Marchesi Antinori Solaia 2013

Marchesi Antinori Solaia 2013

97+ Puncte Parker:

”Un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvignon, cu Sangiovese și Cabernet Franc în rolurile secundare. Etalează o textură întunecată și densă, cu fructe cărnoase și condimente, ierburi arse și piper negru. Buchetul este intens și stratificat, cu o complexitate care poate fi admirată cel mai bine atunci când vinul evoluează în pahar. Impactul texturii este, și el, impresionant.”

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

1 285,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Solaia 2013

Solaia 2013

”Un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvignon, cu Sangiovese și Cabernet Franc în rolurile secundare. Etalează o textură întunecată și densă, cu fructe cărnoase și condimente, ierburi arse și piper negru. Buchetul este intens și stratificat, cu o complexitate care poate fi admirată cel mai bine atunci când vinul evoluează în pahar. Impactul texturii este, și el, impresionant.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Marchesi Antinori Solaia 2013

Producător: Marchesi Antinori - Toscana

Soi: 75% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese, 5% Cabernet Franc (Supertoscan)

Culoare: roșu-rubiniu închis   

Miros: elegant și exuberant, cu note de fructe negre, florale și picante

Gust: incredibil de puternic, cu un echilibru foarte elegant și arome de coacăze negre, prune, cireșe negre și piper împletite cu note de violete, lavandă și mentă 

Recomandări gastronomice: preparate asiatice, vită, porc

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 18-20°C

Solaia 2013 este un vin de referință, precedat de 1999, 1997, 1995 de 2004, 2006, 2007, 2009 și 2010.

Vă recomandăm să-l decantați 2-4 ore sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

97+ Puncte Parker: ”Cele mai bune ediții de Solaia sunt cele din 1990, 1994, 1997, 1999, 2001, 2004, 2007, 2010 și, acum, 2013. Solaia 2013 este un vin profund și serios, bazat pe Cabernet Sauvignon, cu Sangiovese și Cabernet Franc în rolurile secundare. Etalează o textură întunecată și densă, cu fructe cărnoase și condimente, ierburi arse și piper negru. Buchetul este intens și stratificat, cu o complexitate care poate fi admirată cel mai bine atunci când vinul evoluează în pahar. Impactul texturii este, și el, impresionant - simți puterea și structura inerente, dar aceste elemente nu sunt niciodată excesive. Dar partea frumoasă urmează de acum încolo - acest Solaia este făcut pentru o învechire lungă la sticlă. Perioada optimă de consum: 2018 - 2040.”

97 Puncte James Suckling: ”Wow. Acesta este un vin roșu tânăr și stilat, cu parfum și arome de coacăze, note ușoare de ierburi, condimente și coajă de copac. Corp mediu spre plin, tanini fermi și mătăsoși și sfârșit proaspăt. În acest moment este echillibrat și atractiv, dar va fi și mai bun în 2020. Un vin clasic, ca de obicei.”

95 Puncte Wine Spectator: ”Vinul are greutate și prezență, cu parfum și arome de coacăze negre, prune și cireșe negre. Structura este vibrantă și armonioasă. Accente ierboase și picante îi completează profilul, împreună cu sfârșitul lung, pre note de ierburi de Provence. Va atinge apogeul între 2018 - 2033.”

Antinori este, probabil, cel mai cunoscut nume din lumea vinului italian. În ultimii 25 de ani, Piero Antinori a influențat-o covârșitor, dar, în 1996, când a preluat afacerea de la tatăl său, vinul toscan avea mari probleme, iar Chianti-ul era considerat ieftin și comun. Chiar dacă respecta tradiția, a hotărât că viitorul merită o schimbare. Împreună cu celălalt nume mare al vinului italian, oenologul Giacomo Tachis, și-au întors ochii către Franța și l-au luat drept consultant pe nu mai puțin celebrul oenolog bordelez Émile Peynaud. În 1970 au scos pe piață Tignanello, primul vin supertoscan și, totodată, primul vin care a demonstrat că Italia poate da vinuri cu adevărat mari. A urmat Solaia, un asamblaj pe bază de Cabernet, concurență pentru vinurile din Bordeaux și Napa Valley. Și apoi, a venit recunoașterea: în 2000, Wine Spectator desemna Solaia 1997 drept Vinul anului. Era primul vin italian căruia i se făcea această onoare. După ce Tignanello și Solaia au dovedit că Toscana poate da vinuri de prima mână - atât din Sangiovese cât și din soiuri internaționale - la prețuri pe măsură, nu puțini producători italieni au înțeles că merită să le calce pe urme.

Cele mai vândute

mai mult