Ferghettina Rose Brut 2013

Ferghettina Rose Brut 2013

92 Puncte Wine Enthusiast:

”Savuros și vibrant, acest vin spumant rafinat oferă un buchet și arome de cireșe roșii, zmeură zdrobită, măr, nectarine acrișoare și coajă de pâine. Aciditatea răcoritoare și perlajul vioi, fin dau un caracter aparte sfârșitului persistent.”

170,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Rose Brut 2013

Rose Brut 2013

”Savuros și vibrant, acest vin spumant rafinat oferă un buchet și arome de cireșe roșii, zmeură zdrobită, măr, nectarine acrișoare și coajă de pâine. Aciditatea răcoritoare și perlajul vioi, fin dau un caracter aparte sfârșitului persistent.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Ferghettina Franciacorta Rosé Brut DOCG 2013

Producător:  Ferghettina - Franciacorta, Brescia (Lombardia)

Soi: 100% Pinot Noir

Culoare: roz pal strălucitor

Miros: foarte proaspăt și elegant, cu note delicate de zmeură, fructe de pădure, migdale și coajă de pâine

Gust: de o mare prospețime și eleganță, fin și catifelat, cu perlaj persistent, structură fermă și arome de mure și zmeură care conduc spre sfârșitul lung

Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu paste umplute sau cu o pizza marinara

Alcool: 12,5%

Dozaj: Brut

Maturare pe drojdii: 36 luni

Perioada optimă de consum: 2017-2020

Număr de sticle produse: 40 000

92 Puncte Wine Enthusiast: ”Savuros și vibrant, acest vin spumant rafinat oferă un buchet și arome de cireșe roșii, zmeură zdrobită, măr, nectarine acrișoare și coajă de pâine. Aciditatea răcoritoare și perlajul vioi, fin dau un caracter aparte sfârșitului persistent.”

Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională - a doua fermentație are loc în sticlă.

Franciacorta Nonvintage (NV) - adică, produsă din struguri din mai mulți ani - poate fi pusă în vânzare după cel puțin 25 de luni de la recoltare, dintre care 18 luni petrecute pe drojdii (spre deosebire de 15 luni, în cazul șampaniei).

Franciacorta Satèn se face doar din struguri albi (predominant Chardonnay și Pinot Blanc - max 50%). Este renumită pentru gustul ei catifelat și perlajul mai fin, caracteristici datorate presiunii mai mici de 5 atmosfere din sticlă, față de cele 6 atmosfere folosite la celelalte sortimente.

Franciacorta Rosé trebuie să conțină minimum 35% Pinot Noir și maximum 50% Chardonnay sau Pinot Blanc.

Franciacorta Millesimato sau Vintage - adică, produsă din recolta unui singur an - poate fi pusă pe piață la cel puțin 37 de luni de la recoltare, 30 dintre ele fiind petrecute pe drojdii (la fel ca șampania).

Franciacorta Riserva se face numai din vinuri provenite din ani excelenți și trebuie să stea mulți ani în contact cu drojdiile. Vinul poate fi pus în vânzare după minimum 67 de luni (cinci ani și jumătate) de la recoltare.

5 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult