Lapostolle Le Petit Clos 2015

Lapostolle Le Petit Clos 2015

95 Puncte James Suckling:

”Aromele de mure, ierburi aromate proaspete, pământ umed și smoală persistă în vinul corpolent, cu taninuri și densitate puternice, dar cu sfârșit agil, polisat și texturat. Mult mai bun decât cel din 2014. Cel de-al doilea vin al Clos Apalta.”

235,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Le Petit Clos 2015

Le Petit Clos 2015

”Aromele de mure, ierburi aromate proaspete, pământ umed și smoală persistă în vinul corpolent, cu taninuri și densitate puternice, dar cu sfârșit agil, polisat și texturat. Mult mai bun decât cel din 2014. Cel de-al doilea vin al Clos Apalta.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Le Petit Clos de Clos Apalta 2015

Producător: Casa Lapostolle / Clos Apalta - Apalta, Valea Colchagua 

Soi: 40% Cabernet Sauvignon, 30% Carmenère, 28% Merlot, 2% Petit Verdot - struguri certificați organic (CERES) și biodinamic (DEMETER), dezciorchinați manual. Vițele de Carmenère și Cabernet Sauvignon sunt vițe prefiloxerice nealtoite, plantate în 1920.

Culoare: roșu profund, cu margini violet   

Miros: parfum intens de fruct, cu note de fructe negre, precum mure și coacăze, care se împletesc armonios cu cele de fructe roșii - cireșe și prune; ușor condimentat cu note de anason și cedru, plus o tentă delicată de violete proaspete

Gust: elegant, cu o structură extraordinară, volum și echilibru foarte bune și o aciditate remarcabilă         

Recomandări gastronomice: vită Angus cu sos aromat și picant, file de vită cu spanac gătit cu brânză-cremă și migdale, vânat cu legume la grătar

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-17°C

Număr de sticle produse: 30 000

Maturat 18 luni în baricuri de stejar franțuzesc 33% noi. Nelimpezit, stabilizat la rece și nefiltrat.

Vă recomandăm să-l decantați cu o oră înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

95 Puncte James Suckling: ”Aromele de mure, ierburi aromate proaspete, pământ umed și smoală persistă în vinul corpolent, cu taninuri și densitate puternice, dar cu sfârșit agil, polisat și texturat. Mult mai bun decât cel din 2014. Cel de-al doilea vin al Clos Apalta.”

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care produce faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

8 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult