Rocca di Frassinello ”Ornello” 2014

Rocca di Frassinello ”Ornello” 2014

91 Puncte Wine Spectator:

”Stil bogat, cu buchet și arome de cireșe, prune, piele, pământ și condimente, accentuate de o aciditate sprințară. Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah. Beți-l până în 2020.”

88,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”Ornello” 2014

”Ornello” 2014

”Stil bogat, cu buchet și arome de cireșe, prune, piele, pământ și condimente, accentuate de o aciditate sprințară. Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah. Beți-l până în 2020.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Rocca di Frassinello Ornello 2014

Producător: Rocca di Frassinello - IGT Maremma, Toscana

Proprietari: Castellare di Castellina (Paolo Panerai) și Domaines Barons de Rothschild-Lafite - primul joint-venture dintre un producător italian și unul francez

Soi: 40% Sangioveto (Sangiovese), 20% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot 

Culoare: roșu-rubiniu intens

Miros: buchet bogat și intens de fructe roșii, cu note balsamice și de cafea prăjită

Gust: puternic, elegant și bine-structurat, cu o mare fructuozitate, echilibrată de taninii moi, catifelați; arome dominante de tufăriș, însoțite de cireșe, prune, piele și condimente

Recomandări gastronomice: preparate sățioase din toate tipurile de carne roșie - inclusiv fripturi, bânzeturi semi-maturate

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 15-17°C

Potențial de învechire: 2022

Număr de sticle produse: 50 000

Maturat 10 luni în baricuri 50% noi și 6 luni la sticlă.

Descrierea oenologului: ”Creat în onoarea ”butteri”, adică a văcarilor care rămân simbolul Maremmei, vinul este puternic și, totodată, elegant. Vinul este în evidență prin procentajul de Syrah, care îl face foarte plin și bogat, dar păstrează eleganța și prospețimea tipice ale vinurilor Rocca di Frassinello.

Roșu-rubiniu intens. În nas, are note balsamice și de cafea prăjită. Pe palatin, arome de tufăriș și tanini moi, catifelați.”

91 Puncte Wine Spectator: ”Stil bogat, cu buchet și arome de cireșe, prune, piele, pământ și condimente, accentuate de o aciditate sprințară. Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah. Beți-l până în 2020.”

90 Puncte James Suckling: ”Caracter de fructe de pădure coapte și ciocolată. Un pic de alună. Un asamblaj de Sangiovese, Merlot, Cabernet și Syrah.”

Ediția 2013 - 92 Puncte Parker

                 - 92 Puncte James Suckling

Pe etichetă este reprezentat ”cowboy-ul din Maremma”, un simbol al eleganței și forței tipice ținutului Maremma. ”Ornello” este numele bâtei cu care se mână vitele. Singurul vin la care se folosește Syrah este plin și bogat, cu eleganța și prospețimea tipice stilului Rocca di Frassinello.

Ornello 2014 este un cupaj de Sangioveto, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah. Vinul abordează un stil plin și voluptuos, cu toate că, din cauza diferitelor elemente contrastante, e greu să recunoști caracteristicile soiurilor. Regăsim în el aciditatea Sangiovese-ului, cu blândețea aromatică a Merlot-ului și Syrah-ului, susținute de structura naturală a Cabernetului Sauvignon. Chiar dacă s-ar putea ca Ornello să se piardă în marea de Supertoscane, e clar că avem de-a face cu un vin ieșit din canoane.

***

Inaugurată în 30 iunie 2007, Rocca di Frassinello este primul joint-venture între două nume mari ale vinului internațional: Castellare di Castellina și Domaines Barons de Rothschild-Château Lafite.

Paolo Panerai și baronul Eric de Rothschild au decis că dealul care se ridică în fața micului sat Giuncarico din provincia Grosseto (Toscana Maremma), ca locul ideal pentru plantarea noilor vii, căci vecinătatea mării influențează umiditatea și ameliorează clima atât iarna cât și vara.

Domeniul care a luat ființă după unificarea a cinci proprietăți este o splendidă rezervație de vânătoare de 500 de hectare, dintre care doar 90 sunt destinate cultivării viței de vie. Din viile de Sangioveto (o clonă de Sangiovese deja selecționată la Castellare), Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah și Vermentino se nasc vinuri cu adevărat unice, care combină excelența italiană cu cea franțuzească, căci ies din mâinile a două nume mari ale oenologiei contemporane: Alessandro Cellai, oenologul-șef și managerul celor patru podgorii ale Domini Castellare și Christian Le Sommer, renumitul oenolog al Domaine Baron de Rothschild.

Pentru a sublinia statutul special al acestui proiect îndrăzneț, proprietarii au apelat la nu mai puțin celebrul architect Renzo Piano, autor, printre altele, al Centre Pompidou din Paris și al New York Times Tower. Așteptările nu le-au fost înșelate, căci crama situată pe cel mai înalt deal al domeniului în formă de amfiteatru nu este doar o construcție funcțională, ci și o realizare arhitectonică de o eleganță impresionantă.2 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult