Forge Cellars Riesling 2017

Forge Cellars Riesling 2017

91 Puncte Wine Spectator:

”Vinul debutează pe note de iasomie și boabe de muștar, susținute de un amestec de arome de mere galbene, prune Mirabelle și ulei de citrice. Intensitate bună până în postgust.” 

Un Riesling incredibil, făcut de un mare oenolog francez în SUA! O ciudățenie? Dimpotrivă, un Riesling cât se poate de frumos care trebuie gustat măcar o dată în viață!

125,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Riesling 2017

Riesling 2017

”Vinul debutează pe note de iasomie și boabe de muștar, susținute de un amestec de arome de mere galbene, prune Mirabelle și ulei de citrice. Intensitate bună până în postgust.” 

Un Riesling incredibil, făcut de un mare oenolog francez în SUA! O ciudățenie? Dimpotrivă, un Riesling cât se poate de frumos care trebuie gustat măcar o dată în viață!

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Forge Cellars Classique Riesling  2017

Un Riesling incredibil, făcut de un mare oenolog francez în SUA! O ciudățenie? Dimpotrivă, un Riesling cât se poate de frumos care trebuie gustat măcar o dată în viață!

Producător: Forge Cellars - Finger Lakes, New York

Proprietari: Louis Barruolproprietar al Château de Saint Cosme și vinificatorul No.1 din Gigondas (Ronul de Sud, Franța), Rick Rainey - viticultor, Justin Boyette – oenolog și partener în Hector Wine Company, New York

Oenolog: Louis Barruol

Soi: 100% Riesling - struguri culeși și selectați manual și presați cu ciorchini întregi

Culoare:  galben-pai 

Miros: intens, cu parfum de nectarină, lămâie, marțipan, gutuie, fenicul

Gust: intens și pur, cu o mare profunzime a expresiei; arome de nectarină, lămâie, marțipan, gutuie, fenicul; sfârșit sec, lung și mineral

Recomandări gastronomice: preparate asiatice condimentate, fructe de mare, stridii, scoici, șuncă, vițel, pui, brânzeturi (Brie, Gouda, Blue Cheese)

Alcool: 13%

Zahăr rezidual: 3 g/l

Temperatura de servire: 7-10°C

Strugurii au fost presați încet și neagresiv, cu ciorchinii întregi. Vinul a fost fermentat cu drojdii indigene. Fermentat și maturat 57% în baricuri neutre și 43% în inox.

Descrierea lui Louis Barruol: ”Cel mai important vin al nostru vrea să dezvăluie adevărata natură a anului de recoltă și să exploreze terroir-ul din partea estică inferioară a Lacului Seneca. Pentru că ne-am focusat pe această pantă îngustă de 13 km unde se află 13 din cele 14 vii de Riesling ale noastre, acesta este primul vin etichetat ca Seneca Lake AVA (American Viticultural Area). În 2017, am ales să nu producem cuvée-ul de top Les Alliés Riesling și am declasificat strugurii pentru a ne asigura că vinul nostru de bază va avea cea mai bună calitate posibilă. Lămâia zaharisită, coaja de caisă, para asiatică și anasonul se alătură salinității pentru a conferi o prospețime impecabilă.

Fiecare dintre noi poartă în el caracteristicile genetice ale strămoșilor săi care s-au amestecat pentru ca noi să fim unici și complecși. Așa s-a născut și Riesling-ul nostru: el înglobează caracteristicile tuturor viilor noastre, precum și dorința noastră neobosită și pasională de perfecțiune.”

91 Puncte Wine Spectator: ”Vinul debutează pe note de iasomie și boabe de muștar, susținute de un amestec de arome de mere galbene, prune Mirabelle și ulei de citrice. Intensitate bună până în postgust.” 

Ediția 2015 - Descrierea lui Louis Barruol: ”Recolta 2015 a fost una clasică pentru Finger Lakes, cu vreme capricioasă - rezultatul superb e datorat muncii excelente din vii. După a doua iarnă grea, am sărit direct la temperaturi de vară, sărind cu totul peste primăvară. Apoi, iunie a fost ploios și înnorat. Vara a revenit cu vreme caldă și uscată și a rămas așa până la sfârșitul lui septembrie când a urmat o ploaie de 36 de ore. A urmat din nou căldură, creând condițiile perfecte pentru botrytis. Sezonul s-a încheiat cu un ger prelungit în 18 octombrie. Am fost vigilenți pe toată durata acestui sezon capricios, îndepărtând frunze pentru a lăsa aerul să circule și am făcut tot ce trebuie pentru a păstra  strugurii sănătoși. Strugurii noștri Riesling au împins limitele spre cea mai târzie coacere de până acum, dezvoltând arome și texturi onctuoase. Cel mai important vin al nostru își dorește să dezvăluie adevărata natură a recoltei și să exploreze terroir-ul de la est de lacul Seneca. Lucrând cu 8 viticultori diferiți, pe 10 parcele, am obținut o mare profunzime a expresiei. Cu acest nivel al maturității, fermentarea a continuat până spre sfârșitul primăverii pentru un rezultat extrem de sec. Nectarină, lămâie, marțipan, gutuie, fenicul.”

                    -  Locul 31 în ”Top 100 Wines of 2017” al Wine Spectator și 92 Puncte  - primul vin din lista Smart Buys, octombrie 2017: ”Corpolent și rotund, este un vin care transmite energie și caracter de la început până la sfârșit.”

Ediția 2014 - 93 Puncte Vinous: ”De culoare auriu strălucitor. Nasul este reținut, cu note de salvie albă, suc de lămâie, cochilie de stridie și flori subtile. Pe palat, vinul este sec dar cremos, cu textură, greutate și echilibru impresionante. Aciditatea excelentă conduce spre sfârșitul pietros și afumat care aduce a praf de pușcă. 3 g/l zahăr rezidual.”

Ediția 2013 - 90 Puncte Vinous: ”Acest vin convingător și sofisticat a fost fermentat și maturat 65% în stejar franțuzesc neutru și 35% în tancuri de inox - o strategie destul de neobișnuită în Finger Lakes, unde majoritatea Riesling-urilor văd numai inox. A rezultat un vin într-o cheie mai reținută, complicat, cu o profunzime impresionantă a texturii. Nasul este cald și mineral, cu tente de kiwi auriu, fenicul, piatră udă și o adiere de ceva industrial. Palatul este sec, dar stratificat, cu o ușoară musculozitate care învăluie aciditatea stridentă. Din sfârșitul lung, cretos răzbat unele note de lut ars.”

Ediția 2012 - 92 Puncte Wine Spectator/James Molesworth: ”Vinul are un miez de arome de mere galbene și pepene galben contracarate de adieri de coajă de lămâie și de măr. O ușoară notă de fenicul creează o iluzie de astringență în final, pe măsură ce vinul se deschide în pahar.”

Ediția 2011 (prima ediție) - 91 Puncte Wine Spectator

***

Forge Cellars este o podgorie mică, artizanală care produce numai Riesling sec și Pinot Noir. Ea reprezintă împlinirea celui mai ambițios vis al ”geniului din Gigondas”, Louis Barruol, de la Château de Saint Cosme și anume, acela de a ridica o podgorie de la zero. Pentru aceasta, a trecut oceanul și, împreună cu doi prieteni americani,Richard Rainey și Justin Boyette, a înființat Forge Cellars, devenită rapid una dintre cele mai disputate podgorii din Fingers Lake, New York. Rieslingul lui Louis Barruol a fost apreciat de critici chiar de la prima ediție, din 2011. Tehnicile sale de vinificare – folosirea strugurilor nedezciorchinați și a lemnului pentru vinificare și maturare – erau cvasi-necunoscute în Finger Lakes, dar vinurile i-au cucerit rapid pe consumatori prin puritate, tipicitate și caracter.

La Forge Cellars se practică o viticultură organică, tradițională. Primul Riesling a fost pus pe piață în 2011 și a primit 91 Puncte Wine Spectator!

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult