Tenuta Buon Tempo Brunello di Montalcino 2010

Tenuta Buon Tempo Brunello di Montalcino 2010

92 Puncte James Suckling:

”Aromele de ciuperci, fructe uscate și pământ conduc spre un vin cu corp plin, tanini puternici și sfârșit condimentat. Un stil mai pământos și mai plăcut. Va fi mai bun în 2016.”

179,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Brunello di Montalcino 2010

Brunello di Montalcino 2010

”Aromele de ciuperci, fructe uscate și pământ conduc spre un vin cu corp plin, tanini puternici și sfârșit condimentat. Un stil mai pământos și mai plăcut. Va fi mai bun în 2016.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tenuta Buon Tempo Brunello di Montalcino 2010

Producător: Tenuta Buon Tempo - Montalcino

Soi: Sangiovese Grosso

Culoare: roșu-rubiniu închis   

Miros: floral, cu note de carne de vânat afumată, piele, fructe negre

Gust: elegant, proaspăt și fructuos, cu arome de șuncă afumată, cireșe și mure uscate, mentă, ierburi aromate, pământ și condimente exotice; corp plin, tanini puternici dar fini și o extraordinară concentrare; postgust picant, cu note de cireșe negre, scorțișoară, salvie și anason

Recomandări gastronomice: fripturi preparate cu vinvânat, brânzeturi mediu maturate

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 18-20°C

Maturitate anticipată: 2016 - 2022

Maturat 24 luni în butoaie franțuzești de 500 l, 40-50% lemn nou, 18-24 luni în butoaie de stejar sloven de 64 hl, 6 luni în tancuri de inox și 6 luni la sticlă.

92 Puncte James Suckling: ”Aromele de ciuperci, fructe uscate și pământ conduc spre un vin cu corp plin, tanini puternici și sfârșit condimentat. Un stil mai pământos și mai plăcut. Va fi mai bun în 2016.”

***

Tenuta Buon Tempo este un loc de care nu te mai saturi. Situată în extremitatea sudică a Montalcino-ului, în apropiere de Castelnuovo dell'Abate, proprietatea de 26 de hectare este compusă din vii, livezi de măslini și păduri desfășurate în jurul unei vile de piatră, dedicată agroturismului. Viile așezate în pantă coboară până la valea râului Orcia, care delimitează apelațiunea, iar de sus, priveliștea îți alintă nu doar ochii ci și sufletul.

Din cele 26 hectare, 12 sunt cultivate cu viță de vie, 5 ha fiind dedicate exclusiv Brunello-ului. Singurul soi cultivat este Sangiovese Grosso, expresia cea mai pură a tipicității Montalcino-ului. Din el, Tenuta Buon Tempo produce numai Brunello și Rosso. 

Cu vecini celebri precum Casanova di Neri și Poggio di Sotto și născute dintr-un sol ideal - marnă calcaroasă și sandstone, vinurile de la Buon Tempo fac cu adevărat cinste locului. Calitatea lor este apreciată nu doar de consumatori din lumea întreagă, ci și de critici precum Robert Parker și James Suckling. La ea contribuie atât investițiile recente în tehnologie cât și aportul tânărului manager Alberto Machetti și expertiza a doi consultanți celebri, Attilio Pagli și Stefano Bartolomei.

Podgoria din Oliveto a devenit în 2012 proprietatea omului de afaceri suedez Per Landin, al cărui Château de Parenchère din Bordeaux vă este, probabil, mai cunoscut. El este cel care a schimbat numele fostei podgorii din Tenuta Oliveto în Tenuta Buon Tempo pentru a-și exprima mai bine viziunea. Succesul rapid al vinurilor demonstrează că invitația la a petrece un timp cât mai bun nu a rămas fără răspuns.

2 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult