Château de Saint Cosme Côte Rôtie 2014

Château de Saint Cosme Côte Rôtie 2014

91 Puncte Parker:

”Te înnebunește cu parfumul de grădină de trandafiri, piper, ciorchini, zmeură neagră și stejar dulce. El introduce un Côte-Rôtie cu corp mediu și o concentrație frumoasă, concentrat pe palat, proaspăt și cu sfârșit spectaculos. Ar trebui să trăiască 10-15 ani.”

245,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Côte Rôtie 2014

Côte Rôtie 2014

”Te înnebunește cu parfumul de grădină de trandafiri, piper, ciorchini, zmeură neagră și stejar dulce. El introduce un Côte-Rôtie cu corp mediu și o concentrație frumoasă, concentrat pe palat, proaspăt și cu sfârșit spectaculos. Ar trebui să trăiască 10-15 ani.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Saint Cosme Côte-Rôtie 2014

Producător: Château de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme - Ronul de Nord

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Soi: Serine (Syrah vechi) - ciorchini fermentați întregi

Culoare: roșu-rubiniu închis

Buchet: înnebunitor, de grădină de trandafiri, piper, ciorchini, zmueră, stejar dulce

Gust: elegant, cu corp mediu, tanini discreți și arome de Funingine, slănină afumată, violete, grafit, cenușă rece, trandafir vechi și lemn dulce

Recomandări gastronomice: gulaș, vită, porc miel, vânat, cârnați, friptură de pui, curcan și rață, ton, Mozzarella, Feta, Brie, Parmezan

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturitate anticipată: 2016-2029

Maturat 12 luni în butoaie 50% noi și 50% la a doua folosire.

Îmbuteliat fără a fi filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol: ”Pe lângă Gigondas, zona mea viticolă preferată este Côte-Rôtie. 2014-le nostru debordează de plăcere, fiind o tentație irezistibilă pentru hedoniști, care nu vor putea să reziste mult timp în fața puterii lui de seducție. Din nou, gama lui aromatică este o călătorie a simțurilor: dacă închizi ochii, e ușor să te imaginezi plămbându-te într-o grădină de trandafiri în care soarele de primăvară accentuează parfumul florilor. La fel de ușor, te poți imagina și plimbându-te prin casa veche a bunicilor, la apus, când încă se mai simte mirosul focului de lemne din seara trecută. Anul acesta, palatul este predominant suav și plin de savoare. Côte-Rôtie este singurul loc din Ronul de nord capabil să producă o asemenea catifelare. Aici, austeritatea nu există. Vinul a crescut în perioada de maturare și nu putem decât să ne bucurăm atunci când clasicismul se combină cu plăcerea de o asemenea manieră. Funingine, slănină afumată, violete, grafit, cenușă rece, trandafir vechi și lemn dulce.”

91 Puncte Parker:Côte-Rôtie 2014 se ridică peste Crozes Hermitage și St Joseph în acest an. Fermentat 100% cu ciorchini întregi și maturat 50% în baricuri noi, te înnebunește cu parfumul de grădină de trandafiri, piper, ciorchini, zmeură neagră și stejar dulce. El introduce un Côte-Rôtie cu corp mediu și o concentrație frumoasă, profund pe palat, proaspăt și cu sfârșit splendid. Ar trebui să trăiască 10-15 ani.”

92-94 Puncte Vinous: ”Rubiniu opac. Nas vibrant și puternic de fructe negre și albastre, completate de note piperate și minerale. Suplu și precis, cu arome intense de coacăze, violete și tort aromat. După ce e aerisit, prinde o notă afumată și se termină pe note dulci, impecabile și foarte persistente, cu tanini furișați, care-i adaugă structură și forță.”

***

Ediția 2013

Descrierea lui Louis Barruol: ”Despre Côte-Rôtie se poate discuta în dialog sau în liniște. Rezultatul va fi același, atât de evidentă este via aceasta. N-o să avem niciodată suficiente cuvinte pentru a demonstra cât de mult se aseamănă Côte-Rôtie cu Burgundia - la fel ca la marile Pinot-uri, vinificarea este o etapă aproape nesemnificativă pentru un Côte-Rôtie dintr-o zonă bună. Când ai de-a face cu terroir-uri atât de minunate, contează cu adevărat doar viticultura și maturarea. 2013-le poartă amprenta clasicismului și echilibrului. El s-a densificat în timpul maturării pentru a atinge plenitudinea finală. S-ar putea să aibă un pic mai multă aciditate decât în 2012, dar dulceața  fermecătoare a Côte-Rôtie-ului este acolo. Această dulceață ”șistică” este cea care îl diferențiază de toate suratele din valea Ronului septentrional. Precum un mare Pinot din Burgundia, Côte-Rôtie nu are nevoie de o mare concentrare pentru a avea stil și magie. Violete, grafit, funingine, cenușă rece, trandafiri vechi.”

94 Puncte Wine Spectator: ”O ediție foarte seducătoare, cu note pline de savoare energică și de foi de dafin care se văluresc prin miezul de prună neagră și mure. Sfârșitul e conturat de o abundență de accente de măsline și fier, alături de o pișcătură puternică de cărbune de lemn. Are încă o prospețime tinerească, dar toate elementele sunt la locul lor, iar aciditatea foarte bună le va face să se contopească în timp.”

89-91 Puncte Parker: ”Preferatul meu din 2013, acest Côte-Rôtie vine din partea cea mai influențată de șisturi a zonei nordice și e foarte mineral, cu note de prună, violete și măsline. Cu corp mediu, elegant și cu tanini fini, va trăi 10-15 ani.

Chiar dacă Gigondas-urile lui Louis Barruol atrag toată atenția, el face și niște vinuri fine din Nordul Ronului.”

30 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult