Château de Saint Cosme Saint-Joseph 2015

Château de Saint Cosme Saint-Joseph 2015

93 Puncte Parker:

”Un alt vin colosal din Ronul de Nord făcut de Louis este Saint-Joseph 2015, care provine numai din terroir-uri granitice și a fost maturat în baric. Prune, coacăze negre, zmeură neagră și grafit exultă din acest vin roșu bogat, cu corp plin, impresionant de concentrat, cu tanini prezenți, dar dulci. Va beneficia de 2-3 ani în pivniță și va străluci timp de o decadă.”

135,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Saint-Joseph 2015

Saint-Joseph 2015

”Un alt vin colosal din Ronul de Nord făcut de Louis este Saint-Joseph 2015, care provine numai din terroir-uri granitice și a fost maturat în baric. Prune, coacăze negre, zmeură neagră și grafit exultă din acest vin roșu bogat, cu corp plin, impresionant de concentrat, cu tanini prezenți, dar dulci. Va beneficia de 2-3 ani în pivniță și va străluci timp de o decadă.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Saint Cosme Saint-Joseph 2015

Producător: Château de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme

Soi: Serine (Syrah vechi) - 70 % struguri dezciorchinați și 30% ciorchini întregi

Culoare: roșu-rubiniu cu tente purpurii

Buchet: bujori, afine sălbatice, lemn dulce și tutun

Gust: bogat, cu corp plin, impresionant de concentrat, cu tanini prezenți, dar dulci și o mineralitate suprinzătoare

Recomandări gastronomice: supă de ceapă, tocană și friptură de vită, miel la grătar, vânat, brânză Gruyère și Cheddar

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Potențial de învechire: 7-8 ani

Număr de sticle produse: 8 000

Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire, 40% în butoaie la a treia sau a patra folosire

Îmbuteliat fără a fi filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol: ”Saint Joseph 2015 este 100% Serine (o clonă veche de Syrah). 70% struguri dezciorchinați și 30% ciorchini întregi din nisipurile gratice din valea Malleval. Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire, 40% în butoaie la a treia sau a patra folosire. Saint Joseph este, an de an, vinul nostru cel mai consecvent. Atunci când gust ce a fost în stare să producă acest terroir într-un an ca 2014, sunt copleșit de admirație și uimire. Evident, 2015 oferă ceva ieșit din comun - o densitate extraordinară, bogăție, persistență substanțială și un gen de reticență care e de foarte bun augur pentru complexitatea aromatică viitoare. Partea din vin care nu apă sau alcool reprezintă cca 3% și conține mai ales componente organice. Cu toate că elementele minerale reprezintă o minoritate infimă, ele sunt, totuși, cele care supraviețuiesc tuturor celorlalte componente ale vinului. Când celalte elemente sunt pe cale de dispariție, mineralitatea rămâne. Asta face ca această etapă să fie atât de fascinantă. Și, de aceea vinurile mature nu ne pot păcăli în ceea ce privește caracterul lor inerent, iar adevărul ultim e în vinurile mature. Acest Saint Joseph 2015, încărcat de fruct, tinerețe și componente organice te face să te întrebi ce-i rezervă viitorul. Nu am nicio îndoială că va fi glorios, dar cred, totodată, că se va schimba foarte mult - ca întotdeauna, timpul conferă răspunsurile în toată splendoarea lor glorioasă. Bujori, afine sălbatice, lemn dulce și tutun. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”

93 Puncte Parker: ”Un alt vin colosal din Ronul de Nord făcut de Louis este Saint-Joseph 2015, care provine numai din terroir-uri granitice și a fost maturat în baric. Prune, coacăze negre, zmeură neagră și grafit exultă din acest vin roșu bogat, cu corp plin, impresionant de concentrat, cu tanini prezenți, dar dulci. Va beneficia de 2-3 ani în pivniță și va străluci timp de o decadă.”

Ediția 2014 - 89 Puncte Parker

Ediția 2013 - 88-90 Puncte Parker

Descrierea lui Louis Barruol: ”La Saint Joseph se regăsesc principiile fundamentale ale istoriei viticulturii franceze. Accesul la o rută de transport este fundamentală - ea permite schimbul de idei și de bunuri. Nicio viticultură nu poate progresa spre excelență fără a se sprijini pe o economie prosperă. Saint Joseph a fost marcat și de o altă constantă a istoriei, care i-a dat numele: clerul. Iezuiții sunt cei care au făcut Le vin de Mauves din viile de pe dealul numit ”Saint Joseph”, de lângă Tournon. E amuzant să aflăm că în secolul al XVII-lea era descris ca fiind un vin ”ca un chec” - foarte interesant! Oare chiar s-a schimbat între timp Probabil, mai puțin decât ne imaginăm, căci solurile nu s-au schimbat prea mult în ultimii 400 de ani..! ”Chec” e o descriere foarte potrivită pentru Saint Joseph-ul meu din 2013. Acest chec și-a găsit ca înveliș o ”carne” bună, datorată unei coaceri prelungite. În ”austeritatea sa civilizată”, această ediție se înrudește cu Cornas... Dacă Grenache-ul poate părea că poartă diverse veștminte în Ronul de Sud, la fel se întâmplă cu Syrah-ul în nord. Ronul este un teritoriu plin de diversitate. Tabac blond, căpșune, pâine prăjită, lemn de cireș sălbatic, piele.”

88-90 Puncte Parker: ”Saint-Joseph 2013 este un vin frumos, elegant și caracterizat de finețe, cu o bogăție de arome de fructe negre, violete și note de flori de primăvară. Cu corp mediu și o puritate extraordinară a fructului, poate fi băut imediat sau după 7-8 ani.

Deși Gigondas-urile lui Louis Barruol atrag toată atenția, el face și niște vinuri extraordinare din nordul Ronului.”


30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult