Salomon Estate ALTTUS 2010

Salomon Estate ALTTUS 2010

18 Puncte Jancis Robinson:

”Matur, cu nas de Shiraz și ierburi. Prăjitură caramel și un pic de dulceață. Un pic provocator la momentul respectiv, este o ofertă demnă de laudă. Apetisant. Categoric, parcă vine din Ronul de Nord. Curat și proaspăt, cu o corpolență atrăgător de dulce.”

420,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

ALTTUS 2010

ALTTUS 2010

”Matur, cu nas de Shiraz și ierburi. Prăjitură caramel și un pic de dulceață. Un pic provocator la momentul respectiv, este o ofertă demnă de laudă. Apetisant. Categoric, parcă vine din Ronul de Nord. Curat și proaspăt, cu o corpolență atrăgător de dulce.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Salomon Estate ALTTUS 2010

Producător: Salomon Estate - Australia de Sud

Oenologi: Bert Salomon și Mike Farmilo (unul dintre marii oenologi australieni, fost oenolog-șef al Penfolds)

Soi: 100% Shiraz - struguri din zona cea mai înaltă a unei singure vii

Culoare: roșu-rubiniu închis cu reflexii mov

Miros: ierbos, cu note intense de mentă, eucalipt și lemn dulce

Gust: fermecător, suculent, puternic, dar, în același timp, vioi, cu arome de fructe dulci, structură fină, tanini perfect integrați și sfârșit foarte lung; un amestec perfect între forța australiană și finețea abordării europene

Recomandări gastronomice: carne roșie condimentată, miel la grătar, legume la grătar

Alcool: 14%       

Temperatura de servire: 17-18°C

Maturitate anticipată: 2016-2030

ALTTUS se produce numai în anii foarte buni și este pus pe piață după o lungă maturare la sticlă.

Maturat 18 luni în butoaie de 300 l noi, din stejar franțuzesc de cea mai bună calitate.

18 Puncte Jancis Robinson: ”Gustat în orb. Roșu-rubiniu mediu, strălucitor. De-a dreptul matur, cu nas de Shiraz și ierburi. Prăjitură caramel și un pic de dulceață. Un pic provocator la momentul respectiv, este o ofertă demnă de laudă. Apetisant. Categoric, parcă vine din Ronul de Nord. Curat și proaspăt, cu o corpolență atrăgător de dulce. Beți-l între 2016-2026.”

Comentariul lui Jancis Robinson la aceeași degustare în orb: ”Chapoutier? Nu! E Alttus...!”

95 Puncte Decanter: ”Acesta este vinul de top al lui Bertold, făcut dintr-o singură vie și produs numai în anii cei mai buni. Are stilul unui Shiraz dintr-o zonă rece, de cea mai înaltă clasă, cu straturi de ciocolată dulce, coacăze negre și prună goldană. Se mai simte o adiere de fum de lemne, minerale și condimente. Taninii fin granulați sunt maturi și rotunzi, iar aciditatea este curată și echilibrată. Stejarul rafinat (maturat 18 luni în butoaie mici, 50% stejar franțuzesc) îi conferă o dimensiune aparte. Senzațional de lung și plăcut. Scump, dar își merită, fără discuție, banii. Beți-l între 2016-2030.”

97 Puncte revista Falstaff

Ediția 2009 - 17,5 Puncte Jancis Robinson

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult