Montemajor ”Terre di Elimi” Nero di Troia 2015

Montemajor ”Terre di Elimi” Nero di Troia 2015

96 Puncte Luca Maroni

Un vin fermecător, cu note de coacăze negre, mure, gem de prune și adieri  de vanilie, alune și un pic de ardei roșu. Gust elegant, suculent și catifelat, cu tanini fini și delicați, splendide arome de fructe de pădure, însoțite de note picante; postgust intens, care pare să nu se mai termine.

54,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”Terre di Elimi” Nero di Troia 2015

”Terre di Elimi” Nero di Troia 2015

Un vin fermecător, cu note de coacăze negre, mure, gem de prune și adieri  de vanilie, alune și un pic de ardei roșu. Gust elegant, suculent și catifelat, cu tanini fini și delicați, splendide arome de fructe de pădure, însoțite de note picante; postgust intens, care pare să nu se mai termine.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Montemajor ”Terre di Elimi” Nero di Troia Puglia IGT 2015

Producător: Azienda Montemajor - Puglia

Soi: Nero di Troia

Culoare: roșu închis, aproape negru

Miros: fermecător, cu note de coacăze negre, mure, gem de prune și adieri  de vanilie, alune și un pic de ardei roșu

Gust: elegant, suculent și catifelat, cu tanini fini și delicați, splendide arome de fructe de pădure, însoțite de note picante; postgust intens, care pare să nu se mai termine

Recomandări gastronomice: friptură, grătar, tocană, brânzeturi maturate 

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 15-18°C

Potențial de păstrare: 2020

96 Puncte Luca Maroni

Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Deși podgoria este situată în Campania, cei doi soți au cumpărat, în timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinară, vițe vechi și un potențial formidabil. Mario Ercolino a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolență, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, el recoltează cu 7 - 10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate. Este foarte iubit de critici și, în special, de Luca Maroni.

Nero di Troia este cel de-al treilea strugure important din Puglia, după Negroamaro și Primitivo. La Montemajor, strugurii sunt presați foarte delicat, iar fermentația are loc în tancuri de inox, la temperatură controlată.

Vinul este pus în vânzare după o lună de maturare la sticlă.

9 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult