New entry! Domaine Tempier - Bandol/Provence!

New entry! O achiziție de care suntem foarte mândri, chiar dacă alocația este extrem de redusă: Domaine Tempier - Bandol/Provence! De la spectaculosul roze, cu un potențial de învechire incredibil și considerat de mulți a fi cel mai bun din Franța, până la nu mai puțin renumitele cuvée-uri roșii, Tempier fructifică la maximum potențialul unui soi foarte în vogă, Mourvèdre, din care produce unele dintre cele mai apreciate ”vins de garde”.
Și, uite așa, când vinul e bun, chiar și criticii care nu se prea iubesc între ei, cad de acord:

”Există puține nume atât de sonore ca Domaine Tempier din Bandol, dar acesta este un producător a cărui istorie este la fel de impetuoasă precum cea a rozeului sec din Provence, pentru care este cel mai cunoscut. Rozeul cu parfum de tufăriș al Domaine Tempier este atât de popular încât se vinde cu mult înainte de apariția unei noi ediții și, cu toate acestea, este unul dintre puținele rozeuri din lume care merită la modul cel mai serios să fie învechite - timp de zeci de ani, câteodată. De obicei, este pus pe piață la sfârșitul lui martie sau la începutul lui aprilie, dar până în iulie, când cererea este cea mai mare, nu mai rămâne nicio sticlă în pivnița subterană a domeniului situat în câmpia de lângă La Cadière d'Azur.”, Tempier - roze de 30 de ani, Jancis Robinson, 2015

”De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou.”, Robert Parker