Château de Saint Cosme «Valbelle» Gigondas 2015

Château de Saint Cosme «Valbelle» Gigondas 2015

96 Puncte Parker:

”Cu 10% Syrah și 90% Grenache, Gigondas Cuvée Valbelle este încă un vin dumnezeiesc al lui Louis Barruol. Corp plin, cursiv și elegant, cu o abundență de crème de cassis, flori zdrobite, tămâie și piper alb, o profunzime un pic mai mică decât vinurile făcute dintr-o singură vie, dar are un echilibru impecabil și va trăi douazeci de ani.” 

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

255,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

«Valbelle» Gigondas 2015

«Valbelle» Gigondas 2015

”Cu 10% Syrah și 90% Grenache, Gigondas Cuvée Valbelle este încă un vin dumnezeiesc al lui Louis Barruol. Corp plin, cursiv și elegant, cu o abundență de crème de cassis, flori zdrobite, tămâie și piper alb, o profunzime un pic mai mică decât vinurile făcute dintr-o singură vie, dar are un echilibru impecabil și va trăi douazeci de ani.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château de Saint Cosme «Valbelle» Gigondas 2015

Producător: Château de Saint Cosme - Gigondas

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Soi: 90% Grenache, 10% Syrah - ciorchini întregi

Culoare: roșu-purpuriu intens  

Miros: opulent, armonios, dar și foarte fin, cu parfum de bujori, fructe exotice, cireșe negre, prune coapte și note de eucalipt, roșcovă, mentol

Gust: incredibil de fin, luxuriant, catifelat, cu arome de afine sălbatice, lemn dulce zaharisit, piper alb, bujori, sare de mare, piatră urmate, în postgust, de zmeură sălbatică și căpșuni; un vin rasat, complex, cu sfârșit foarte lung            

Recomandări gastronomice: miel, vită, boef bourguignon, chili con carne, rață, pasăre, mistreț

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 50% în butoaie la a doua folosire, 30% în butoaie la a treia folosire.

Descrierea lui Louis Barruol: ”90% Grenache, 10% Syrah. Ciorchini întregi. Co-fermentare struguri din vițe vechi (în medie, 80 de ani). Nisipuri și argile calcaroase. Maturare 12 luni: 20% în butoaie noi, 50% în butoaie la a doua folosire, 30% în butoaie la a treia folosire. După un 2014 fără Valbelle, cuvée-ul nostru vieilles vignes revine. În ultimii 24 de ani, Valbelle a fost produs de 16 ori. Deci, nu este neobișnuit ca Valbelle să intre în asamblajele clasice de Gigondas. În acest an, revenim cu un Valbelle amplu și echilibrat, care amintește un pic de cel din 2012. În vin se reunesc struguri din cinci parcele diferite: Hautes Garrigues, care conferă maturitate și intensitate, Travers - putere și lungime, Sables - eleganță și profunzime, Bermèze - prospețime și culoare. Toate parcelele au fermentat împreună - ați înțeles deja că a fost un exercițiu total diferit față de vinificarea separată a strugurilor dintr-un anumit lot. Un lucru diferit, dar, mai ales, o gândire diferită: un sport colectiv și un sport individual, o prestație solo și o prestație de grup cameral, etc... Tatăl meu co-fermenta întotodeauna, dar el avea o înțelegere imensă a rodului fiecărei parcele, pentru că identifica cu ușurință impactul sau absența unei parcele într-o co-fermentare - totul, fără a fi fermentat vreodată o parcelă separat! El nu avea nevoie să facă totul pentru a ști totul. Afine sălbatice, lemn dulce zaharisit, piper alb, bujori. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”

96 Puncte Parker: ”Cu 10% Syrah și 90% Grenache, Gigondas Cuvée Valbelle este încă un vin dumnezeiesc al lui Louis Barruol. Corp plin, cursiv și elegant, cu o abundență de crème de cassis, flori zdrobite, tămâie și piper alb, o profunzime un pic mai mică decât vinurile făcute dintr-o singură vie, dar are un echilibru impecabil și va trăi douazeci de ani. 

Indiscutabil, unul dintre domeniile de referință nu numai pentru Gigondas, ci pentru întreg Ronul de Sud, Château de Saint Cosme al lui Louis Barruol, este situat chiar la marginea satului și cuprinde 25 ha, dintre care 15 ha în Gigondas. El produce un cuvée tradițional fabulos, cu un potențial de îmbătrânire de 10-15 ani, precum și patru vinuri din câte o singură vie făcute, în principal, din Grenache. Acestea din urmă sunt, an de an, unele dintre cele mai impresionante vinuri din Valea Ronului. Vinificarea este un mix de modernitate și tradiție, fără struguri dezciorchinați, dar cu maturare în baric. În ceea ce privește edițiile din 2015 ale acestor vinuri, Louis a făcut pariu pe un dolar că vor fi mai bune decât cele din 2007. Cred că voi câștiga pariul, dar nu la diferență mare, dar, desigur, voi fi încântat să pierd. Oricum, avem de-a face cu niște vinuri incontestabil mari, pe care cititorii noștri ar trebui să le cumpere, atât cât își pot permite. Cele din 2014 sunt mai elegante și mai compacte, însă nu au austeritatea și fermitatea caracteristice anului de recoltă, dar fructul este dulce, iar taninii copți. Ele se beau deja cu plăcere, dar vor rezista cu brio 10 ani sau mai mult.”

17/20 Puncte Jancis Robinson - vin testat din  butoi: ”Degustat în orb. Roșu-purpuriu intens. Un vin intrigant, cu o intensitate reală a nasului. O ușoară salinitate și fructuozitate foarte plăcută. Este, deja, un vin fermecător. Taninii ies la iveală numai la sfârșit. Totuși, finalul este destul de alcoolic.”

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult