Château de Saint Cosme Gigondas 2015

Château de Saint Cosme Gigondas 2015

95 Puncte Wine Spectator:

”O ediție ca la carte a părții musculoase a Gigondas-ului, vinul oferă o linie de bași surprinzători sub straturile de coacăze negre și smochine, în timp ce aromele abundente de tutun, rozmarin și dafin se strecoară peste tot. Musculos și energic, e făcut pentru a sta în pivniță. Va fi cel mai bun între 2019-2030.”

155,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Gigondas 2015

Gigondas 2015

”O ediție ca la carte a părții musculoase a Gigondas-ului, vinul oferă o linie de bași surprinzători sub straturile de coacăze negre și smochine, în timp ce aromele abundente de tutun, rozmarin și dafin se strecoară peste tot. Musculos și energic, e făcut pentru a sta în pivniță. Va fi cel mai bun între 2019-2030.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château de Saint Cosme Gigondas 2015

Producător: Château de Saint Cosme - Gigondas, Ronul de Sud

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Soi: 70% Grenache, 15% Mourvèdre, 14% Syrah, 1% Cinsault – ciorchini întregi

Culoare: roşu închis, aproape negru

Miros: căpșuni, violete, iod și lemn dulce

Gust: elegant și seducător, cu o identitate proprie; aromele din miros se regăsesc și în gustul foarte concentrat, rotund și cărnos, alături de note de tutun, coacăze negre și condimente

Recomandări gastronomice: oaie, miel, iepure, viţel cu ciuperci, porumbel, tempura de legume şi quinoa

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 15-18°C

Maturitate anticipată: 2016-2027

Maturat 12 luni: 15% în butoaie  noi și 85% în butoaie de 1-4 ani.

Îmbuteliat fără a fi filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol: ”Nu poți avea niciodată prea mult dintr-un lucru bun - acesta este proverbul care sintetizează  anul de recoltă 2015. Gigondas 2015 amintește de cel din 2010 prin densitate, profunzime, catifelare și prospețimea salină. El oferă o interpretare neobișnuită a Grenache-ului, greu de comparat cu cele provenite din viile dimprejur. Caracterul său poate fi atribuit solului calcaros al apelațiunii. Iar Saint Cosme este o interpretare neobișnuită a Gigondas-ului, pentru că solurile sunt clar Totoniene și inexistente în alte părți ale apelațiunii. Acest sol unic se combină cu un microclimat rece întâlnit la altitudini de 400 m deasupra nivelului mării, în timp ce viile noastre se află la 240 m altitudine. Această combinație de factori naturali face ca Saint Cosme să fie unic, iar Grenache-ul își dezvoltă o personalitate care poate fi deconcertantă, la fel ca și prospețimea dominantă - o caracteristică rareori asociată  cu acest soi. Vițele sunt orientate spre vest și sunt scăldate de soarele blând de seară; dimineața, ele sunt protejate de stâncile Dentelles de Montmirail - aceste trăsături ale naturii îi conferă vinului echilibru și textură. Toate aceste lucruri sunt și mai evidente în anii de recoltă mari, așa cum a fost 2015. Așadar, excelența servește unui scop educativ. Căpșuni, violete, iod și lemn dulce.”

95 Puncte Wine Spectator: ”O ediție ca la carte a părții musculoase a Gigondas-ului, vinul oferă o linie de bași surprinzători sub straturile de coacăze negre și smochine, în timp ce aromele abundente de tutun, rozmarin și dafin se strecoară peste tot. Musculos și energic, e făcut pentru a sta în pivniță. Va fi cel mai bun între 2019-2030.”

Ediția 2014 - 92 Puncte Wine Spectator: ”Solid ca un sportiv, cu atac pe note de cărbune. Notele de anin ars și cele amărui formează un cadru robust în jurul aromelor puternice de stafide, prună și pastă de cireșe amare. Sfârșitul lung, întunecat, afumat lasă să străbată accentele lemnoase și ierboase. Evidențiază profilul de vreme rece al anului de recoltă. Beți-l între 2018-2024. Au fost produse 22.200 sticle.”

                 - 92 Puncte Decanter: ”Elegant, cu un potențial bun în nas. Fructe roșii delicate și savuroase împletite cu ierburi dulci: un vin senin și echilibrat.”

Ediția 2013 - 92 Puncte Wine Spectator: ”Solid ca un sportiv, cu atac pe note de cărbune. Notele de anin ars și cele amărui formează un cadru robust în jurul aromelor puternice de stafide, prună și pastă de cireșe amare. Sfârșitul lung, întunecat, afumat lasă să străbată accentele lemnoase și ierboase. Evidențiază profilul de vreme rece al anului de recoltă.”

                 - 91 (17,5) Puncte Decanter: ”Atipic și bine făcut. Foarte mult Mourvèdre și Syrah. Fructe negre, condimente, cu note minerale. Palat rotund, dulce și cărnos, dar cu sfârșit ferm. Beți-l între 2016-2027.”

                 - Decanter, 20 dec 2016 - 91 Puncte și o recomandare specială: De Crăciun, cei de la Decanter recomandă cele mai bune cinci vinuri pentru carnea de vită. Château de St Cosme Gigondas 2014 a primit 91 de puncte și este recomandarea Decanter pentru carnea roșie făcută în sânge: ”Cu o istorie începută la 1490, cei de la St Cosme au avut suficient timp pentru a-și perfecționa vinurile. Acesta este un Gigondas superb, cu picanteria și suculența clasice ale Ronului de Sud. Debutează cu un buchet proeminent și picant de fructe negre și condimente, cu o tentă de tutun proaspăt. Palatul este realmente vibrant, evidențiind arome proaspete de fructe roșii și negre alături de note de piper, încadrate de tanini fini. Sfârșitul lung emană note de lemn dulce și alte condimente.”

Ediția 2012 - 92 Puncte Parker: ”Un alt cuvée tradițional mare și reprezentativ pentru stilul casei cu buchetul specific de fructe negre savuroase, ierburi măcinate, piper și minerale. Cu corp mediu spre plin, voluptuos și superb texturat, poate fi băut acum sau îl puteți păstra 10 ani în pivniță.”

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult