Tenuta Sant'Antonio Amarone "Campo dei Gigli" 2012

Tenuta Sant'Antonio Amarone "Campo dei Gigli" 2012

Tre Bicchieri - Gambero Rosso

Așa cum ne-a obișnuit, este unul dintre cele mai bune Amarone-uri de pe piață. Un vin mare, cu trăsături delicate. O fructuozitate rară, puternică, plină de fructe sălbatice, cu tușe de lemn și minerale pe aromele de lemn dulce, piper negru, tutun, condimente și ciocolată.  

340,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Amarone "Campo dei Gigli" 2012

Amarone "Campo dei Gigli" 2012

Așa cum ne-a obișnuit, este unul dintre cele mai bune Amarone-uri de pe piață. Un vin mare, cu trăsături delicate. O fructuozitate rară, puternică, plină de fructe sălbatice, cu tușe de lemn și minerale pe aromele de lemn dulce, piper negru, tutun, condimente și ciocolată.  

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tenuta Sant'Antonio Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli 2012

Producător: Tenuta Sant’ Antonio - Valpolicella, Veneto

Soi: 70% Corvina, 20% Rondinella, 5% Croatina și 5% Oseleta

Culoare: roșu rubiniu impenetrabil, cu tente purpurii

Miros: fructe sălbatice, cu tușe de lemn și minerale pe aromele de lemn dulce, piper negru, tutun, condimente și ciocolată 

Gust: echilibrat, foarte intens, persistent, corpolent și robust

Recomandări gastronomice: carne roșie la grătar, friptură de vită, fripturi cu sosuri foarte aromate, vânat, brânzeturi tari și maturate, nuci. Și, de ce nu, consumat ca atare, alături de prieteni buni.

Alcool: 16%

Aciditate: 6,19 g/l

Zahăr rezidual: 3,9 g/l

Temperatura de servire: 16-18°C

Potențial de învechire: 15-20 ani

Număr de sticle produse: 15 000

Tre Bicchieri - Gambero Rosso

5 Grappoli - Bibenda

Ediția 2011 - Gambero Rosso - Vini d'Italia:  

Ediția 2010 - 94+ Puncte Parker: ”Unul dintre cele mai bune Amarone-uri de pe piață, Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli 2010 este un vin de proporții uriașe, cu contururi catifelate. Fructul este strălucitor și îndrăzneț, cu un nivel de intensitate a fructelor negre greu de obținut prin appassimento. Amestecul tradițional - 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina și 5% Oseleta - a fost maturat trei ani în butoi. Cel mai plăcut e felul apăsat în care vinul învăluie palatul. Îl învăluie atât de frumos. Așteptați un an sau doi înainte de a-l bea.”

Gambero Rosso - Vini d'Italia:  

Slow Wine: Grande vino

30 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult