamna Morellino-ului sau Ambasadorul Maremmei. Ambele titluri i se potrivesc perfect, căci, odată cu Fattoria Le Pupille, ea a făcut istorie în aceste locuri cărora le-a păstrat tradiția, dar le-a și reinventat, făcându-le cunoscute lumii întregi. Cu rigoare și pasiune, ea a reușit să scoată dintr-un teritoriu relativ sălbatic, vinuri care sunt, an de an, etaloane de eleganță și excelență pentru oenologia toscană contemporană. Strădania i-a fost recunoscută, ea devenind, în 1992, la înființarea Consorțiului Morellino di Scansano, primul președinte-femeie al unui consorțiu italian. Din fericire, ea și-a transmis pasiunea și celor cinci copii, dintre care fiica cea mare, Carla, este deja un ajutor de nădejde.

”Am înțeles că vreau să fac vin la vârsta de 20 de ani, în timpul unuia dintre multele culesuri din viile familiei. Dragostea pentru vin am moștenit-o de la bunicul, dar, dincolo de asta, pasiunea crește pe căi numai de ea știute. Am vrut să fac vinuri mari și am vrut să le fac aici, pe pământul pe care îl iubesc. Apoi, cu timpul, am constatat că toți, eu inclusiv, suntem produsul unui loc și am înțeles că vinul este, și trebuie să fie, legat de istoria oamenilor care locuiesc acolo și trebuie să rezoneze și să crească odată cu ei. Pământul acesta este o alegere pe viață, la fel cum oenologia este, dintotdeauna, profesia mea”, așa își explică Elisabetta Gepetti devenirea.

E de ajuns să ajungi pe dealurile domoale care străjuiesc conturul maiestuosului Monte Amiata, pentru a-i da crezare. Pe unul dintre aceste dealuri cu forme senzuale a început povestea Fattoriei Le Pupille, devenită azi o realitate eterogenă. În timp, podgoria inițială s-a îmbogățit cu noi parcele, ajungând la 75 ha răspândite precum un mozaic într-unele dintre cele mai frumoase părți ale Maremmei. Pe lângă vii, proprietatea de 420 ha, mai are 20 ha cultivate cu măslini, iar pe restul alternează plantațiile de cereale și arbori de plută. 

Renașterea podgoriei are loc în 1985, când Elisabetta abandonează cursurile universitare pentru a se dedica unui vis. Ea a început prin a planta Cabernet Sauvignon cu sprijinul celebrului oenolog Giacomo Tachis care i-a stat alături până în 1996. Acesta a fost începutul unui proiect care avea să transforme Le Pupille în adevăratul pionier al supertoscanelor din Maremma. În 1982, ea lansase deja prima etichetă ”oficială”, un Morellino Riserva 1978. În sfârșit, în 1987, a sosit timpul pentru Saffredi, vinul care a plasat Maremma în categoria excelenței, nu doar din Toscana, ci din lumea întreagă. În 1996, podgoria prinde un nou avânt prin cumpărarea viei Poggio Valente.

Astăzi, miezul proprietății, de 25 ha, este situat în jurul satului Pereta, între Scansano și Magliano și i se spune ”vechiul Le Pupille”. Aici se află și cele 5 ha de pe care se face legendarul Saffredi. Dincolo de via Saffredi se află Poggio Valente, în apropiere de Scansano este o vie de 4 ha plantată cu soiuri albe, iar la ieșirea din Magliano se întind 20 de ha destinate producției de Morellino.

Cum Grosseto e la o aruncătură de băț, dacă ajungeți în zonă și vă place vinul, Le Puppile poate fi o destinație cât se poate de plăcută.

4 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult