Château Smith Haut-Lafitte Les Hauts de Smith Blanc 2016

Château Smith Haut-Lafitte Les Hauts de Smith Blanc 2016

94 Puncte James Suckling:

”Un vin alb aromat și proaspăt, cu caracter de lămâie feliată și mango verde. Are corp plin, iar aciditatea vioaie se adaugă unei mineralități sărate. 100% Sauvignon Blanc.”

185,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Les Hauts de Smith Blanc 2016

Les Hauts de Smith Blanc 2016

”Un vin alb aromat și proaspăt, cu caracter de lămâie feliată și mango verde. Are corp plin, iar aciditatea vioaie se adaugă unei mineralități sărate. 100% Sauvignon Blanc.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Les Hauts de Smith Blanc 2016

Producător: Château Smith Haut-Lafitte - Pessac-Léognan / a doua etichetă

Proprietari: Florence și Daniel Cathiard, foști campioni olimpici la ski

Soi: Sauvignon Blanc

Culoare: galben deschis cu reflexii verzui  

Miros: buchet extrem de rafinat, cu caracter de flori galbene, lămâie feliată și mango verde

Gust: aromat și proaspăt, cu corp plin, bine echilibrat și cu o aciditate vioaie care se adaugă unei mineralități sărate; frumoase tonuri tropicale la început și o adiere de lemon grass mai târziu 

Recomandări gastronomice: aperitiv, fucte de mare, pește

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 8-12°C

Maturitate anticipată: 2017-2029

Maturat 50% în stejar nou.

94 Puncte James Suckling: ”Un vin alb aromat și proaspăt, cu caracter de lămâie feliată și mango verde. Are corp plin, iar aciditatea vioaie se adaugă unei mineralități sărate. 100% Sauvignon Blanc.”

92 Puncte Parker: ”Les Hauts de Smith Blanc 2016 este Sauvignon Blanc pur, maturat 50% în stejar nou. Are un buchet proaspăt, cu arome de flori galbene care le completează pe cele de citrice. Pe palatin este bine echilibrat, cu frumoase tonuri tropicale la început, apoi, ananas uscat, paw paw și o adiere de lemon grass mai târziu. Îmi place cum se termină...cu un pic de vervă! Întotdeauna ador acest Pessac-Léognan alb, iar acest 2016 pare să fie la fel de bun ca cel din 2015. Îl recomand.”

În 1365, Verrier Dubosc semna primele documente păstrate despre acest domeniu, în care sunt menționate și câteva vinuri. Apoi, la mijlocul secolului al XVIII-lea, proprietatea trece în mâinile lui George Smith, un negustor scoțian de vinuri care i-a dat numele său. În 1842, castelul este cumpărat de Lodi Martin Duffour-Dubergier, primar al Bordeaux-ului și semnatar al Clasificării de la 1855, care l-a ridicat la rangul de Grand Cru Exceptionnel.

Ulterior, în 1958, Louis Eschenauer, un negustor celebru, cumpără domeniul ale cărui vinuri le vindea încă de la începutul secolului al XX-lea.

Prestigioasa istorie a acestui loc unic ia o nouă turnură în 1990, când intră în proprietatea campionului olimpic de schi Daniel Cathiard care-l scoate din penumbră, transformându-l într-unul din domeniile de frunte din Graves. El a redus la minimum cantitatea de produse chimice și ierbicide folosită în vie, a modernizat complet crama, a crescut proporția de butoaie noi folosite la maturare și, nu în ultimul rând, a apelat la serviciile a trei consultanți celebri, unul dintre ei fiind, bineînțeles, Michel Rolland.  

Cele 55 ha de vie ale domeniului sunt situate pe o creastă cu pietriș, la est de Château Haut-Bailly. Vinurile roșii sunt fermentate în inox și maturate în butoaie de stejar 50% noi timp de 15-18 luni, fiind îmbuteliate fără a fi limpezite și filtrate .

Nu e de mirare că fiicele lui Daniel și Florence Cathiard au moștenit talentul în afaceri al părinților. Mathilde Thomas-Cathiard și soțul ei Bertrand Thomas au înființat Laboratoarele Caudalie, vestite în întreaga lume pentru produsele cosmetice exclusiviste din sâmburi și lăstari de viță. Iar Alice Tourbier Cathiard conduce, împreună cu soțul ei Jérôme, două lanțuri hoteliere de vis: Les Sources de Caudalie, Palace Champêtre, plus Les Etangs de Corot din Versailles.

 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult