Castellare di Castellina Chianti Classico 2016

Castellare di Castellina Chianti Classico 2016

Un Chianti special și prietenos cu mâncarea! Echilibrat și armonios, cu structură fermă și aciditate răcoritoare. Arome bine integrate de cireșe amare, tutun, pământ și o adiere de cedru, cu tanini moi care însoțesc finalul lung și persistent.

88,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Chianti Classico 2016

Chianti Classico 2016

Un Chianti special și prietenos cu mâncarea! Echilibrat și armonios, cu structură fermă și aciditate răcoritoare. Arome bine integrate de cireșe amare, tutun, pământ și o adiere de cedru, cu tanini moi care însoțesc finalul lung și persistent.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Castellare di Castellina Chianti Classico 2016

Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana

Soi: 95% Sangioveto (Sangiovese), 5% Canaiolo

Culoare: roșu-rubiniu strălucitor

Miros: buchet complex și delicat, în care notele de fructe roșii se combină frumos cu discrete note florale și picante

Gust: echilibrat și armonios, cu structură fermă, aciditate răcoritoare și arome de cireșe amare, tutun, pământ și o adiere de cedru; tanini moi care însoțesc finalul lung și persistent

Recomandări gastronomice: paste cu sos roșu, vită, vânat, brânzeturi maturate

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturitate anticipată: 2017-2024

Număr de sticle produse: 110.000

Maturat 7 luni în baricuri vechi și 7 luni la sticlă.

Ediția 2016 nu a fost încă evaluată.

Ediția 2015 - 90 Puncte Parker: ”E clar că nu poți da greș cu un vin atât de puternic și prietenos cu mâncarea. Chianti Classico 2015 (95% Sangioveto și 5% Canaiolo) nu este un vin deosebit de complex, dar stă foarte bine la alte nivele. Are o saturație frumoasă a culorii, care denotă textură și extractivitate. Buchetul este încântător și vioi, cu note de cireșe negre, compot de mure, stejar și pâine prăjită.” 

Ediția 2014 - 88 Puncte Parker: ”Strugurii pentru Chianti Classico au fost fermentați parțial în inox, iar restul, în baric. Apoi, vinul, a fost mutat în cuve de ciment, timp de opt luni, pentru a se liniști și a-și dobândi prospețimea plină de fruct. O expresie reușită, cu o abordare ușoară, dar curată și cu o siluetă frumoasă. Strugurii provin din diverse loturi ale proprietății. Buchetul emană tonuri vioaie de fructe de pădure, iar gustul este mătăsos și suplu.”

Ediția 2013 - 91 Puncte Parker

                 - 89 Puncte Wine Enthusiast

Ediția 2012 - 91 Puncte James Suckling

                  - 89 Puncte Wine Spectator

                   - 15,5 Puncte Jancis Robinson

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult