Tenuta dell'Ornellaia Masseto 2011

Tenuta dell'Ornellaia Masseto 2011

100 Puncte James Suckling:

”Wow. Arome fabuloase de coacăze, rozmarin, mentă și coajă de portocală. Nas perfect. Corpolent, cu tanini perfect integrați. Lung și incredibil, cu arome de mandarine, stejar ars, fructe de pădure, teracotă și ciocolată. Persistă minute în șir pe palatin. Are nevoie de cel puțin cinci ani (N.B. de la data degustării - 2014), dar te vrăjește încă de acum.”

3 600,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Masseto 2011

Masseto 2011

”Wow. Arome fabuloase de coacăze, rozmarin, mentă și coajă de portocală. Nas perfect. Corpolent, cu tanini perfect integrați. Lung și incredibil, cu arome de mandarine, stejar ars, fructe de pădure, teracotă și ciocolată. Persistă minute în șir pe palatin. Are nevoie de cel puțin cinci ani (N.B. de la data degustării - 2014), dar te vrăjește încă de acum.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tenuta dell'Ornellaia Masseto 2011

Producător: Tenuta dell'Ornellaia - Toscana Maremma (Super Toscan)

Proprietar: Marchesi de' Frescobaldi

Oenolog: Axel Heinz

Oenolog consultant: Michel Roland

Soi: Merlot - struguri cultivați pe 7 ha de pe coama dealului Masseto și culeși manual, în lăzi de 15 kg, după care sunt selectați manual, bob cu bob, înainte și după dezciorchinare

Culoare: roșu-purpuriu închis, aproape opac    

Miros: arome explozive de fructe sălbatice glorios de coapte, împletite cu adieri stejar ars și ciocolată neagră

Gust: volumul extraordinar impresionează prin super-concentrație și opulență, cu tanini remarcabil de suplii și rasați; sfârșit dominat de o vână de aciditate crocantă, infuzată cu aromele de fruct și condimente din miros

Recomandări gastronomice: friptură, grătar sau tocană de vițel, vită, miel

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 32.000

Perioada optimă de consum: 2016 - 2035

Strugurii de pe fiecare lot din vie sunt vinificați separat. Fermentația are loc în tancuri de oțel sau în cuve de lemn și e urmată de macerare timp de 15-20 zile, la temperaturi de 25°-30°C. Fermentația malolactică a început în baricuri de stejar 100% noi, vinurile fiind ținute separat în primele 12 luni de maturare. Vinurile sunt apoi asamblate și reintroduse în baric pentru alte 12 luni. După îmbuteliere, vinul a fost învechit la sticlă timp de un an, înainte de a fi pus pe piață.

With the 2011 vintage, Masseto returns to a typically Mediterranean expression of a warm year in the Bolgheri terroir. Yet the overall impression is one of superb balance and measure, notwithstanding the wine's rich concentration and ripeness. 

100 Puncte James Suckling: ”Wow. Arome fabuloase de coacăze, rozmarin, mentă și coajă de portocală. Nas perfect. Corpolent, cu tanini perfect integrați. Lung și incredibil, cu arome de mandarine, stejar ars, fructe de pădure, teracotă și ciocolată. Persistă minute în șir pe palatin. Are nevoie de cel puțin cinci ani (N.B. de la data degustării - 2014), dar te vrăjește încă de acum.”

97 Puncte Wine Spectator: ”Opulent și expresiv, debutează cu arome de cafea și vanilie care introduc aromele de prune dulci și cireșe negre. Notele de piele, tutun și fier contribuie la complexitatea vinului. Sfârșit persistent, puternic și structurat.”

95 Puncte Parker: ”Făcut de pe cel mai celebru lot - 7 ha - de Merlot al Italiei, Masseto 2011 este un vin cu ambiții mari care, din fericire, se materializează în pahar. Acest vin respectă toate promisiunile făcute. Mai întâi, calitatea excepțională a buchetului, unde sunt integrate perfect aromele ce merg de la fructe negre la condimente, ciocolată și ierburi aromate mediteraneene. Aromele se prezintă într-un efect caleidoscopic, astfel încât multele culori vii se combină într-una singură. Apoi, vine gustul care este suplu, bogat și persistent, așa cum e de așteptat de la un vin cu un astfel de pedegree. În cele din urmă, avem potențialul de învechire al vinului care este deja evident, dacă luăm în considerare aciditatea integrată și bogăția taninilor. De fapt, aici, taninii sunt pur și simplu splendizi: mătăsoși, rafinați și încântători.”

Deși a fost produs pentru prima dată în 1986, Masseto a fost rapid încoronat drept ”Château Pétrus”-ul italian. La fel ca și echivalentul său francez, este unul dintre marile vinuri ale lumii, cu o personalitate extraordinară și complexă, în care structura remarcabilă este întotdeauna însoțită de o eleganță specială. Fiecare ediție își are propria identitate izvorâtă din infinitele variațiuni ale climatului: o nobilă opulență în 2001, structură tanică densă în 1988 sau o mare eleganță în 2007... Astfel, fiecare ediție este unică, făcând, totodată, parte din întreg. Masseto este ilustrarea perfectă a colaborării dintre terroir, climă și talentul uman pentru a crea o operă cu valoare eternă.

3 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult