Argiano Suolo 2013

Argiano Suolo 2013

90 Puncte James Suckling:

”Caracter de fructe de pădure și alune, corp mediu și sfârșit fructat. Tanini fermi. Are prospețime. Beți-l acum.” 

391,71 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Suolo 2013

 Suolo 2013

”Caracter de fructe de pădure și alune, corp mediu și sfârșit fructat. Tanini fermi. Are prospețime. Beți-l acum.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Argiano Suolo 2013

Producător: Argiano - IGT Toscana

Soi: 100% Sangiovese Grosso

Culoare: roșu-rubiniu intens

Miros: persistent, cu arome de fructe negre

Gust: fin și mătăsos, cu arome de cireșe roșii zemoase, flori proaspăt culese și mentă împletite cu impecabilă precizie și claritate. Sfârșitul e persistent, cu note balsamice, de fruct și de pământ. Cu stejarul bine-integrat, e un vin sculptural și minunat, care impresionează prin echilibru și clasă.

Recomandări gastronomice: paste cu sos de carne, legume și carne la grătar, brânzeturi maturate

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 18-20°C

Număr de sticle produse: 3 500 

90 Puncte James Suckling: ”Caracter de fructe de pădure și alune, corp mediu și sfârșit fructat. Tanini fermi. Are prospețime. Beți-l acum.” 

Ediția 2012 - 91 Puncte Parker

Ediția 2011 - 93 Puncte Parker: Suolo 2011 (100% Sangiovese) învăluie palatul cu o enormă bogăție și intensitate. Un vin lat în umeri, cu arome de fructe negre și condimente pentru a se potrivi cu preparatele importante din carne. Sfârșitul e mătăsos și neted. Beți-l între 2016-2026. Toți ochii sunt ațintiți pe Argiano de când celebra proprietate a fost cumpărată de un grup de investitori brazilieni. Această degustare confirmă faptul că stilul de vinificare și-a păstrat identitatea inconfundabilă în toate produsele DOC și IGT Toscana ale domeniului.”

Ediția 2010 - 95 Puncte Parker

Produs pentru prima dată în 2000, Suolo este cea mai fină expresie a soiului Sangiovese și a superbului terroir de la Argiano – de aici și numele, ”suolo” însemnând ”pământ” în italiană. Supranumit ”aurul roșu de la Argiano”, Suolo e făcut din struguri proveniți din cea mai veche vie a domeniului, via Vignoni. Strugurii sunt culeși manual în octombrie, fiind apoi atent selecționați și dezciorchinați. Fermentația are loc în tancuri cu temperatură controlată. Mustul stă în contact cu pielițele cam 3 săptămâni, după care e pus în butoaie de 300 l. Fermentația malolactică și maturarea au loc direct în baricuri franțuzești de cea mai bună calitate. Îmbutelierea se face întotdeauna în iulie. Vinul este nefiltrat și de aceea rămâne în sticlă o cantitate mică de sedimente, semnul distinctiv al unui vin natural de calitate. În fiecare an se produc doar aproximativ 3000 de sticle de 75 cl și 60 de magnum-uri.

30 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult