Ferghettina Pas Dosé Riserva 33 2010

Ferghettina Pas Dosé Riserva 33 2010

Luxuriant, proaspăt și echilibrat, cu o extraordinară profunzime și finețe. Perlaj deosebit de fin, cremos și persistent. Vinul evoluează foarte frumos pe palatin, are o textură bogată și cremoasă, în care regăsim splendide arome de migdale, alune, ananas, cedru, bergamote, piersici, portocale, împletite cu o adiere de flori de salcâm.

235,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Pas Dosé Riserva 33 2010

Pas Dosé Riserva 33 2010

Luxuriant, proaspăt și echilibrat, cu o extraordinară profunzime și finețe. Perlaj deosebit de fin, cremos și persistent. Vinul evoluează foarte frumos pe palatin, are o textură bogată și cremoasă, în care regăsim splendide arome de migdale, alune, ananas, cedru, bergamote, piersici, portocale, împletite cu o adiere de flori de salcâm.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Ferghettina Franciacorta Pas Dosè DOCG Riserva 33 2010

Producător:  Ferghettina - Franciacorta, Brescia (Lombardia)

Soi: 100% Chardonnay

Culoare: galben-auriu strălucitor

Miros: mineral și complex, cu parfum de migdale, alune, ananas, cedru, bergamote, piersici, portocale, o adiere de flori de salcâm și o tentă afumată în fundal

Gust: luxuriant, proaspăt și echilibrat, cu o extraordinară profunzime și finețe; perlaj deosebit de fin, cremos și persistent; vinul evoluează foarte frumos pe palatin, are o textură bogată și cremoasă, în care regăsim evantaiul aromatic din miros; sfârșit dominat de note de cafea măcinată

Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu antreuri de fructe de mare, spaghete cu scoici, carne albă picantă sau prăjită

Alcool: 12,5%

Aciditate: 7,1 g/l

Zahăr rezidual: 1,5 g/l

Dozaj: Brut

Maturare pe drojdii: 80 luni

Potențial de păstrare: 10-12 ani

Număr de sticle produse: 8 000

Vinul se produce numai în anii cei mai buni.

Ediția 2009 - 94 Puncte Decanter

Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională - a doua fermentație are loc în sticlă.

Franciacorta Nonvintage (NV) - adică, produsă din struguri din mai mulți ani - poate fi pusă în vânzare după cel puțin 25 de luni de la recoltare, dintre care 18 luni petrecute pe drojdii (spre deosebire de 15 luni, în cazul șampaniei).

Franciacorta Satèn se face doar din struguri albi (predominant Chardonnay și Pinot Blanc - max 50%). Este renumită pentru gustul ei catifelat și perlajul mai fin, caracteristici datorate presiunii mai mici de 5 atmosfere din sticlă, față de cele 6 atmosfere folosite la celelalte sortimente.

Franciacorta Rosé trebuie să conțină minimum 35% Pinot Noir și maximum 50% Chardonnay sau Pinot Blanc.

Franciacorta Millesimato sau Vintage - adică, produsă din recolta unui singur an - poate fi pusă pe piață la cel puțin 37 de luni de la recoltare, 30 dintre ele fiind petrecute pe drojdii (la fel ca șampania).

Franciacorta Riserva se face numai din vinuri provenite din ani excelenți și trebuie să stea mulți ani în contact cu drojdiile. Vinul poate fi pus în vânzare după minimum 67 de luni (cinci ani și jumătate) de la recoltare.

5 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult