Château de Saint Cosme Côtes du Rhône Rouge 2017

Château de Saint Cosme Côtes du Rhône Rouge 2017

91 Puncte James Suckling:

”Frumos, cu miros puternic de fructe roșii de pădure, împletit cu note de ierburi sălbatice și flori. Pe palatin, este profund, catifelat și dens, cu arome de fructe negre de pădure și tanini maturi, cizelați. Un raport calitate-pret extraordinar.”

58,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Côtes du Rhône Rouge 2017

Côtes du Rhône Rouge 2017

”Frumos, cu miros puternic de fructe roșii de pădure, împletit cu note de ierburi sălbatice și flori. Pe palatin, este profund, catifelat și dens, cu arome de fructe negre de pădure și tanini maturi, cizelați. Un raport calitate-pret extraordinar.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Saint Cosme Côtes du Rhône Rouge 2017

Producător: Château de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Soi: Syrah, struguri parțial dezciorchinaţi

Culoare: roşu-rubiniu închis

Miros: coacăze negre, camfor, trufe, trandafir, afine

Gust: proaspăt, echilibrat, fin și corpolent, cu atac puternic și tanini frumos rotunjiți, cu arome profunde și postgust lung

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2018-2022

Maturat în tanc. Deşi nu a fost destinat îmbătrânirii, vinul îmbătrâneşte foarte bine.

Descrierea lui Louis Barruol: ”Un asamblaj de Syrah din Vinsobres și de pe terasele villafranciene din Gard care generează întotdeauna echilibru, corp și finețe. Ediția 2017 se prezintă cu o culoare de ”sânge de taur”, profunzime, sevă, tanini frumoși și bine-rotunjiți... Veți simți imediat intensitatea fructului, care face ca 2017 să fie un an de recoltă superb. Intenția Côtes du Rhône-ului nostru este de a putea fi băut imediat, chiar dacă are un foarte bun potențial de îmbătrânire. Am degustat recent un 2007 care era cu adevărat complex și încă tânăr. Bine ați venit în 2017, cel mai bun an de recoltă din 2010 încoace. Coacăze negre, camfor, trufe, trandafir, afine.”

91 Puncte Fames Suckling: ”Frumos, cu miros puternic de fructe roșii de pădure, împletit cu note de ierburi sălbatice și flori. Pe palatin, este profund, catifelat și dens, cu arome de fructe negre de pădure și tanini maturi, cizelați. Un raport calitate-pret extraordinar. Beți-l acum sau păstrați-l.”

90 Puncte Parker: ”Côtes du Rhône 2017, 100% Syrah, este un superstar cu preț de chilipir. El oferă adieri de fum, piper zdrobit, afine și smochine negre. Cu corp mediu spre plin, are un sfârșit lung și suplu. Nu veți găsi un Syrah mai bun la prețul ăsta.

Louis Barruol continuă să scoată unele dintre cele mai impresionante vinuri din Gigondas, în timp ce își extinde activitatea de negociant. Dacă încă nu știați, el este și parte dintr-un joint venture care produce Riesling și Pinot Noir în Finger Lakes, New York (i.e. Forge Cellars –http://www.winepoint.ro/106-forge-cellars). El este optimist în ceea ce privește vinurile din 2016, din Sudul Ronului: ”S-ar putea să fie la fel de bune ca în 2010.” Acum este prins cu seria de vinuri din Gigondas, renunțând la Valbelle pentru a-l asambla cu Gigondas-ul. Celelalte vinuri provin din vii unice – Le Claux, Hominis Fides și Le Poste, fiind 100% Grenache. Barruol este unul dintre campionii inițiativei de a include și vin alb în apelațiune.” (Joe Czerwinski)

Ediția 2014 - Descrierea lui Louis Barruol: ”Un cuvée cu multă personalitate. Are mai multă forță decât în 2013, dar fructuozitatea eclatantă a Côtes du Rhône-ului nostru e prezentă. După un atac plin de relief, senzația de maturitate din gură este echilibrată de prospețime și de textura rotundă. Are și lungime. Lemn dulce, turtă dulce, stafide, coacăze roșii.” 

               - 90 Puncte Wine Spectator: ”Arome vii de prune și suc concentrat de mure purtate de o notă ispititoare de anason spre sfârșitul rasat, dominat de violete.”

Ediția 2013 - 88 Puncte Parker: ”Având gustul unui Syrah din nordul Ronului, Côtes du Rhône 2014 abundă de arome de ierburi piperate, măsline, violete și fructe negre. Pe palat are corp mediu, e echilibrat și texturat, cu o precizie și o puritate încântătoare. Un vin rasat, bine făcut, pe care puteți să-l beți în următorii 5-6 ani.”

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult