Muga Blanco 2016

Muga Blanco 2016

92 Puncte James Suckling:

”Extrem de parfumat, cu arome de piersică albă și măr feliat împletite cu adieri de piatră. Corp plin, compact și bine făcut. Aciditate și intensitate foarte bune.”

59,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Blanco 2016

Blanco 2016

”Extrem de parfumat, cu arome de piersică albă și măr feliat împletite cu adieri de piatră. Corp plin, compact și bine făcut. Aciditate și intensitate foarte bune.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Muga Blanco 2016

Producător: Muga - Rioja

Soi: 90% Viura, 10% Malvasía și Garnacha alb

Culoare: galben-pai strălucitor cu tente verzui  

Miros: parfum sprințar de mere verzi și citrice îndulcite de notele de cofetărie conferite de drojdiile fine și de tonurile picante date de stejarul de cea mai bună calitate

Gust: atac proaspăt, mineral și mătăsos care acoperă rapid toată gura exprimând volumul și complexitatea produse de drojdiile fine care, împreună cu nuanțele malice, îi conferă o mare persistență; aromele de citrice sunt însoțite de nuanțe de ananas, tufăriș și vanilie

Recomandări gastronomice: salată cu carne de pui sau fructe de mnare, pește alb, creveți, scoici, fructe de mare, paella, gazpacho, sparanghel, preparate afumate, brânzeturi semi-maturate

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 8°C

Perioada optimă de consum: 2018-2021

Fermentat în baricuri franțuzești noi. După fermentare, vinul este lăsat pe drojdii timp de trei luni, înainte de îmbuteliere.

92 Puncte James Suckling: ”Extrem de parfumat, cu arome de piersică albă și măr feliat împletite cu adieri de piatră. Corp plin, compact și bine făcut. Aciditate și intensitate foarte bune.”

90+ Puncte Parker: Muga Blanco 2016 nu mai este etichetat ca fiind ”Fermentado en Barrica” (fermentat în baric), deoarece Muga a decis că nu vrea ca accentul să cadă pe procesul de producție și nu pe loc. Vinul este, în continuare, majoritar Viura, cu un pic de Malvasía Riojana și un procent mic de alte soiuri, inclusiv Tempranillo Blanco, Garnacha Blanca, Maturana Blanca și Turruntés. A fost fermentat în butoaie de 225 și 500 litri, unde a stat în contact cu drojdiile fine din octombrie până în februarie. Efectul stejarului pare să fie mai mic. Vinul este ușor balsamic, cu note ușoare de drojdie și e vioi pe palatin, unde aromele sunt curate și focusate, cu o intensitate bună. Muga este foarte interesată de aportul adus cupajului de Garnacha Blanca. 200.000 de sticle produse.

Responsabilitatea pentru vinurile albe și roze îi revine acum lui Isaac Muga, în timp ce fratele lui Jorge face toate roșiile. Am gustat toate albele și rozeurile disponibile, ca să văd ce se întâmplă. A apărut un nou roze de top, Flor de Muga, și continuă să lucreze la un nou vin alb, făcut majoritar din Viura, Garnacha Blanca și Maturana Blanca, care va ieși, probabil, pe piață în 2018. A fost o degustare lungă și ralaxată, în care au adus și câteva ediții mai vechi atunci când am discutat despre asemănările dintre diferiți ani, așa că pot să vă dau câteva opinii despre evoluția unor vinuri mai vechi. O teamă comună în regiune (și într-o mare parte a Spaniei) este legată de lipsa producției din 2017. Când am vorbit despre asta cu familia Muga, mi-au spus că ei au pierdut cam 60% din struguri din cauza gerului din 2017. În ceea ce privește vinurile roșii, Prado Enea 2010 s-ar prea putea să fie una dintre cele mai reușite ediții ale acestui vin clasic, cu potențial mare de învechire. Odată cu ediția 2015, revine în scenă Aro, vinul făcut majoritar din Graciano; nu mai fusese produs din 2010. Două vinuri pe care să le cumpărați și să le ascundeți în pivniță...”, Luis Gutiérrez

Ediția 2015 - 91 Puncte James Suckling

                   - 90 Puncte Parker

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult