Muga Cava Conde de Haro 2015

Muga Cava Conde de Haro 2015

O cava irezistibilă! Perlaj dens și persistent care anunță o structură consistentă. În ciuda aromelor de miere, vinul e proaspăt, datorită acidității semnificative. Combinația de fruct, aciditate și drojdii fine conferă o surprinzătoare senzație de voluptate care te incită să umpli din nou paharul. Notele fructuoase și picante revin în postgustul lung, savuros. 

78,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cava Conde de Haro 2015

Cava Conde de Haro 2015

O cava irezistibilă! Perlaj dens și persistent care anunță o structură consistentă. În ciuda aromelor de miere, vinul e proaspăt, datorită acidității semnificative. Combinația de fruct, aciditate și drojdii fine conferă o surprinzătoare senzație de voluptate care te incită să umpli din nou paharul. Notele fructuoase și picante revin în postgustul lung, savuros. 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Muga Cava Conde de Haro 2015 - Metoda tradițională

Producător: Muga - Rioja, Spania

Soi: 90% Viura (Macabeo), 10% Malvasía

Culoare: galben strălucitor cu tente verzui  

Miros: puternice arome florale și de fruct, pe un fundal de note fermentative date de transformarea în sticlă - miere, vanilie, lichior

Gust: perlaj dens și persistent care anunță o structură consistentă; în ciuda aromelor de miere, vinul e proaspăt, datorită acidității semnificative; combinația de fruct, aciditate și drojdii fine conferă o surprinzătoare senzație de voluptate care te incită să umpli din nou paharul; notele fructuoase și picante revin în postgust, unde lasă o amintire extrem de plăcută

Recomandări gastronomice: un extraordinar aperitiv care merge bine și cu pui, curcan, fructe de mare, paste cu sos de smântână, mezeluri ușoare, preparate vegetariene

Alcool: 12,5%

Temperatura de servire: 5-8°C

Număr de sticle produse: 30 000

Perioada optimă de consum: 2016 - 2018

Descrierea oenologului: ”Prima impresie, când îl vezi în pahar, este de, practic, zero oxidare, cu tente galben-verzui strălucitoare. Perlajul este dens și persistent, fiind primul indiciu al structurii vinului. Privind în mijlocul paharului, se observă o linie uniformă de bule microscopice care se ridică spre suprafață. Nasul este dominat de arome florale și de fruct intense. În fundal, regăsim note fermentative date de evoluția vinului în sticlă: miere, vanilie, lichior. În ciuda aromelor de miere, este proaspăt, datorită acidității semnificative. Combinația de fruct, aciditate și drojdii fine produce o surprinzătoare senzație de plenitudine care te îndeamnă să mai iei o gură. Notele fructate revin în postgustul predominant picant care lasă o amintire foarte plăcută.”

Ediția 2014 - 91 Puncte Decanter: ”Muga este unul dintre foarte puținii producători care au voie să producă Cava în afara Cataluniei, regiunea sa de baștină. Vinul este predominant Viura, cu un strop de Malvasia și este făcut exact ca și șampania, cu doi ani maturare pe drojdii. Debordează de arome de pâine, migdale prăjite și mere. Textură foarte frumoasă, foarte expresiv și plin de personalitate.”

                 - 90 Puncte Parker: ”2014 a fost un an ciudat pentru vinurile roșii, dar cei de la Muga spun că a fost bun pentru cele albe, rose și spumante. Au dreptate, pentru că produc un vin spumant sub apelațiunea Cava, dar care e făcut din struguri Rioja crescuți în Rioja. Conde de Haro nu se produce în fiecare an, ci doar în anii cu aciditate mare (iar 2014 a fost, cu certitudine, unul dintre aceștia); strugurii albi sunt plantați împreună cu cei roșii în vii vechi, din zone mai reci. Asamblajul poate fi de aproximativ 90% Viura și cam 10% Malvasia Riojana, fermentat în cuve de stejar, fără fermentație malolactică, cu a doua fermentație în sticlă, unde este ținut în contact cu drojdiile nu mai puțin de doi ani. Vinul are o combinație foarte plăcută de arome de nuci și drojdii și e foarte proaspăt. Perlajul e fin și frumos integrat în vin, fără a fi deloc agresiv. Au fost produse 30 000 de sticle.”

Cava este șampania spaniolilor - la fel de bună ca ruda ei mai celebră, dar cu un preț mult mai rezonabil. Pe scurt, un excelent raport calitate/preț.

9 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult