Forge Cellars Pinot Noir 2015

Forge Cellars Pinot Noir 2015

Unul dintre cele mai bune Pinot-uri Noir din Finger Lakes. Foarte bine făcut, e suplu și plăcut, are austeritatea tipică regiunii, care e, însă, echilibrată de o cizelare foarte elegantă. Arome de prune fierte, violete, ceai de zmeură, trufe, tufăriș. Tanini suavi, note de stejar bine integrate.

125,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Pinot Noir 2015

Pinot Noir 2015

Unul dintre cele mai bune Pinot-uri Noir din Finger Lakes. Foarte bine făcut, e suplu și plăcut, are austeritatea tipică regiunii, care e, însă, echilibrată de o cizelare foarte elegantă. Arome de prune fierte, violete, ceai de zmeură, trufe, tufăriș. Tanini suavi, note de stejar bine integrate.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Forge Cellars Pinot Noir Classique 2015

Producător: Forge Cellars - Finger Lakes, New York

Forge Cellars produce vinuri din două soiuri: Riesling și Pinot Noir. 

Proprietari: Louis Barruol - proprietar al Château de Saint Cosme și vinificatorul No.1 din Gigondas (Ronul de Sud, Franța), Rick Rainey - viticultor, Justin Boyette – oenolog și partener în Hector Wine Company, New York

Oenolog: Louis Barruol

Soi: 100% Pinot Noir - struguri recoltați manual și presați parțial cu ciorchini întregi

Culoare: roșu-granat închis care se deschide spre margine

Miros: parfumat, amintește de Pinot Noir-ul din Burgundia

Gust: suplu și plăcut, are austeritatea tipică regiunii, dar echilibrată de o cizelare foarte elegantă; arome de prune fierte, violete, ceai de zmeură, trufe, tufăriș; tanini suavi, note de stejar bine integrate    

Recomandări gastronomice: somon afumat, șuncă, prepeliță, risotto cu ciuperci, pizza cu brânză, coq au vin, miel, friptură de pui, porumbel, carpaccio cu vită, filet de vită în sânge, friptură de porc cu ierburi și fenicul, cârnați de pui sau curcan, ficat de vită, homar la grătar

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 13-16°C

Număr de baxuri produse: 625

Fermentat cu drojdii indigene. Maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc noi și la a doua folosire. Îmbuteliat fără a fi limpezit și filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol: ”Recolta 2015 a fost una clasică pentru Finger Lakes, cu vreme capricioasă, dar potrivită pentru coacerea timpurie a Pinot-ului Noir. După a doua iarnă grea, am trecut direct la temperaturi de vară, sărind cu totul peste primăvară. Apoi, iunie a fost ploios și înnorat. Vara a revenit cu vreme caldă și uscată care a durat de la mijlocul perioadei de coacere până la coacerea deplină a strugurilor. Forge a cules ultimii struguri în dimineața de 29 septembrie, chiar înainte de venirea ploii. Strugurii copți, sănătoși au fost rezultatul unei coaceri consecvente, graduale. Pinot-ul nostru este făcut din struguri culeși manual din partea estică a lacului Seneca, cel mai adânc dintre cele 11 lacuri. Toate cele cinci parcele ale noastre au avut randament mic în 2015 și, datorită vremii uscate, însorite de la sfârșitul perioadei de coacere, strugurii au fost foarte sănătoși. Prune fierte, violete, ceai de zmeură, trufe, tufăriș.”

Ediția 2014 - 93 Puncte Vinous: ”Un vin frumos și unul dintre cele mai bune Pinot-uri Noir din Finger Lakes pe care l-am gustat vreodată. Culoarea este impresionantă pentru această regiune - roșu-granat închis care se deschide spre margine. Nasul cu parfum de cireșe dulci, pământ de flori și cedru amintește de Burgundia. Pe palat, vinul etalează un pic din austeritatea tipică a regiunii, pe care o echilibrează cu o cantitate considerabilă de cizelare. Chiar dacă are o cantitate mai mare de tanini decât confrații săi burgunzi, ei sunt mai suavi decât la majoritatea Pinot-urilor din Finger Lakes. Este prezentă o notă distinctă de stejar care, deși nu este deranjantă, nu mi-aș dori să fie mai pregnantă. Foarte frumos, foarte bine făcut.”

                 - 88 Puncte Wine Spectator

               

1 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult