M. Chapoutier L'Esquerda Rouge 2017

M. Chapoutier L'Esquerda Rouge 2017

91-93 Puncte Parker:

”Acest vin corpolent are o bogăție minunată, este îmbietor și suplu. Debordând de arome de cireșe negre și piatră zdrobită, seducătorul 2017 adaugă o adiere de pudră de cacao în sfârșitul lung, ușor cald.”

95,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

L'Esquerda Rouge 2017

L'Esquerda Rouge 2017

”Acest vin corpolent are o bogăție minunată, este îmbietor și suplu. Debordând de arome de cireșe negre și piatră zdrobită, seducătorul 2017 adaugă o adiere de pudră de cacao în sfârșitul lung, ușor cald.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine de Bila-Haut L'Esquerda Rouge 2017

Producător: Michel Chapoutier / Domaine de Bila-Haut - Côtes-du-Roussillon-Villages

Soi: Syrah, Grenache, Carignan - struguri culeși manual și dezciorchinați

Culoare: roșu închis intens   

Miros: notele de fructe negre și condimente calde sunt expresia maturității vinului, iar notele florale (violete) și ușor afumate (cenușă de vatră) îi exprimă terroir-ul unic

Gust: atac suplu și puternic, cu tanini deopotrivă puternici și fermi; sfârșit proaspăt, suplu

Recomandări gastronomice: ossobucco, carne roșie, rață, iepure cu măsline, preparate condimentate

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16°C

Perioada optimă de consum: 2017-2027

10% din vin a fost maturat în butoaie mari de stejar, iar restul în cuve de beton.

91-93 Puncte Parker: ”Acest vin corpolent are o bogăție minunată, este îmbietor și suplu. Debordând de arome de cireșe negre și piatră zdrobită, seducătorul 2017 adaugă o adiere de pudră de cacao în sfârșitul lung, ușor cald.”

Dacă vă place vinul, e greu să nu fi auzit de Michel Chapoutier. Indiscutabil, unul dintre numele mari ale vinului francez, foarte mediatizat și, uneori, controversat, el este un vizionar deloc convențional. Domeniul din Ron a intrat în familia Chapoutier în 1879. In 1990, la 26 de ani, Michel și-a forțat bunicul să i-l vândă și, apoi, și-a concediat întreaga familie, inclusiv tatăl. A preluat o afacere aproape pe butuci și a transformat-o într-un mod incredibil. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai mari producători din Ron. Apoi, s-a extins și în sudul Franței, în Languedoc-Roussillon, în Alsacia, Portugalia și Australia. E implicat și în șampania Devaux. Atunci când a decis să investească în Languedoc, a ales Bila-Haut, un domeniu de 75 de hectare, cu vii cultivate biodinamic, pe pante pietroase situate la 150 m altitudine, aproape de granița spaniolă. Soiurilor Grenache, Carignan, Mourvedre și Syrah le priesc extraordinar de bine verile toride, iernile reci și briza tăioasă a Mistralului.

Vinurile lui Michel Chapoutier sunt extrem de diverse și complexe, cu lemnul foarte bine integrat. Toate viile Casei Chapoutier sunt cultivate biodinamic, iar vinurile sunt îmbuteliate fără a fi filtrate. Iubește terroir-ul și, în special, solul granitic. Crezul lui? „Nu încerc niciodată să fac cel mai bun vin posibil, ci să surprind terroir-ul.” Se pare că îi reușește de minune, din moment ce Jeb Dunnuck, pe atunci la Wine Advocate, considera că „Toate proiectele în care se implică Michel Chapoutier par să exceleze.”

3 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult