Lapostolle Clos Apalta 2014

Lapostolle Clos Apalta 2014

100 Puncte James Suckling:

”Un vin extrem de aromat și focusat, cu caracter de mure, afine, floral și de piatră încinsă. Corp plin, foarte liniar, cu tanini ultrafini. Focusat și compact. Precis și lung. Aceasta este expresia cea mai rafinată și frumoasă de până acum a acestui vin. Puteți să-l beți acum (2017) sau, mai bine, în 2020. Un asamblaj de Carmenère, Cabernet Sauvignon și Merlot.” 

620,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Clos Apalta 2014

Clos Apalta 2014

”Un vin extrem de aromat și focusat, cu caracter de mure, afine, floral și de piatră încinsă. Corp plin, foarte liniar, cu tanini ultrafini. Focusat și compact. Precis și lung. Aceasta este expresia cea mai rafinată și frumoasă de până acum a acestui vin. Puteți să-l beți acum (2017) sau, mai bine, în 2020. Un asamblaj de Carmenère, Cabernet Sauvignon și Merlot.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Lapostolle Clos Apalta 2014

Producător: Lapostolle - Colchagua, Apalta - Valea Colchaqua

Soi: 48% Carmenère, 31% Cabernet Sauvignon și 21% Merlot - struguri recoltați și dezciorchinați manual; vițe prefiloxerice de Carmenère și Cabernet Sauvignon, plantate în 1920 și nealtoite; vii organice certificate CERES (Germania) și vii biodinamice certificate DEMETER (Germania)

Culoare:  roșu-rubiniu închis, cu tente purpurii  

Miros: complex, cu parfum de fructe negre coapte (coacăze, mure și smochine), nuci, scorțișoară și lemn dulce

Gust: atac intens și cremos, cu arome de fructe negre; tanini catifelați, persistenți: sfârșit intens și elegant.         

Recomandări gastronomice: companionul ideal pentru rață cu portocale, miel la grătar cu piure de cartofi sau, la desert, cu ciocolată neagră cu conținut mare de cacao

Alcool: 15%

Temperatura de servire: 17°C

Număr de sticle produse: 62.388

95% din struguri au fost fermentați cu drojdii indigene în butoaie mari (75 hl) de stejar, iar 5% în butoaie din stejar franțuzesc noi. 5 săptămâni contact cu pielițele. Maturarea se face în butoaie de stejar franțuzesc de 225 l, timp de 26 luni. Vinul este îmbuteliat prin forța gravitației, fărăr tratamente sau filtrare.

Deschideți sticla cu câteva ore înainte sau decantați vinul timp de o oră. 

100 Puncte James Suckling! ”Un vin extrem de aromat și focusat, cu caracter de mure, afine, floral și de piatră încinsă. Corp plin, foarte liniar, cu tanini ultrafini. Focusat și compact. Precis și lung. Aceasta este expresia cea mai rafinată și frumoasă de până acum a acestui vin. Puteți să-l beți acum (2017) sau, mai bine, în 2020. Un asamblaj de Carmenère, Cabernet Sauvignon și Merlot.” 

Ediția 2013 - 92 Puncte Parker

                 - 96 Puncte James Suckling

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, din familia care produce faimosul lichior Grand Marnier, și soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua s-a așezat în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge, au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor.

9 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult