Ferghettina Extra Brut 2011

Ferghettina Extra Brut 2011

93 Puncte Decanter:

”După ce a petrecut aproape șase ani pe drojdii, vinul este moale și suav, făcându-te să te simți relaxat. Cu corp plin și rotund, este foarte dens și oferă arome luxuriante, cu caracter cremos și de nuci. Beți-l între 2018-2021.”

198,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Extra Brut 2011

Extra Brut 2011

”După ce a petrecut aproape șase ani pe drojdii, vinul este moale și suav, făcându-te să te simți relaxat. Cu corp plin și rotund, este foarte dens și oferă arome luxuriante, cu caracter cremos și de nuci. Beți-l între 2018-2021.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Ferghettina Franciacorta Extra Brut DOCG 2011

Producător:  Ferghettina - Franciacorta, Brescia (Lombardia)

Soi: 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir

Culoare: galben-auriu

Miros: foarte proaspăt și elegant, cu parfum de migdale, vanilie și fructe confiate

Gust: impresionant, foarte proaspăt, cu o aciditate splendidă și perlaj abundent, cu bule mici și dense; timpul lung petrecut pe drojdii îi conferă un caracter extrem de rafinat, cu superbe arome de măr, lămâie, brioșă și toast care conduc spre finalul echilibrat și răcoritor 

Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu antreuri pe bază de pește, fructe de mare sau cu un platou de salamuri asortate, ori cu preparate din pește de lac

Alcool: 12,5%

Dozaj: Brut

Maturare pe drojdii: 72 luni

Perioada optimă de consum: 2018-2021

Număr de sticle produse: 8 000

93 Puncte Decanter:”După ce a petrecut aproape șase ani pe drojdii, vinul este moale și suav, făcându-te să te simți relaxat. Cu corp plin și rotund, este foarte dens și oferă arome luxuriante, cu caracter cremos și de nuci. Beți-l între 2018-2021.”

Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională - a doua fermentație are loc în sticlă.

Franciacorta Nonvintage (NV) - adică, produsă din struguri din mai mulți ani - poate fi pusă în vânzare după cel puțin 25 de luni de la recoltare, dintre care 18 luni petrecute pe drojdii (spre deosebire de 15 luni, în cazul șampaniei).

Franciacorta Satèn se face doar din struguri albi (predominant Chardonnay și Pinot Blanc - max 50%). Este renumită pentru gustul ei catifelat și perlajul mai fin, caracteristici datorate presiunii mai mici de 5 atmosfere din sticlă, față de cele 6 atmosfere folosite la celelalte sortimente.

Franciacorta Rosé trebuie să conțină minimum 35% Pinot Noir și maximum 50% Chardonnay sau Pinot Blanc.

Franciacorta Millesimato sau Vintage - adică, produsă din recolta unui singur an - poate fi pusă pe piață la cel puțin 37 de luni de la recoltare, 30 dintre ele fiind petrecute pe drojdii (la fel ca șampania).

Franciacorta Riserva se face numai din vinuri provenite din ani excelenți și trebuie să stea mulți ani în contact cu drojdiile. Vinul poate fi pus în vânzare după minimum 67 de luni (cinci ani și jumătate) de la recoltare.

Roberto Gatti, unul dintre pionierii Franciacortei, a fondat Fergettina în 1990, după 20 de ani petrecuți ca enolog-șef la Bellavista, podgorie care îi datorează mare parte din faima sa. Atenția fantastică la detalii, arta cupajării și maturarea îndelungată, căreia vinurile îi datoreaza finețea și individualitatea inconfundabile, l-au ajutat să se impună rapid, devenind producătorul preferat al multor critici și cunoscători. Astăzi, el este ajutat de fiica sa Laura și de fiul Matteo, și ei la fel de talentați. Cu moștenirea în mâini atât de bune, nu e de mirare că vinurile egalează sau chiar depășesc multe șampanii renumite.

5 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult