Montemajor Greco di Tufo 2017

Montemajor Greco di Tufo 2017

94 Puncte Luca Maroni

Un Greco di Tufo foarte reușit, delicat și revigorant. Fructat, cu note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate, are un postgust structurat și persistent. Foarte plăcut, se bea ușor și este ideal pentru zilele toride de vară.      

58,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Greco di Tufo 2017

Greco di Tufo 2017

Un Greco di Tufo foarte reușit, delicat și revigorant. Fructat, cu note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate, are un postgust structurat și persistent. Foarte plăcut, se bea ușor și este ideal pentru zilele toride de vară.      

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Montemajor Greco di Tufo DOCG 2017

Producător: Azienda Montemajor - Campania

Soi: Greco di Tufo

Culoare: galben-pai 

Miros: paletă aromatică foarte amplă: note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate

Gust: delicat, proaspăt și revigorant, cu postgust fructat, structurat și persistent       

Recomandări gastronomice: risotto, fructe de mare, crustacee, supe, carne albă, paste, pește și legume prăjite, salate

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 12-14°C

Potențial de păstrare: 2023

94 Puncte Luca Maroni

Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Deși podgoria este situată în Campania, cei doi soți au cumpărat, în timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinară, vițe vechi și un potențial formidabil. Mario Ercolino a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolență, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, el recoltează cu 7 - 10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate. Este foarte iubit de critici și, în special, de Luca Maroni.

Greco di Tufo, originar din Grecia, este unul dintre rarele vinuri albe cu potențial mare de învechire. La Montemajor, strugurii sunt presați foarte delicat, iar fermentația are loc în tancuri de inox, la temperatură controlată.

Vinul este pus în vânzare după două luni de maturare la sticlă.

9 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult