Tommaso Bussola Valpolicella Superiore Ripasso "Ca' Del Laito" 2013

Tommaso Bussola Valpolicella Superiore Ripasso "Ca' Del Laito" 2013

Compact, concentrat și catifelat, cu arome intense și picante de fructe roșii de pădure,  cireșe dulci, prune, lemn dulce, condimente și ierburi aromate. Intens și bine structurat, cu sfârșit persistent.

98,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Valpolicella Superiore Ripasso "Ca' Del Laito" 2013

Valpolicella Superiore Ripasso "Ca' Del Laito" 2013

Compact, concentrat și catifelat, cu arome intense și picante de fructe roșii de pădure,  cireșe dulci, prune, lemn dulce, condimente și ierburi aromate. Intens și bine structurat, cu sfârșit persistent.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tommaso Bussola Valpolicella Superiore Ripasso "Ca' Del Laito" 2013

Producător: Azienda Agricola Tommaso Bussola - Negrar, Veneto

Oenolog: Tommaso Bussola

Soi: 40% Corvina, Corvinone, 45% Rondinella, 15% Molinara și alte soiuri

Culoare: roșu-rubiniu intens  

Miros: intens și picant, cu note de fructe roșii de pădure, cireșe, piper negru și ierburi aromate

Gust: foarte plăcut, catifelat și bine structurat, cu arome intense și picante de fructe roșii de pădure,  cireșe dulci, prune, lemn dulce, condimente și ierburi aromate; corp mediu, sfârșit lung și parfumat 

Recomandări gastronomice: perfect pentru o seară reușită cu prietenii, merge bine cu paste cu carne și sos de roșii, tocănițe cu carne roșie, carne roșie friptă sau la grătar, vânat, brânzeturi maturate

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 18-20°C

Fermentat 10 zile cu drojdii selecționate, apoi refermentat alte 10 pe pielițele de la Amarone și maturat 17 luni în butoaie mari de stejar.

Vă recomandăm să-l beți între 2017 - 2022.

Ca’ del Laito este gama de vinuri standard a podgoriei. Dar, chiar și așa, vinurile Ca’ del Laito se situează în topul vinurilor din Valpolicella. Se folosesc numai struguri proprii, iar vinurile sunt făcute în stilul Ripasso îndrăzneț al lui Tommaso Bussola, menit să scoată în evidență calitatea deosebită a strugurilor.

Atunci când legendarul Giuseppe Quintarelli a fost întrebat care este viitorul superstar al vinurilor din Veneto, el a răspuns fără ezitare: Tommaso Bussola. Prezicerea lui s-a adeverit în 1999, când au ieșit pe piață vinurile din 1995. Criticii le-au primit cu punctaje foarte măgulitoare, iar Gambero Rosso a acordat superbului Recioto TB primele Tre Bichieri din multele care aveau să urmeze. La fel de bine au fost primite și Amarone-urile, care se  apropie de excelență.

Tommaso Bussola este un autodidact obsedat de calitate și de spargerea tiparelor. A muncit pentru unchiul lui, Giuseppe Bussola, până în 1985, când i-a moștenit domeniul. La început, a urmat stilul tradițional și vechea practică a maturării vinurilor în butoaie refolosite la nesfârșit. Vinurile făcute în acest stil au eticheta inscripționată cu GB, inițialele unchiului său. Apoi, în 1983, a început să experimenteze cu un stil mai modern care a devenit o provocare pentru toți producătorii din Veneto. A început o muncă de alchimist bazată pe calitatea strugurilor, a căror sortare a supravegheat-o personal. Nu s-a culcat pe laurii primelor succese, așa că în 1992-1993 a construit o nouă cramă și a început să fermenteze vinurile în baricuri.  Vinurile produse în acest stil modern, inovativ, poartă pe etichetă inițialele sale, TB. De atunci, încearcă să facă în fiecare an cele mai bune vinuri GB sau normales, cum le spune el. În mulți ani reușește să producă și cantități limitate din gama de elită TB, pentru care folosește cei mai buni struguri din anii respectivi. Totodată, continuă să experimenteze: folosește butoaie de diferite dimensiuni și esențe (stejar, cireș, castan, salcâm), iar perioada de maturare diferă de la un vin la altul. Datorită perfecționismului său - selectarea incredibil de meticuloasă a strugurilor din cele mai bune loturi și dorința încrâncenată de a obține o  concentrație greu de imaginat - vinurile lui Tommaso Bussola variază dramatic de la un an la altul. Ce-și pot dori mai mult pasionații de vin?

4 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Cele mai vândute

mai mult

Produse noi

mai mult