Nals Margreid Pinot Bianco "Sirmian" 2017

Nals Margreid Pinot Bianco "Sirmian" 2017

95 Puncte Decanter:

”Miros de piatră, sărat, cu note de lime și jeleu de gutui; suculent, cu arome de ghimbir și pere pe palatin. Aciditate vioaie și sfârșit foarte floral. Delicios, va rezista bine în timp.”

110,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Pinot Bianco "Sirmian" 2017

Pinot Bianco "Sirmian" 2017

”Miros de piatră, sărat, cu note de lime și jeleu de gutui; suculent, cu arome de ghimbir și pere pe palatin. Aciditate vioaie și sfârșit foarte floral. Delicios, va rezista bine în timp.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Nals Margreid Pinot Bianco "Sirmian" 2017

Producător: Nals Margreid - Alto Adige / Tirolul de Sud

Soi: Pinot Bianco

Culoare: galben-pai strălucitor  

Miros: buchet intens și complex de măr, citrice și ananas copt

Gust: plin de caracter și eleganță, cu o excelentă aciditate și echilibru pe palat; o extraordinară mineralitate, corp impresionant și sfârșit proaspăt, lung și vibrant         

Recomandări gastronomice: un excelent aperitiv, dar și un minunat companion pentru paste sau risotto cu midii și creveți, antreuri, paste și pește

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 10°C

Potențial de învechire: 10 ani

Maturat 7 luni tancuri de inox și butoaie mari de stejar.

95 Puncte Decanter: ”Miros de piatră, sărat, cu note de lime și jeleu de gutui; suculent, cu arome de ghimbir și pere pe palatin. Aciditate vioaie și sfârșit foarte floral. Delicios, va rezista bine în timp.”

94 Puncte James Suckling: ”Arome frumoase de piersici, mango și lămâi care conduc spre un vin corpolent, proaspăt, cu aciditate vibrantă și sfârșit lung, aromat. Caracterul salin și mineral se evidențiază în final.”

Ediția 2016 - 95 Puncte James Suckling: ”Fabulos de focusat și fin, cu caracter mineral, sărat și de ardezie. Corp mediu, liniar și acid. Foarte multă energie și focusare. Foarte persistent.”

                  - Tre Bicchieri Gambero Rosso 2018

                 - Wine Spectator, Premiul criticilor 2018 - “Drept recunoaștere pentru producerea unuia dintre cele mai mari vinuri din lume”

Editia 2015 - Tre Biccheri Gambero Rosso 2017

                  - 93 Puncte Falstaff Wein Guide

Ediția 2014: 91 Puncte Parker
Ediția 2012: Gambero Rosso - ”Cel mai bun vin alb din 2014”

Podgoria Nals Margreid s-a instalat de multă vreme în Olimpul producătorilor din Alto Adige. Vinurile lor sunt tot mai reprezentative pentru această regiune, mai definite și impecabile din punct de vedere stilistic. Ele sunt rezultatul selecționării radicale a strugurilor atât în vie cât și în cramă.

Înființată în 1985 prin fuziunea a două podgorii istorice, Nalles și Magrè-Niclara, Nals Margreid este astăzi o cooperativă care reunește 138 de viticultori și 150 de hectare de vie. Din respect pentru natură și consumatori, nu se folosesc pesticide sau alte produse chimice, iar majoritatea lucrărilor se efectuează manual. Varietatea mare a soiurilor cultivate, îi permite oenologului Harald Schraffl să-și exerseze talentul creând unele dintre vinurile ”must have” ale apelațiunii. În ciuda diversității impresionante, toate sunt făcute cu o acurateță rară, care le plasează în rândul vinurilor de clasă mondială.

Nu în ultimul rând, în 2011, vechea cramă a fost înlocuită cu o construcție modernă, dar ancorată în tradiția locului – o adevărată atracție turistică, la fel de remarcabilă precum vinurile ei.

10 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult