Ferghettina Milledi Brut 2014

Ferghettina Milledi Brut 2014

Guida Bibenda - 4 Grappoli

Bulele fine, persistente și aciditatea ispititoare însoțesc aromele proaspete și intense de citrice, împletite cu note minerale și de bioșă care îi conferă vinului greutate și o textură foarte fină. Sfârșit persistent, memorabil.

170,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Milledi Brut 2014

Milledi Brut 2014

Bulele fine, persistente și aciditatea ispititoare însoțesc aromele proaspete și intense de citrice, împletite cu note minerale și de bioșă care îi conferă vinului greutate și o textură foarte fină. Sfârșit persistent, memorabil.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Ferghettina Franciacorta Brut DOCG Milledì 2014 

Producător:  Ferghettina - Franciacorta, Brescia (Lombardia)

Soi: 100% Chardonnay

Culoare: galben-pai cu reflexii aurii

Miros: foarte proaspăt și elegant, cu note intense de citrice și flori albe

Gust: complex, vivace, cu perlaj fin, persistent și caracter de citrice și brioșă care îi conferă greutate și o textură foarte fină; mineralitatea puternică și aciditatea ispititoare conduc spre sfârșitul persistent

Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu preparate din pește, fructe de mare sau cu preparate asiatice precum sushi sau sashimi

Alcool: 12,5%

Dozaj: Brut

Temperatura de servire: 6-8°C

Maturare pe drojdii: 36 luni

Număr de sticle produse: 55 000

Guida Bibenda - 4 Grappoli

Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională - a doua fermentație are loc în sticlă.

Franciacorta Nonvintage (NV) - adică, produsă din struguri din mai mulți ani - poate fi pusă în vânzare după cel puțin 25 de luni de la recoltare, dintre care 18 luni petrecute pe drojdii (spre deosebire de 15 luni, în cazul șampaniei).

Franciacorta Satèn se face doar din struguri albi (predominant Chardonnay și Pinot Blanc - max 50%). Este renumită pentru gustul ei catifelat și perlajul mai fin, caracteristici datorate presiunii mai mici de 5 atmosfere din sticlă, față de cele 6 atmosfere folosite la celelalte sortimente.

Franciacorta Rosé trebuie să conțină minimum 35% Pinot Noir și maximum 50% Chardonnay sau Pinot Blanc.

Franciacorta Millesimato sau Vintage - adică, produsă din recolta unui singur an - poate fi pusă pe piață la cel puțin 37 de luni de la recoltare, 30 dintre ele fiind petrecute pe drojdii (la fel ca șampania).

Franciacorta Riserva se face numai din vinuri provenite din ani excelenți și trebuie să stea mulți ani în contact cu drojdiile. Vinul poate fi pus în vânzare după minimum 67 de luni (cinci ani și jumătate) de la recoltare.

5 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult