M. Chapoutier Occultum Lapidem Rouge 2015

M. Chapoutier Occultum Lapidem Rouge 2015

94 Puncte Robert Parker:

”Una dintre cele mai reușite și mai senzuale ediții ale acestui cuvée. Se laudă cu note ucigătoare de zmeură, coacăze, piper și lemn dulce, cu o adiere de ciocolată care se insinuează în pahar. Acest vin roșu cu corp mediu spre plin, stratificat și frumos texturat este un vin cu un raport calitate-preț incredibil și este posibil ca el să reziste 4-5 ani, deși sunt sigur că va ține chiar mai mult.”

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

92,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Occultum Lapidem Rouge 2015

Occultum Lapidem Rouge 2015

”Una dintre cele mai reușite și mai senzuale ediții ale acestui cuvée. Se laudă cu note ucigătoare de zmeură, coacăze, piper și lemn dulce, cu o adiere de ciocolată care se insinuează în pahar. Acest vin roșu cu corp mediu spre plin, stratificat și frumos texturat este un vin cu un raport calitate-preț incredibil și este posibil ca el să reziste 4-5 ani, deși sunt sigur că va ține chiar mai mult.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine de Bila Haut Occultum Lapidem Rouge 2015

Producător: Michel Chapoutier - Côtes-du-Roussillon-Villages

Soi: 50% Syrah, 40% Grenache, iar restul, Carignan și Mourvèdre - struguri culeși manual și dezciorchinați

Culoare: roșu-granat închis  

Miros: rezervat la început, cu note dominante de zmeură, coacăze, piper și lemn dulce, cu o adiere de ciocolată care, în timp, se insinuează în pahar

Gust: proaspăt, cu atac bogat și dens, corp mediu spre plin, tanini fini, stratificat, frumos texturat și un final senzual, suculent și lung

Recomandări gastronomice: carne roșie cu sos, sote de ciuperci, rață

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2017 - 2022

Jumătate din vin este maturat în cuvă, iar restul în butoaie mari de stejar.

94 Puncte Parker: ”Una dintre cele mai reușite și mai senzuale ediții ale acestui cuvée este un cupaj de 50% Syrah, 40% Grenache, iar restul, Carignan și Mourvèdre, maturat în cuve de beton. Se laudă cu note ucigătoare de zmeură, coacăze, piper și lemn dulce, cu o adiere de ciocolată care, în timp, se insinuează în pahar. Acest vin roșu cu corp mediu spre plin, stratificat și frumos texturat este un vin cu un raport calitate-preț incredibil și este posibil ca el să reziste 4-5 ani, deși sunt sigur că va ține chiar mai mult.”

Ediția 2014 - 92 Puncte Parker: ”Încă o ediție extraordinară a acestui cuvée recoltat de pe parcele cu un randament foarte mic, de 28 hectolitri la hectar. Culoarea rubinie opacă este urmată de note complexe de tufăriș, piele, prune și violete. E foarte greu să-i reziști acestui Roussillon echilibrat și fructat, cu corp mediu spre plin, elegant, stratificat și cu o structură minunată, dar îl veți bea cu aceeași plăcere și peste 6-7 ani.

Continui să fiu luat de pe picioare de calitatea vinurilor Bila-Haut, domeniu administrat de echipa lui Chapoutier. Ei continuă să scoată aceste vinuri de o calitate uluitoare chiar și la prețul de entry-level. Vinurile Les Vignes de Bila-Haut se produc într-o calitate suficient de mare pentru ca cititorii noștri să poată găsi o sticlă sau mai multe. RI și RIT, vinurile de top obținute de pe câte o singură parcelă, sunt produse în cantități minuscule, dar aici vorbim de unele dintre cele mai bune vinuri din sudul Franței. Pe scurt, sunt vinuri fabuloase, cu caractere clasice (majoritatea sunt maturate în beton) și cu o valoare incredibilă. Nu le pierdeți.”

Dacă vă place vinul, e greu să nu fi auzit de Michel Chapoutier. Indiscutabil, unul dintre numele mari ale vinului francez, foarte mediatizat și, uneori, controversat, el este un vizionar deloc convențional. Domeniul din Ron a intrat în familia Chapoutier în 1879. In 1990, la 26 de ani, Michel și-a forțat bunicul să i-l vândă și, apoi, și-a concediat întreaga familie, inclusiv tatăl. A preluat o afacere aproape pe butuci și a transformat-o într-un mod incredibil. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai mari producători din Ron. Apoi, s-a extins și în sudul Franței, în Languedoc-Roussillon, în Alsacia, Portugalia și Australia. E implicat și în șampania Devaux. Atunci când a decis să investească în Languedoc, a ales Bila-Haut, un domeniu de 75 de hectare, cu vii cultivate biodinamic, pe pante pietroase situate la 150 m altitudine, aproape de granița spaniolă. Soiurilor Grenache, Carignan, Mourvedre și Syrah le priesc extraordinar de bine verile toride, iernile reci și briza tăioasă a Mistralului.

Vinurile lui Michel Chapoutier sunt extrem de diverse și complexe, cu lemnul foarte bine integrat. Toate viile Casei Chapoutier sunt cultivate biodinamic, iar vinurile sunt îmbuteliate fără a fi filtrate. Iubește terroir-ul și, în special, solul granitic. Crezul lui? „Nu încerc niciodată să fac cel mai bun vin posibil, ci să surprind terroir-ul.” Se pare că îi reușește de minune, din moment ce Jeb Dunnuck, pe atunci la Wine Advocate, considera că „Toate proiectele în care se implică Michel Chapoutier par să exceleze.”

3 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult