Muga Prado Enea Gran Reserva 2004

Muga Prado Enea Gran Reserva 2004

96 Puncte Parker:

”Am fost realmente surprins de evoluția lentă în sticlă a acestui vin care este încă tânăr și are un potențial de învechire incredibil. Aromele de abia încep să dezvolte unele caracteristici terțiare, în timp ce încă afișează o dimensiune fructată, iar notele de condimente se amplifică încet, dar ritmul este cu adevărat încet. Pe palatin, are concentrație și profunzime, arome curate și focusate.”

265,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Prado Enea Gran Reserva 2004

Prado Enea Gran Reserva 2004

”Am fost realmente surprins de evoluția lentă în sticlă a acestui vin care este încă tânăr și are un potențial de învechire incredibil. Aromele de abia încep să dezvolte unele caracteristici terțiare, în timp ce încă afișează o dimensiune fructată, iar notele de condimente se amplifică încet, dar ritmul este cu adevărat încet. Pe palatin, are concentrație și profunzime, arome curate și focusate.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Muga Prado Enea Gran Reserva 2004

Producător: Muga - Rioja, Spania

Soi: 80% Tempranillo, 7% Garnacha, 7% Mazuelo, 6% Graciano

Culoare:  roșu-rubiniu intens

Miros: expresiv și concentrat, cu arome intense de cireșe, coacăze, lemn dulce, cu plăcute tente florale și afumate

Gust: savuros, echilibrat și rotund, cu o dulceață foarte plăcută, arome puternice și vibrante de trufe, coacăze roșii, vișine din vișinată, condimente, ciocolată amăruie și lemn dulce pe fond de tutun și piele; sfârșit puternic în care persistă aciditatea fermă și întreaga paletă aromatică

Recomandări gastronomice: vânat, vită, porc, friptură condimentată de pui sau curcan, legume la grătar, ciuperci

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2018-2035

Maturat 12 luni în butoaie franțuzești mari, 3 ani în baric și 3 ani la sticlă.

Prado Enea se produce numai în anii foarte buni.

96 Puncte Parker: ”Am băut din nou Prado Enea Gran Reserva 2004. Am fost realmente surprins de evoluția lentă în sticlă a acestui vin care este încă tânăr și are un potențial de învechire incredibil. Aromele de abia încep să dezvolte unele caracteristici terțiare, în timp ce încă afișează o dimensiune fructată, iar notele de condimente se accentuează încet, dar ritmul este cu adevărat lent. Pe palatin, are concentrație și profunzime, arome curate și focusate și o extraordinară lungime, cu un echilibru și o armonie remarcabile. Cred că această ediție este mai clasică decât cea din 2005, care e un pic mai modernă. 

Maturat 16 luni în butoaie franțuzești mari și 3 ani în baricuri 85% franțuzești și 15% americane, iar apoi ținut la sticlă încă 3 ani. Roșu-rubiniu strălucitor. Aromele impetuoase de fructe roșii de pădure cu accente de fum, potpuri, tămâie și vanilie au o claritate superbă, iar în pahar dobândesc nuanțe de cedru și tutun de pipă. Dulce, impecabil și amplu în gură, emană arome concentrate dar vibrante de coacăze roșii, lichior de cireșe și pastile florale. Sfârșitul impresionant de persistent, pe note de fructe roșii și florale, cu silueta modelată de taninii netezi și armonioși are o savoare de tort cu mirodenii.”

Responsabilitatea pentru vinurile albe și roze îi revine acum lui Isaac Muga, în timp ce fratele lui Jorge face toate roșiile. Am gustat toate albele și rozeurile disponibile, ca să văd ce se întâmplă. A apărut un nou roze de top, Flor de Muga, și continuă să lucreze la un nou vin alb, făcut majoritar din Viura, Garnacha Blanca și Maturana Blanca, care va ieși, probabil, pe piață în 2018. A fost o degustare lungă și ralaxată, în care au adus și câteva ediții mai vechi atunci când am discutat despre asemănările dintre diferiți ani, așa că pot să vă dau câteva opinii despre evoluția unor vinuri mai vechi. O teamă comună în regiune (și într-o mare parte a Spaniei) este legată de lipsa producției din 2017. Când am vorbit despre asta cu familia Muga, mi-au spus că ei au pierdut cam 60% din struguri din cauza gerului din 2017. În ceea ce privește vinurile roșii, Prado Enea 2010 s-ar prea putea să fie una dintre cele mai reușite ediții ale acestui vin clasic, cu potențial mare de învechire. Odată cu ediția 2015, revine în scenă Aro, vinul făcut majoritar din Graciano; nu mai fusese produs din 2010. Două vinuri pe care să le cumpărați și să le ascundeți în pivniță...”, Luis Gutiérrez, 28 februarie 2018

96 Puncte James Suckling: ”Vinul exprimă maturitatea și intensitatea anului de recoltă, cu arome de trufe și adieri de ceai. Corp plin, stratificat și frumos. Sfârșit foarte aromat.”

94 Puncte Vinous: ”Rubiniu închis. Nas intens parfumat și foarte concentrat, cu note de cola de cireșe, coacăze, lemn dulce, fum de lemn și o tentă florală foarte sexi. Aromele suculente și penetrante de fructe negre sunt susținute de aciditatea ascuțită și dobândesc nuanțe de ciocolată amăruie și prăjitură cu condimente în contact cu aerul. Taninii supli dau contur sfârșitului foarte lung, puternic, cu accente de fum. Vinul e încă un bebeluș.” (Gustat în 2011)

95 Puncte Wine Enthusiast - Editor's Choice: ”Un Gran Reserva din Rioja exemplar care combinâ modernitatea cu cele mai bune tradiții ale acestei regiuni vestite. Debut parfumat, luxuriant și complex, apoi, în gură, vibrant, cu aromele, aciditatea și taninii excelent integrați. Gust de tutun fin, compot de mure, ciocolată și condimente uscate. Un vin cum scrie la carte, dar, totodată, cu o personalitate distinctă.”

93 Puncte Wine Spectator: ”Plin și vioi, exhibă arome de prune, tutun, lemn dulce șiflori de portocală confiate, are tanini fermi și o aciditate balsamică ce-i conferă structură. Făcut în stil tradițional. Beți-l acum sau până în 2021.”

93 Puncte Decanter: ”Prado Enea este vinul de top al celor de la Muga. 80% Tempranillo, 7% Garnacha, 7% Mazuelo și 6% Graciano, trei ani maturare în butoi și alți trei la sticlă - așa se făcea Rioja pe vremuri. Arome puternice de trufe cu atingere de citrice, pe fundal de fructe roșii și piele.”10 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult