Montemajor ”Rocca di Seta” Nerello Mascalese 2016

Montemajor ”Rocca di Seta” Nerello Mascalese 2016

97 Puncte Luca Maroni

O poezie de vin, care se bea cu o plăcere rară! Rafinat, cu note de fructe de pădure roșii și negre, adieri de lemn ars, prune, coajă de portocală și o frumoasă mineralitate. Gustul este elegant, suculent, picant și echilibrat. Aromelor din nas li se alătură note de flori uscate, cimbru, dafin și pământ, iar mineralitatea se păstrează și în postgustul lung.

54,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”Rocca di Seta” Nerello Mascalese 2016

”Rocca di Seta” Nerello Mascalese 2016

O poezie de vin, care se bea cu o plăcere rară! Rafinat, cu note de fructe de pădure roșii și negre, adieri de lemn ars, prune, coajă de portocală și o frumoasă mineralitate. Gustul este elegant, suculent, picant și echilibrat. Aromelor din nas li se alătură note de flori uscate, cimbru, dafin și pământ, iar mineralitatea se păstrează și în postgustul lung.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Montemajor ”Rocca di Seta” Nerello Mascalese Terre Siciliane IGP 2016

Producător: Azienda Montemajor - Sicilia

Soi: Nerello Mascalese

Culoare: roșu-rubiniu 

Miros: rafinat, cu note de fructe de pădure roșii și negre, adieri de lemn ars, prune, coajă de portocală și o frumoasă mineralitate

Gust: elegant, suculent, picant și echilibrat; aromelor din nas li se alătură note de flori uscate, cimbru, dafin și pământ, iar mineralitatea se păstrează și în postgustul lung

Recomandări gastronomice: pizza, pește cu capere, căprioară sau porumbel în sos roșu, paste cu scoici și roșii, platou cu salamuri picante și roșii uscate la soare

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Potențial de păstrare: 2025

97 Puncte Luca Maroni

Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Deși podgoria este situată în Campania, cei doi soți au cumpărat, în timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinară, vițe vechi și un potențial formidabil. Mario Ercolino a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolență, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, el recoltează cu 7 - 10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate. Este foarte iubit de critici și, în special, de Luca Maroni.

Nerello Mascalese este un soi tipic sicilian, al cărui parfum amintește de vinurile nobile din Barolo și Burgundia și care este folosit și la celebrul Marsala. La Montemajor, strugurii sunt presați foarte delicat, iar fermentația are loc în tancuri de inox, la temperatură controlată.

Vinul este pus în vânzare după o lună de maturare la sticlă.

9 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult