Cardinale Cabernet Sauvignon 2013

Cardinale Cabernet Sauvignon 2013

96 puncte Robert Parker:

”Un vin formidabil făcut de Chris Carpenter și familia Kendall-Jackson, acest Cabernet Sauvignon provenit mai ales din vii alpine este fabulos. Acest Cabernet Sauvignon cu corp plin, sublim și intens, care ar trebui să poată fi băut cu plăcere în următorii 25 de ani și mai bine. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune vinuri Cardinale pe care le-am gustat în cariera mea.”

1 490,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cabernet Sauvignon 2013

Cabernet Sauvignon 2013

”Un vin formidabil făcut de Chris Carpenter și familia Kendall-Jackson, acest Cabernet Sauvignon provenit mai ales din vii alpine este fabulos. Acest Cabernet Sauvignon cu corp plin, sublim și intens, care ar trebui să poată fi băut cu plăcere în următorii 25 de ani și mai bine. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune vinuri Cardinale pe care le-am gustat în cariera mea.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Cardinale Cabernet Sauvignon 2013

Producător: Cardinale - Oakville District, Napa Valley / California

Proprietar: Kendall-Jackson Estates

Oenolog: Christopher Carpenter

Soi: 86% Cabernet Sauvignon, 14% Merlot - struguri selecționați de pe parcele diferite din Howell Mountain, Diamond Mountain, Spring Mountain, Mt. Veeder, Stags' Leap, Yountville, St. Helena

Culoare: roșu-purpuriu intens  

Miros: buchet bogat și expresiv, dominat de fructe negre (afine și coacăze) accentuate de notele de cafea mocca și lemn dulce; în ciuda concentrației și densității vinului, aromele de creme de cassis, mure și cireșe negre au o puritate extraordinară

Gust: uluitor, elegant și armonios, cu arome explozive de creme de cassis, mure, cafea mocca, piele nouă și lemn dulce, cu note de piper; aciditate vibrantă, corp plin, structură mătăsoasă, tanini suplii, stejar foarte bine echilibrat, sfârșit lung și armonios, cu subtile tente afumate și o ușoară mineralitate  

Recomandări gastronomice:  carne roșie, pfefferstake cu sos de coniac, tocană de vită sau miel,  cotlet de miel cu ierburi aromate, mâncare de vinete cu ciuperci și sos de roșii

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 18°C

Maturitate anticipată: 2015 - 2040

Maturat 20 de luni în baricuri franțuzești noi. Nelimpezit și nefiltrat.

Vinul-fanion al familiei Kackson a fost produs pentru prima oară în 1983, atunci când Jess Jackson a decis să producă un vin în stil Bordeaux (Meritage) de clasă mondială. Numele provine de la via Cardinale a podgoriei Lakeport. Vinul este făcut predominant din Cabernet Sauvignon, cu cantității mici de Merlot și, în anumiți ani, Cabernet Franc. Baricurile franțuzești îi conferă un caracter puternic de stejar pentru a echilibra fructuozitatea intensă.

Descrierea lui Chris Carpenter: ”Cred că ceea ce-l separă pe un artist excepțional de un artist mare este o operă cu lucrări constant mari, cu exemple care sunt mai mult decât ”mari”, devenind excepționale. A Love Supreme a lui John Coltrane, Houses of the Holy a celor de la Led Zeppelin, David de Michelangelo, La nord, prin nord-vest al lui Hitchcock, Fructele mâniei de Steinbeck vin în sprijinul acestei idei. Creația generală a unui artist este semnificativă prin capacitatea sa de a impresiona, dar anumite opere te afectează spiritual. În lumea vinului, Napa Valley este una dintre acele geografii cu recolte consistent mari an după an, care au un impact emoțional excepțional. În fiecare decadă poți avea patru ani de recoltă foarte buni și șase ani excelenți; încercarea de a-i deosebi devine o chestiune de gust personal. 2013 a fost, însă, unul dintre anii care s-au situat peste normă. A fost un an cu condiții perfecte - condiții propice pentru a obține un echilibru atât de mare între complexitatea aromatică, aciditate și tanini încât va propulsa vinul peste ani. Acest an de recoltă va rămâne în istorie drept unul dintre anii excepționali ai secolului XXI. La Cardinale, când am început să asamblăm 2013-le, am realizat că Mama Natură a creat ceva extraordinar. Depindea doar de noi să vă dăm un Cardinale care să fie expresia acestui an acum și în viitorul foarte îndepărtat. A fost o responsabilitate pe care nu ne-am asumat-o ușor, știind că va trebui să ne concentrăm pe profunzimea, puterea, subtilitatea și complexitatea acestei recolte. Totuși, sunt încrezător că am creat un vin care surpinde esența anului și îi celebrează transcendentalitatea. Savurați-l!”

97 Puncte Antonio Galloni / Vinous: ”Pur și simplu năucitor. Cu adevărat seducător, vinul are o densitate superbă și tone de putere pursânge. Aromele sunt profunde, puternice și explozive. Cafea mocca, piele nouă și lemn dulce învăluie miezul de fructe negre, somptuoase. Acest Cabernet Sauvignon dens, puternic va avea nevoie de multă răbdare, dar este super-impresionant. Și chiar mai mult decât atât. Chris Carpenter a făcut 2013-le din mai multe parcele, cele mai multe fiind situate pe Diamond Mountain, Mt. Veeder și Howell Mountain. Un vin cu adevărat remarcabil.”

96 Puncte Parker: ”Un vin formidabil făcut de Chris Carpenter și familia Kendall-Jackson, acest Cabernet Sauvignon provenit mai ales din vii alpine este fabulos. Cardinale 2013 este roșu-purpuriu. O bezea mare și dulce de crème de cassis, precum și lemn dulce, mure și espresso sunt, toate, prezente în acest Cabernet Sauvignon cu corp plin, sublim și intens, care ar trebui să poată fi băut cu plăcere în următorii 25 de ani și mai bine. A fost maturat în baricuri franțuzești 91% noi timp de 18-20 luni. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune vinuri Cardinale pe care le-am gustat în cariera mea.”

Ediția 2012 - 98 Puncte Parker

                 - 96 Puncte Decanter

                 - 95 Puncte Vinous

                 - 92 Puncte Wine Spectator

16 alte produse din aceeași categorie:

Cele mai vândute

mai mult