Tenuta dell'Ornellaia Masseto 2012

Tenuta dell'Ornellaia Masseto 2012

99 Puncte James Suckling:

”Fantastice arome de lavandă, rozmarin, violete și stafide. Corp plin, o minunată concentrare a fructului, dar cu o energie tensionată și nervoasă. Se simte lemnul tânăr, dar el va fi integrat și cizelat. Dați-i trei sau patru ani (N.B. de la data degustării - august 2015). Are magia pură a Merlot-ului. 2011 a fost un vin perfect, iar acesta nu este foarte diferit.”

3 450,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Masseto 2012

Masseto 2012

”Fantastice arome de lavandă, rozmarin, violete și stafide. Corp plin, o minunată concentrare a fructului, dar cu o energie tensionată și nervoasă. Se simte lemnul tânăr, dar el va fi integrat și cizelat. Dați-i trei sau patru ani (N.B. de la data degustării - august 2015). Are magia pură a Merlot-ului. 2011 a fost un vin perfect, iar acesta nu este foarte diferit.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tenuta dell'Ornellaia Masseto 2012

Producător: Tenuta dell'Ornellaia - Toscana Maremma (Super Toscan)

Proprietar: Marchesi de' Frescobaldi

Oenolog: Axel Heinz

Oenolog consultant: Michel Roland

Soi: Merlot - struguri cultivați pe 7 ha de pe coama dealului Masseto și culeși manual, în lăzi de 15 kg, după care sunt selectați manual, bob cu bob, înainte și după dezciorchinare

Culoare: roșu-purpuriu închis și intens    

Miros: puternic, dar în același timp proaspăt, cu notele clasice de fructe roșii și negre, ciocolată și lemn dulce, subtil potențate de lemnul ars

Gust: de o mare intensitate și complexitate, rotund și corpolent, cu o textură tanică plină și densă; o bogăție de arome de fruct și condimente; sfârșit lung, cu o impresionantă vână de aciditate care se încheie pe o notă de intensă prospețime

Recomandări gastronomice: friptură, grătar sau tocană de vițel, vită, miel

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 32.000

Perioada optimă de consum: 2017 - 2037 

Strugurii de pe fiecare lot din vie sunt vinificați separat. Fermentația are loc în tancuri de oțel sau în cuve de lemn și e urmată de macerare timp de 15-20 zile, la temperaturi de 25°-30°C. Fermentația malolactică a început în baricuri de stejar 100% noi, vinurile fiind ținute separat în primele 12 luni de maturare. Vinurile sunt apoi asamblate și reintroduse în baric pentru alte 12 luni. După îmbuteliere, vinul a fost învechit la sticlă timp de un an, înainte de a fi pus pe piață.

99 Puncte James Suckling: ”Fantastice arome de lavandă, rozmarin, violete și stafide. Corp plin, o minunată concentrare a fructului, dar cu o energie tensionată și nervoasă. Se simte lemnul tânăr, dar el va fi integrat și cizelat. Dați-i trei sau patru ani (N.B. de la data degustării - august 2015). Are magia pură a Merlot-ului. 2011 a fost un vin perfect, iar acesta nu este foarte diferit.”

96 Puncte Vinous: ”Masseto ne arată încă o dată de ce este unul dintre vinurile cu adevărat mari ale lumii. Vibrant și nuanțat în pahar, 2012-le are complexitatea magnifică necesară pentru a-i egala personalitatea texturată, îmbietoare. Aromele de cireșe negre, espresso, fum și lemn dulce se contopesc în sfârșitul cremos, impresionant. Cred că în 2012 Masseto se situează puțin peste Ornellaia.”

95 Puncte Parker: ”Masseto 2012 seduce de la prima înghițitură. Ediția 2011 a avut foarte mare succes, iar caracterul ei nu e foarte diferit de 2012. Dar 2012-le oferă în plus o bogăție texturală și o cremozitate absolut remarcabile. Prin însăși natura sa, fructul are o finețe catifelată și mătăsoasă, fără nicio asperitate. Buchetul dezvăluie arome impresionante de cireșe negre și condimente aflate într-un contrast perfect. Edițiile clasice ale Masseto sunt 2001 și 2006. Ediția 2012 nu are o coloană vertebrală la fel de puternică, dar oferă, în schimb, o bogăție mult mai exuberantă. Au fost produse aprox. 32 000 sticle. Vinul ar trebui să reziste cu bine mulți, mulți ani.” 

94 Puncte Wine Spectator: ”Un vin roșu serios, de la parfumul intens de cireșe negre, mure, prune, condimente și minerale, până la profilul aromatic concentrat și structura complexă. Sfârșitul vibrant are o lungime stupefiantă. Vinul are toate componentele necesare, îi mai trebuie doar timp pentru a le armoniza. Merlot.”

Deși a fost produs pentru prima dată în 1986, Masseto a fost rapid încoronat drept ”Château Pétrus”-ul italian. La fel ca și echivalentul său francez, este unul dintre marile vinuri ale lumii, cu o personalitate extraordinară și complexă, în care structura remarcabilă este întotdeauna însoțită de o eleganță specială. Fiecare ediție își are propria identitate izvorâtă din infinitele variațiuni ale climatului: o nobilă opulență în 2001, structură tanică densă în 1988 sau o mare eleganță în 2007... Astfel, fiecare ediție este unică, făcând, totodată, parte din întreg. Masseto este ilustrarea perfectă a colaborării dintre terroir, climă și talentul uman pentru a crea o operă cu valoare eternă.

3 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult