Tenuta Buon Tempo Rosso di Montalcino 2015

Tenuta Buon Tempo Rosso di Montalcino 2015

91 Puncte James Suckling:

”Arome de fructe de pădure și florale, cu note de cedru introduc un vin cu corp mediu, tanini fini și sfârșit suculent.”

79,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Rosso di Montalcino 2015

Rosso di Montalcino 2015

”Arome de fructe de pădure și florale, cu note de cedru introduc un vin cu corp mediu, tanini fini și sfârșit suculent.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tenuta Buon Tempo Rosso di Montalcino 2015

Producător: Tenuta Buon Tempo - Montalcino, Toscana

Soi: 100% Sangiovese - vițe vechi de 20 de ani

Culoare: roșu-purpuriu   

Miros: foarte plăcut, cu note florale (lavandă) și de fructe roșii (căpșuni și zmeură)

Gust: pe lângă notele din miros, regăsim savoarea și aromele clasice ale unui Brunello: cireșe, fructe roșii de pădure și note de pământ care îi conferă o frumoasă mineralitate; o bună structură tanică și aciditatea bine integrată invită la al doilea pahar      

Recomandări gastronomice: bisteca fiorentina, mistreț, paste picante (Pici alla Gricia) sau cu sos de carne, preparate cu ciuperci/trufe, brânzeturi maturate (Pecorino, Parmezan)

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 30 000

Cum anul 2014 a fost un dezastru, pentru a-l uita era nevoie de un an de recoltă foarte bun. S-a întâmplat ca el să fie 2015. Acest Rosso este făcut din struguri foarte copți, dar nu o dă deloc în compot. A rezultat un vin agreabil pentru gurmanzi, dintr-un an emblematic.

Fermentat cu drojdii indigene. O treime din vin este maturat două luni în butoaie de stejar franțuzesc de 500 l la a treia și a patra folosire. Restul vinului este maturat 12 luni în butoaie mari (65 hl) din stejar slavon. Nefiltrat. Două luni învechire la sticlă.

91 Puncte James Suckling: ”Arome de fructe de pădure și florale, cu note de cedru introduc un vin cu corp mediu, tanini fini și sfârșit suculent.”

***

Tenuta Buon Tempo este un loc de care nu te mai saturi. Situată în extremitatea sudică a Montalcino-ului, în apropiere de Castelnuovo dell'Abate, proprietatea de 26 de hectare este compusă din vii, livezi de măslini și păduri desfășurate în jurul unei vile de piatră, dedicată agroturismului. Viile așezate în pantă coboară până la valea râului Orcia, care delimitează apelațiunea, iar de sus, priveliștea îți alintă nu doar ochii ci și sufletul.

Din cele 26 hectare, 12 sunt cultivate cu viță de vie, 5 ha fiind dedicate exclusiv Brunello-ului. Singurul soi cultivat este Sangiovese Grosso, expresia cea mai pură a tipicității Montalcino-ului. Din el, Tenuta Buon Tempo produce numai Brunello și Rosso. 

Cu vecini celebri precum Casanova di Neri și Poggio di Sotto și născute dintr-un sol ideal - marnă calcaroasă și sandstone, vinurile de la Buon Tempo fac cu adevărat cinste locului. Calitatea lor este apreciată nu doar de consumatori din lumea întreagă, ci și de critici precum Robert Parker și James Suckling. La ea contribuie atât investițiile recente în tehnologie cât și aportul tânărului manager Alberto Machetti și expertiza a doi consultanți celebri, Attilio Pagli și Stefano Bartolomei.

Podgoria din Oliveto a devenit în 2012 proprietatea omului de afaceri suedez Per Landin, al cărui Château de Parenchère din Bordeaux vă este, probabil, mai cunoscut. El este cel care a schimbat numele fostei podgorii din Tenuta Oliveto în Tenuta Buon Tempo pentru a-și exprima mai bine viziunea. Succesul rapid al vinurilor demonstrează că invitația la a petrece un timp cât mai bun nu a rămas fără răspuns.

 



2 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult